Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez bűn? (bővebben lent)

Ez bűn? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

meleg vagyok és szeretnék egy barátot akivel kölcsönösen szeretnénk egymást. :)

16/f

2012. ápr. 8. 21:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%
Ja és akkor most szerinted érezze magát bűnösnek és szálljon a pokolba vagy térjen meg? Sokra megy vele.
2012. ápr. 8. 22:31
 12/26 anonim ***** válasza:
Akkor miért kérdezed ha nem vagy vallásos? De ha már megkérdezed leírom a válaszom. Ha alapul a Bibliát vesszük, nem számít, hogy meleg vagy-e, ugyanolyan értékes ember vagy, akit szeretettel kell kezelni. Egy tett pedig nem lehet bűn, az egy életforma, egy olyan állapot, ami nem Isten tervét szolgálja éppen. Az eredeti jelentése is ez a Bibliában, "céltévesztés". Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy döntésed volt, és nem tehetsz róla. Istent viszont nem lehet úgy szolgálni, hogy az Ő tervétől eltérő dolgok vannak az életedben. A homoszexuális kapcsolat pedig egy ilyen dolog, a bűnök következménye. Nem a te bűneidé, hanem az elmúlt több ezer év erkölcstelenségének a következménye. És mégis te hordozod a terhét, de mindannyiunknak meg vannak a keresztjei.
2012. ápr. 8. 22:47
 13/26 anonim ***** válasza:
48%

„Ja és akkor most szerinted érezze magát bűnösnek és szálljon a pokolba vagy térjen meg? Sokra megy vele.”

Olyannyira leszarom az érzelmi alapú érvelésed... de azért jó látni, ahogy vergődsz.

2012. ápr. 8. 23:19
 14/26 anonim ***** válasza:
A katolikus egyház szerint bűn a homoszexuális kapcsolat. Mondjuk a katolikus egyház szerint mindennemű házasság előtti szexuális kapcsolat, sőt az önkielégítés is bűn, tehát felmerül a kérdés, hogy modern korunkban mennyire relevánsak ezek a tanítások.
2012. ápr. 8. 23:23
 15/26 anonim ***** válasza:
Alapvetően nem bűn, hogy meleg vagy. Viszont bizonyos vallások szerint az már igen, ha szexuálisan aktív meleg vagy. Tehát a csak szereteten alapuló ilyen kapcsolat pláne nem bűn. De a szex házasságon kívül sok vallás szerint bűn, a melegek házasságát pedig nem ismerik el, úgyhogy innen egyenes a következtetés.
2012. ápr. 8. 23:49
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

A keresztény egyházak többségénél bűn. De, hogy hogyan is bűn ebben két véglet van:

1. A fundik, akik azt mondják már a puszta melegség is bűn, tehát a szerelem, érzelmek stb.

Erre azt mondják, hogy meg kell változni, heteróvá kell válni és meg kell nővel házasodni. (ez sztem baromság)

2. A mérsékeltebbek szerint a melegség "csak" kísértés, de a tett már bűn. Ezért lehetőleg meg kell házasodni nővel és le kell győzni a kísértést. (ez megint csak hülyeség sztem)

3. A még mérsékeltebbek szerint csak is a tett, a szexuális kapcsolat a bűn, az érzelmek nem az, és elfogadják azt is, hogy két férfi szex nélkül együtt éljen. Aszem' a brit anglikán egyház is ezt vallja( Ha télleg bűn a melegség-ez számomra még kérdéses- ez utóbbi verzióval értek egyet.)

5. Azok a teológia irányzatok, akik liberálisak és a szereteten, erkölcsön alapuló szexuális kapcsolatot elfogadják, ők össze is adják a meleg párokat. Pl.: Presbiteriánus-református egyház USA, svéd, norvég evangélikus egyház, anglikán egyház usa, kanada, svájci református egyház stb.

2012. ápr. 9. 00:34
 17/26 anonim válasza:
51%
Nem bűn, de gec! undorító. Szórakozóhelyre többen menjetek, nehogy elkenjék a búza szátokat.
2012. ápr. 9. 00:45
 18/26 anonim ***** válasza:

@ 6:

Pontosan miben nem túl helytálló az írásom?

Csak jelzem, hogy amiket felsoroltam, azokon nem segít az óvszer sem; esetleg csak a műtétek sora... Addig meg sok türelemre van szükség a különféle gyulladáscsökkentő krémek használata mellett is, pláne, ha hetekig ülni sem tud egy nagyobb belső repedés miatt; no meg súlyosabb esetben sok pelenkára, ami részben felfogja a végbélből szivárgó maró hatású folyadékot...

És milyen érdekes az is, hogy a homoszexualitás társadalmi elfogadottsága sokkal alacsonyabb, mint azt a vallásos emberek száma alapján gondolná az ember. Pedig az ateisták nem a Bibliából szedik a viszonyulásukat. Mint ahogyan azok az orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek sem, akik kezelik a betegeket (lásd főleg: proktológia).

Ti meg erre az életmódra biztatjátok ezt a kiskölyköt, hogy aztán úgy élje le az életét, hogy ha nem titkolózik, akkor a társadalom többsége megveti, lenézi... Nem a hívők, akik elfogadják magát az embert...

2012. ápr. 9. 03:54
 19/26 Béla211 ***** válasza:
De hogy ha titkolózik mindenki előtt és senkinek nem meri magát felvállalni akkor meg az a baj.Mert folyamatosan lesz benne egy belső feszültség mi lesz ha kiderül. És ez szépen lassan fel őrli az embert.
2012. ápr. 9. 06:04
 20/26 A kérdező kommentje:

Na akkor összegezném amit leszűrtem:

A legtöbb vallás szerint bűnös vagyok, ha megpróbálok titkolózás nélkül, boldogan, teljes életet élni.

Ha keresztény szemmel nézem a dolgot, akkor Isten ezzel engem próba alá vet, hogy elég erős vagyok-e és meg tudom-e állni, hogy az ösztöneimre hallgassak...

Mivel csak ez az életem biztos, én úgy gondolom, hogy boldogan szeretném leélni, nem akarom elcseszni csak azért, hogy majd később hátha bekerülök a mennybe.

Inkább élvezem az életet, számomra erkölcsös módon!

Köszönöm mindenkinek a választ!

2012. ápr. 9. 08:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!