Az Utolsó Napokban vagyunk? Úgy értem minden vallás, ami a Bibliát veszi alapul, azt állítja, hogy az Utolsó Napokat éljük az előjelek alapján, vagy csak egyes felekezetek hirdetik ezt?
Csak tudtommal a Jehovák állítják ezt,de lehet más szekta is.
A Bibliában annyi van: Nem tudjátok sem a napot,sem az órát." Szó sincs arról,hogy mikor éljük az utolsó napokat.
Mindenfélét összezagyválnak az antikrisztusról, Obamáról, elragadtattás stb...
Ne foglalkozz vele, te légy jó. Mert lehet lefekszel, de holnap már nem ébredsz.
Valóban, én sokaktól hallotam ezt!
ugyhogy (és amőgy is) élj úgy mintha ez az utolsó napod lenne :)
Reméljük üdvözülünk!
Szia!
A Szentírás szerint az emberi történelemnek lesz egy végpontja, amikor a bűn teljesen „beérik” és a világ eljut az önmegsemmisítés lehetőségéig. Egy szemléletes ószövetségi jövendölés így szól erről: „A Föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket... megtörték az örök szövetséget. Ezért átok emészti meg a Földet... és kevés ember marad meg. Inogva meging a Föld, mint a részeg, meglódul, mint a kaliba, reá nehezedik bűne, és nem kel fel többé.” (Ésaiás 24,5–6. 20) Ez a jövendölés nem az emberi környezet fertőzöttségéről beszél – amiről ma annyi szó esik –, hanem az ember fertőzöttségéről! A vég jelei tehát mindenekelőtt a belső összeomlás jelei, az emberi civilizáció „haldoklásának” a tünetei. Ezeket a jelenségeket nevezte Jézus a „vajúdási fájdalmak”, vagyis a „szülési folyamat kezdetének”, amely ha megindul, feltartóztathatatlanul beletorkollik Jézus visszajövetelének, egy új világ „születésének” nagy eseményébe (Máté 24,8).
Milyen eseményeket vagy jelenségeket hasonlított Jézus a „szülési fájdalmak” első jelentkezéséhez? „Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek, mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok és földindulások mindenfelé. Mindez pedig a sok nyomorúság kezdete.” (Máté 24,6–8)3 Négyféle jelenséget említett tehát Jézus: Nemzetek és országok bonyolódnak bele szinte csillapíthatatlannak tűnő konfliktusba. Nemcsak azokra hatnak majd ezek a háborúk, akiket közvetlenül sújt, hanem azokra is, akik a „híreket” hallják ezekről. Úgy is mondhatjuk, hogy Jézus megjövendölte az Ő eljövetele előtti időkre a modern tömegtájékoztatási eszközök megjelenését és azok pszichikai nyomását az emberekre. Éhségek lesznek. Ezek hátterében gazdasági, társadalmi válság, vagy természeti katasztrófa kell hogy álljon. Továbbá döghalálok, azaz pusztító betegségek, kórok, amelyek az embert és a természeti környezetet sújtják. Végül a földindulások is feltűnően megszaporodnak, amelyek ellenőrizhetetlennek és befolyásolhatatlannak bizonyulnak ekkor is. Nem tudni, hogy nem a természeti egyensúly ember okozta megbomlása áll-e gyakoriságuk hátterében. E jelek együttesen válságállapotot és -hangulatot idéznek elő, mégpedig világméretben, mivel ezek „mindenfelé” lesznek.
A végidő egyik alapvető jellegzetessége, hogy a világ sajátos módon „eggyé válik”, ugyanis a „föld kereksége” kerül veszedelembe: „Az emberek elhalnak a félelem miatt, és azok várása miatt, amik e föld kerekségére következnek.” (Lukács 21,26) E jelenségek hatására az emberek „rémüldöznek”, és azt hiszik, hogy „már itt a vég”. Jézus felszabadítja tanítványait e félelem alól: „Ez még nem itt a vég”, „nem jön mindjárt a vég” (Máté 24,6; Lukács 21,9). Azonban ezeknek „meg kell lenniük”, azaz elháríthatatlanok ezek a tünetek. A vég nem jön ugyan mindjárt, de küszöbön van, mert már a „vajúdási fájdalmak kezdetei”, azaz a véghez vezető folyamat „beindulásának” első, biztos jelzései.
A Biblia prófétikus kijelentései határozottan arról tanúskodnak, hogy az emberiség a végidő korszakába lépett.
Üdv. Péter
Szerintem az utolsó időkben élünk (nem utolsó napokban). De ez még nem a vég mert ezután a korszak után egy új korszak jön amikor Isten akarata fog érvényesülni és az emberek békében fognak élni.
Nézd meg ezt a kérdésemet ha érdekel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
#2 válaszoló vagyok. Vannak akik a pápát mondják hamis prófétának. Sőt magyarokkról is hallottam már pár baromságot.
Mi van egyébként, ha a gonoszt is úgy kell elképzelni, mint az Istent szentháromságként?
Van a fő gonosz, vannak emberek, kik a gonosz lelket vették magukhoz és a fő gonosz megtestesült gyermeke...
Ez nem lehet?
"#2 válaszoló vagyok. Vannak akik a pápát mondják hamis prófétának. Sőt magyarokkról is hallottam már pár baromságot. "
Szegény pápa, szörnyű hogy egyesek ilyesmit képesek rá mondani.
"Mi van egyébként, ha a gonoszt is úgy kell elképzelni, mint az Istent szentháromságként?"
Én inkább úgy képzelem hogy van a Sátán akinek nagy hatalmú bukott angyalok dolgoznak és ezek valahogy leutánozzák a Szentháromságot működés tekintetében. Mondjuk Afrikában a háború lelke, Ázsiában az istentagadás lelke és Amerikában és Európában a kapzsiság lelke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!