Keresztények! Erről mi a véleményetek?
Kérdésem az igaz, gyakorló keresztényekhez szól!
Úgy veszem eszre hogy egyre kevesebb az igaz keresztény!Az emberek mindenfele pogány vallásban hisznek meg mit tudom én milyen misztikus erőkben.
Amit itt olvastam az igazan felháborított, szerintetek milyen hozzászólást kellene írnom hogy ok is rádöbbenjenek arra hogy Jézus nélkül hiábavaló az életük?
22:30
Tudom, hogy a vallás egy közösség, és éppen ezért csak egy módon foglalhat állást. Ennek ellenére nincs két keresztény, aki teljesen egyformán hisz. Vannak dolgok, amiben nem értenek egyet.
"A hit által juthatunk el Istenhez." - akkor a keresztények miért állítják azt, hogy aki nem keresztény, az nem juthat el Istenhez? A muzulmánok is hisznek, a zsidók is hisznek, a legtöbb ember hisz valamiben, a keresztények szerint mégsem juthatnak el Istenhez. Ez nekem nagyonis úgy tűnik, mintha csak az ő vallásukon keresztül lehetne eljutni Istenhez.
10:05
Elfogadom, amit írsz, de nem értek egyet vele. Kész. Kettős mércével mérsz... minket leírsz, amiért nem értünk veled egyet, ugyanakkor te sem értesz mindenkivel egyet. És ez így van rendjén. Senki nem hülyézett le.
"Ha hinni akarunk Istenben akkor NE a vallás által higyjünk hanem magunk által az ő személyében!"
Én is ezt mondom, de hadd idézzek a Bibliából: "senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." És ha én nem Jézus által akarok eljutni hozzá, akkor mi van? A keresztény vallás és egyház szerint akkor én nem juthatok el Istenhez.
"Ha Isten azt mondja kövesd őt akkor te prédikátorokat követsz?" - Jézus is prédikált valamilyen szinten.
Hangsúlyozom, hogy nem vetlek meg a hitedért. Mindenkinek joga van abban hinni, amit akar. Engem csak az zavar, ha a keresztények (és a legtöbb ilyen) azzal jönnek, hogyha nem vagy keresztény, akkor úgysem juthatsz el Istenhez.
Búcsúzóul hadd idézzek tőled: "Én csak az én véleményemet írom le és semmi több. Ahogy ti elmondjátok a tieteket."
Azt pedig, hogy mi igaz és mi nem, nem te döntöd el.
Ui.:A háborgás és a felháborodás nem ugyanaz.
Ám kölcsönös legyen az idézgetés:
"Minden vallás azt állítja, hogy csak rajta keresztül juthatsz el egy felsőbb hatalomhoz."
Mintha te nem eldöntöttél volna valamit. Mi az hogy minden vallás állítja? Te döntötted ezt el? És akkor te vádolsz meg:)
Mondj egy vallást, ami azt mondja, hogy hozzánk ne gyere, mert a mi utunkat követve nem juthatsz el Istenhez? Ugye, milyen nevetséges így?
És ha már szóforgató vagyok, nem vádoltalak meg, csak egy tényt közöltem: senkinek sincs joga eldönteni, hogy a másiknak igaza van-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!