Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez bűnnek számít?

Ez bűnnek számít?

Figyelt kérdés

Az bűnnek számít,ha néha ilyen lányokat néztem az interneten?: [link]

[link]

[link]

[link]

Nem vagyok pap se házas egy katolikus 14 éves fiú vagyok.Magyarul nem látszik a lányoknak semmijük,de még is némelyik meztelen.

2012. ápr. 12. 21:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
61%

Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!

Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

Mt 5,27-28

Nem gyónni kell hanem Jézushoz vinni bűneinket!

Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.

Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.

Zsid 4,15-16

2012. ápr. 13. 08:54
 12/30 anonim ***** válasza:
97%
A világtól kérdezed, hogy bűn-e? Nyilván fel fog menteni...
2012. ápr. 13. 09:38
 13/30 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem is bűn a Mt 5,27-28 alapján. Meg kell gyónni.

Csak egyet nézegethetsz közülük és ahhoz először még várnod kell 4 évet aztán feleségül kell venned. Utána már lehet nézegetni :)

Viccen kívül tudom hogy ez a Jézus által adott szabály nehéz de ne úgy nézd hogy Isten egy szigorú parancsolatot adott mert ezt élvezi hanem inkább úgy hogy adott egy nehéz parancsolatot szeretetből mert azt szeretné ha nem szennyeznénk be a lelkünket olyan gondolatokkal amelyek megfertőznek és később egyre nagyobb bűnökhöz vezetnek. Vagyis lehet hogy most úgy tűnik hogy kényelmesebb megszegni az ilyen nehéz szabályokat de valójában csak úgy lehet az ember boldog ha ezeket betartja.

Én idősebb vagyok ezért ezt tapasztalatból tudom mondani, amikor annyi idős voltam akkor én se így gondolkodtam de mostanra már belátom hogy ez tévedés volt.

2012. ápr. 13. 10:56
 14/30 gepzene ***** válasza:

asszonyra tekint gonosz

kivánságnak okáért, immár

paráználkodott azzal az ő szívében

Gonosz kívánság? Aki szeretné, az is gonosz? Egyáltalán egészséges ember képes nem vágyni (bűn a szívben??), ha ügyesen tálalt ínyencfalatok bukkannak fel előtte? Parancsolj a mirigyeidnek, és tekintsd bűnnek, ha nem sikerül? Nem hát! Sokkolva tanít a mester. Természetesen szeretetre. Arra, hogy ne az emberalkotta dolgok legyenek fontosabbak. Arra, hogy bocsánatot nyersz talán akkor is, ha megnehezíted, de azt azért csak ne! Arra, hogy tekints őszintén magadba, és ébredj. Szerintem.

2012. ápr. 13. 11:34
 15/30 anonim ***** válasza:

Az bizony.

De ha meggyónod, nem leszel ám felmentve semmi alól.

Egy ember nem tudja a bűnöd megbocsátani, csak Isten.

Nehémiás könyve 9:17

"de te bűnbocsánatnak Istene vagy, könyörülő és irgalmas, hosszútűrő és nagy kegyelmességű"

2012. ápr. 13. 23:05
 16/30 anonim ***** válasza:

Isten hatodik parancsolata ellen az vétkezik, aki bűnös akarattal gondol, néz, beszél

vagy cselekszik szemérmetlen dolgot, vagyis paráználkodik.

Idézet egy lelki tükörből. Tehát ha így jártál el, bűnt követtél el.

2012. ápr. 13. 23:41
 17/30 anonim ***** válasza:
50%
Sajnállak te szegény gyerek. Ezek a szentéletűek a középkorban már máglyán égettek volna el. Hidd el, ők is nézegetnek képeket, ezeknél sokkal kitárulkozóbbakat is. Bort isznak és vizet prédikálnak.
2012. ápr. 14. 09:19
 18/30 claidheamohmor ***** válasza:
46%
Ja, megnyomorítjátok ezt a szegény gyereket, ti álszentek. Nem szeretem ezt a mai celebvilágot, nem tetszik ez nagymértékű züllöttség és erkölcstelenség, de ledurungolni egy fiatal srácot, mert tetszenek neki a nők... öcsém... a franc adna nektek állami támogatást az én adómból!
2012. ápr. 26. 01:18
 19/30 anonim ***** válasza:
60%

Ha tetszenek a nők, az a baj, ha a pasik, akkor az a baj xD

Senki nem mondta, hogy ez bűn.

2012. ápr. 26. 01:21
 20/30 anonim ***** válasza:
78%
Felmerül a kérdés hogy ha valaki ilyen képeket nézeget, erre rászokik egyre jobban, éveken keresztül ezt csinálja. Akkor az ilyen embernek amikor megismerkedik a feleségével akkor elégedett lesz vele úgy ahogy van, vagy majd azt várja el hogy legyen olyan mint az általa megszokott minőségű photoshoppolt, egész életüket tornával és szépségszalonokban töltő modellek?
2012. ápr. 26. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!