Keresztények! Erről mi a véleményetek?
Kérdésem az igaz, gyakorló keresztényekhez szól!
Úgy veszem eszre hogy egyre kevesebb az igaz keresztény!Az emberek mindenfele pogány vallásban hisznek meg mit tudom én milyen misztikus erőkben.
Amit itt olvastam az igazan felháborított, szerintetek milyen hozzászólást kellene írnom hogy ok is rádöbbenjenek arra hogy Jézus nélkül hiábavaló az életük?
Nincs jobb dolgod, mint mások életével foglalkozni?
Én pogány vagyok, de vannak keresztény barátaim. A különbség köztünk és közted, hogy mi tiszteletben tartjuk egymás hitét.
"Kedves kérdező:
Minden vallás azt állítja, hogy csak rajta keresztül juthatsz el egy felsőbb hatalomhoz. Honnan tudod biztosra, hogy pont csak a kereszténységnek van igaza?"
Ezt hogy érted? Kin keresztül? Mert nem valláson keresztül hanem hit által jutunk közölebb. Ez nem mindegy.
Sosem értettem, hogy valaki hogy akarja meggyőzni a másikat hittel kapcsolatban. Mi anno gimnáziumban, nyelvtan órán azt tanultuk, hogy a meggyőzés az, mikor érvekkel beláttatjuk a másikkal dolgokat. Na most egy olyan embernek, aki valami teljesen másban hisz, hiába magyarázod Jézust meg a Bibliát, mert neki nem lesz hiteles forrás.
Másrészt nem értem, hogy miért fáj egyeseknek, hogy a többiek miben hisznek. Neked, kedves kérdező, hogy esne, ha meg akarnának téríteni valamelyik más vallás képviselői? Vagy azt csak neked szabad?
A hozzád hasonlóak miatt nem bírom a keresztényeket. Mekkora idiótaság már az, hogy mindenki hülye, aki másban hisz?! Elvakult vagy és csőlátó. Itt már az egyik válaszoló leírta, nem az a lényeg, minek nevezed, hanem az, hogy tudsz szeretni. De azt látom, te inkább gyűlölködni tudsz. Ez cseppet sem felebaráti dolog.
Én is pogány vagyok, de nem divatból, hanem mert nekem ez az "út". A sok halandzsa mellett a kereszténységben is látom a jót, és hogy mit akar tanítani. Csak sokan nem jutnak túl a halandzsán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!