Ez nagyon nyomulás lenne?
Épp a keresztelőmre készülök, és a közösségből egy házaspárt szeretnék felkérni ahol a pasi egy ortodox pap. De nem költségekbe akarom magam verni, hanem csak valakit aki bevezet a vallásos életbe.
16/l
Napirai11 válasza:
Kérdező, kifejthetnéd bővebben, mert nem igazán értem a kérdést.
Üdv: Napirai
Én is azt hittem előszőr, hogy ez a szerelem, sex téma.
Valami nem stimmel a kérdésedben. Nem világos.
1. Miért kellene költségekbe verni magad?
Keresztelődre készülsz...
2. Mire akarod felkérni a házaspárt?
Hogy tanácsot adjanak vagy hogy a keresztszüleid legyenek vagy hogy kereszteljenek meg?
Egyik sem ciki...
Keresztszülőnek akarom őket...
De az ilyet visszaillik utasítani?
Az élet teli van visszautasításokkal.
Szerintem megkérheted őket.
Ha nem tudják vállalni ezt, akkor normális emberi hangon megmondják.
Milyen vallásúnak keresztelkedsz? Mert csak az ortodox csak akkor vállal valószínű, ha ortodox leszel. (Mivel azt írtad, hogy "a közösségből", akkor gondolom vagy ortodox az a közösség, vagy még egyre tudok gondolni - esszénus, de ott nem tudom, keresztségnek hívják-e a "felvételt".) Ha pedig pl. katolikusnak keresztelkedsz, csak katolikust kérhetsz fel.
Amúgy nem ciki, és nem nyomulás, sőt, bölcs: a keresztszülő feladata, hogy bevezessen a vallásos életbe. És miféle költségekre gondolsz?
Sziasztok!
Köszönöm a sok értelmes választ. A költség címszó alatt a virágdíszeket gondolom. Mert amikor anyuék is voltak keresztszülők, a keresztelőmedence díszeit ők állták.
A vendégfogadást ők szervezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!