Írnátok nekem olyan férfi szenteket, akik az életuk során sok jót tettek és érdemes felnézni rájuk?
Assisi Szent Ferenc. pl.
De tudok olyat is írni, aki szent volt, csak nem avatta szentté az egyház. Az is ér?
Hű, hát rengetegen vannak. Ha megírnád, úgy általában az életben mi érdekel Téged, kicsit könnyebb lenne írni olyat, aki talán közel lehet Hozzád. Minden szentre érdemes felnézni, és rengetegen vannak. :)
Ha van kedved, találomra olvasgathatod itt röviden az életüket: [link]
Hát, akkor nem tehetek többet, megírom, én kiket kedvelek különösen a férfiak közül: Szent József, Keresztelő Szent János, Szent Pál, Remete Szent Pál, Remete Szent Antal, Szent Ágoston, Szent Benedek, Esztergomi Boldog Özséb, Borromei Szent Károly, Boldog Romzsa Tódor, Boldog II. János Pál, Don Bosco, Szent Pio atya, Néri Szent Fülöp, Nissai Szent Gergely, Nagy Szent Vazul, Keresztes Szent János, Loyolai Szt. Ignác.
Na ez egy töredékük. :) Mindet másért szeretem. Szerintem korban kb. egy 10-es lehet köztünk, és én lány vagyok, de olvass picit utánuk, hátha valamelyikük megtetszik.
Ha 3-at ki kéne emelnem: Romzsa Tódor, Szent Pio és Keresztelő Szent János lennének most épp. Hátha segítettem valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!