Adventisták! Mi történt 1844-ben a hitetek szerint, és honnan veszitek ezt a dátumot?
Sziasztok!
A vizsgálati ítélet tanunknak semmi köze ahhoz, hogy az üdvösség kizárólag kegyelemből van hit által, Krisztusnak a kereszten elvégzett munkája alapján.
Az ószövetségi törvényt nem kell megtartani Jézus munkájának a befejezéséhez.
Az Isten Krisztus igazságát tulajdonítja számunkra, ez alapján találtatunk igaznak és ez garantálja azt, hogy bűneink el lesznek törölve.
Jézus elvette a bűneinket és megbocsátotta azokat, ezért valósággal szabadok vagyunk a bűntől. Ezt tanítja E.G. White. Annak, hogy a bűn Sátánra lesz téve, aki elviszi azokat semmi köze az előbbiekhez.
Az eretnekség kifejezés pedig téged minősít.
Üdv. Péter
Szia!
Érdekesnek találom,hogy Péter kérdéseit mindig kiforgatják a kérdezők pedig szerintem egyértelműek.Tényleg teljesen olyan, mintha a cél csak a gyülekezet lejáratása lenne és nem az igazság megtudása.Lehet vitázni a gondolatokat ütköztetni,de Péter helyében már a harmadik kérdés után abbahagytam volna a válaszolgatást,mert mindig csak a vádlást olvastam stb.Nem vagyok adventista,bár jártam a gyülekezetben és nem Pétert akarom védeni, csak már engem is zavar ez a "nekem van igazam,más igazságát nem fogadom el,akárhogy magyaráz"hozzá állás.Péter neked nagyon sok kitartásod van és nem csodálkozom,hogy néha kicsit feszültebb az írásod,de ne felejtsd el, hogy egyesek ezt is a gyülekezet rovására írják.
Idéznék a kérdezőtől,ami nekem kicsit szemetszúrt a sok közül:
"És nem ez hoz szégyent Krisztusra, hanem az, hogy eltitkoljátok a nagyközönség előtt, hogy mit is tanítotok valójában. "
Miért titkolnák el?Ha olvasol könyveket,amelyeket a Sola tanárai vagy Ellen White írt,ott van minden a lapokon vagy akár meghallgatsz egy előadást,tessék mindegyik a Sola Scriptura honlapján meghallgathatók mindenféle titkolózás nélkül.Elmehetsz egy gyülekezetükben és ezeket a kérdéseket ott kifejtheted.Mindenki szereti a gondolkodó embereket,az adventisták erről is híresek,szeretik meghallgatni mások látásmódját.Tehát ezt ott ki lehet jobban fejteni,már ha ezért hajlandó vagy oda elmenni..
Javaslom,hogy először a Bibliára összpontosíts,hogy egy kis öntudatra ébrendj.Lehet úgy is vitázni,hogy megadjuk a másik embernek a tiszteletet és nem csak a hibákat keressük a másikban, Péter is tévedhet hiszen ember.
Üdvözlettel: V
ÜDVÖZLET!
Most akadtam rá,erre a témára.
befejezetlennek tűnik ez a gondolatok.
Érdekelne, hogy a miért gondolod azt, az 1848 téves, vagy az 1914. téve?
Bizonyítás Biblia alapján hogyan bizonyítható?
Laci
Kedves Laci!
Jómagam igen sokat tanulmányoztam Dániel próféta könyvét, abban a szerencsés helyzetben, hogy eredeti nyelveken is, és azok ókori fordításaiban is - mivel ezt választottam a Teológián szakdolgozati témának.
Az 1844-es prófécia Dániel könyve 8. és 9. valamint 12. fejezetében egy többszörösen is megerősített idői hivatkozás. Már idézve lett a Dn. 8:14, mely a szenthely "megtisztítása" vagy "megigazítása" - egy ószövetségi évi ünnepre - nevezetesen a nagy engesztelési napra utal. Erre a 2300 éves próféciára több utalást találhatunk Dániel könyve 8. fejezetében, miszerint az utolsó időre vonatkozik: 17. vers, 19. vers, 26. vers. Valamint a megerősítése a 12. fejezet 11-12. veseiben. További részleteket a 2. hozzászólásomban olvashatsz még.
Az 1914-es prófécia kiindulódátuma sajnos történelmileg pontatlannak bizonyult. Ennek oka, hogy a 70 éves babilóniai fogság időpontját rosszul állapították meg. Ugyanis Kürosz király rendeletének keletkezési időpontjától számoltak vissza 70 évet, így ie. 607-hez jutottak, ami szerintük Jeruzsálem pusztulásának időpontja volt. Ez több ok miatt sem lehetséges. Egyrészt Nabukodonozor trónra lépésének időpontját napra pontosan tudjuk a babilóniai krónikák csillagászati pontosságú hivatkozásaiból: ie. 605 szeptember 7-én történt. Nabukodonozor 3-szor támadta meg Jeruzsálemet: trónralépése évében, 597-ben és 586-ban.
Üdv. Péter
Péter!
Ezek a dolgok még jól is hangzanának, ha Te és Isten nem másképpen számolnátok. Ha összeveted IKirályok 6;1 és Apcsel 13;18-tól, akkor láthatod, hogy miről beszélek.
IKirályok 6;1
A kivonulástól számolva a 480. esztendőben épült fel a templom.
Egyiptomból Salamon 4. évig
Apcsel 13;18-tól
40 év (vándorlás)
450 év (bírák)
40 év (Saul)
40 év (Dávid)
3 év (Salamon első három éve)
=
573 év
Hiányzik 93 év!!!
Pál a tényleges időt írta le, az IKirályokban Isten által számolt idő szerepel, ahogy ezt Isten látta! Isten kiiktatott 93 évet. Miért?
A Biblia öt esetben jegyez fel olyat, hogy a nép eltért az úttól és bálványokat imádott, és fogságba ment.
1. Bírák 3;7-8 Mezopotámia (8 év)
2. Bírák 3;14 Moáb (18 év)
3. Bírák 4;2 Kánaán (20 év)
4. Bírák 6;1 Midiániták (7 év)
5. Bírák 13;1 Filiszteusok (40 év)
Összesen 93 évig!
Tehát Isten a fogságot ebben az esetben nem számolta. Az az idő nincs Isten előtt. Tehát ha te fogságokat számolsz, az már eleve bukta. Bűnben töltött idő, nem létező idő!
1844-ben nem történt semmi, csak az adventisták kreáltak egy történetet, miszerint Jézus bement a mennyei szentélybe, mert a gyakorlatban, ahogy várták a világ végét, nem jött el. A történetük viszont hazugság!
Zsid 9,12
És nem bakok és tulkok vére által, hanem az ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve.
Zsid 9,24
Mert nem kézzel csinált szentélybe, az igazinak csak másolatába ment be Krisztus, hanem magába a mennybe, hogy most Isten színe előtt megjelenjék érettünk.
Ez nem 1844-ben történt meg, hanem a feltámadása utáni mennybemenetelekor.
Kedves utolsó kettő...
Hát ezek nagyon érdekesek, de semmi közük a 2300 éves próféciához, tekintettel arra, hogy annak kezdődátuma ie. 457 ősze... :-)
Másrészről. Az I.Kir. 6:1 alapján ie. 1445-479= ie. 966 ez Salamon 4. éve... :-)
Ha kicsit alaposabban utánanéztél volna tudhatnád... :-)
Üdv. Péter
Van hozzájuk köze, mert éveket számol, mégpedig Isten által kijelentett éveket, és nem emberi éveket. Márpedig Isten előtt, ahogy levezettem, Mózes népénél a fogságban töltött évek egyet sem jelentettek.
Ami ezt illeti: "Az I.Kir. 6:1 alapján ie. 1445-479= ie. 966 ez Salamon 4. éve... :-) " nem tudom, hogy mit akartál ezzel mondani. Az IKir 6:1 így hangzik:
"És megépítteték az Úrnak háza az Izráel fiainak Égyiptom földéből való kijövetele után a négyszáznyolczvanadik esztendőben, Salamon Izráel felett való uralkodásának negyedik esztendejében"
Én ezt írtam:
"A kivonulástól számolva a 480. esztendőben épült fel a templom.
Egyiptomból Salamon 4. évig "
Mi a problémád? Az ezt követő cinizmusodra nem reagálnék, úgy gondolom, az téged minősít, maradjon is meg nálad. :)
Hello.
Az Isten által kiiktatott 93 éves elméletedre írtam... :-)
Ez nem cinizmus, csak az elméleted képtelenségén mosolyogtam...Ha egy kicsit figyelmesebben olvasnál, akkor láthatnád mit kifogásoltam, de sajnos te csak hajtod a magadét... :-)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!