Ez bűnnek számít?
Az bűnnek számít,ha néha ilyen lányokat néztem az interneten?: [link]
Nem vagyok pap se házas egy katolikus 14 éves fiú vagyok.Magyarul nem látszik a lányoknak semmijük,de még is némelyik meztelen.
Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!
Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Mt 5,27-28
Nem gyónni kell hanem Jézushoz vinni bűneinket!
Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.
Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.
Zsid 4,15-16
Szerintem is bűn a Mt 5,27-28 alapján. Meg kell gyónni.
Csak egyet nézegethetsz közülük és ahhoz először még várnod kell 4 évet aztán feleségül kell venned. Utána már lehet nézegetni :)
Viccen kívül tudom hogy ez a Jézus által adott szabály nehéz de ne úgy nézd hogy Isten egy szigorú parancsolatot adott mert ezt élvezi hanem inkább úgy hogy adott egy nehéz parancsolatot szeretetből mert azt szeretné ha nem szennyeznénk be a lelkünket olyan gondolatokkal amelyek megfertőznek és később egyre nagyobb bűnökhöz vezetnek. Vagyis lehet hogy most úgy tűnik hogy kényelmesebb megszegni az ilyen nehéz szabályokat de valójában csak úgy lehet az ember boldog ha ezeket betartja.
Én idősebb vagyok ezért ezt tapasztalatból tudom mondani, amikor annyi idős voltam akkor én se így gondolkodtam de mostanra már belátom hogy ez tévedés volt.
asszonyra tekint gonosz
kivánságnak okáért, immár
paráználkodott azzal az ő szívében
Gonosz kívánság? Aki szeretné, az is gonosz? Egyáltalán egészséges ember képes nem vágyni (bűn a szívben??), ha ügyesen tálalt ínyencfalatok bukkannak fel előtte? Parancsolj a mirigyeidnek, és tekintsd bűnnek, ha nem sikerül? Nem hát! Sokkolva tanít a mester. Természetesen szeretetre. Arra, hogy ne az emberalkotta dolgok legyenek fontosabbak. Arra, hogy bocsánatot nyersz talán akkor is, ha megnehezíted, de azt azért csak ne! Arra, hogy tekints őszintén magadba, és ébredj. Szerintem.
Az bizony.
De ha meggyónod, nem leszel ám felmentve semmi alól.
Egy ember nem tudja a bűnöd megbocsátani, csak Isten.
Nehémiás könyve 9:17
"de te bűnbocsánatnak Istene vagy, könyörülő és irgalmas, hosszútűrő és nagy kegyelmességű"
Isten hatodik parancsolata ellen az vétkezik, aki bűnös akarattal gondol, néz, beszél
vagy cselekszik szemérmetlen dolgot, vagyis paráználkodik.
Idézet egy lelki tükörből. Tehát ha így jártál el, bűnt követtél el.
Ha tetszenek a nők, az a baj, ha a pasik, akkor az a baj xD
Senki nem mondta, hogy ez bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!