Karposz
Nem említettél még semmit a pénzről, az hogy van ?
Mennyit kell fizetni ?
És mi van ha nem fizetek ?
Lehet olyat hogy nem fizetek ?
lehet olyat természetesen!
Semmit nem kötelező fizetni.
Adakozás az attól még van, mert Isten előtt kedves, és az a pénz a Gyülekezet épületének fenntartására megy, a Szent Pál akadémiánk fenntratására, Bornemisza Péter Gimnázum, Általános iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Sportiskola fenntartására. Mert mindennek bizony vannak költségei és nem kevés, hisz csarnokról beszélünk, egy egész iskoláról és egy főiskoláról.
De gyere el, és meglátod :)
kedves # 10/15,
Mivel nem jártál még nálunk a Gyülekezetben, véleményt nehezen tudsz mondani róla sajátot, hisz' nem pletykák alapján ítélsz meg egy ilyen nagy, államilag(világszinten) is elismert Gyülekezetet gondolom.
A szeretet hiányát pedig nem tudom kitől hallottad, de nem is érdekel. Nem igaz. Erősen lehet érezni, hogy ott a helyed, ha megtértél és kíváncsi vagy az igére és Istenre.
Lehet, hogy először kívülállónak érzed magad, mert nem vagy megtérve Istenhez még, pedig (többségében) akik oda járnak, már megtették. De semmi gond nincs ezzel!! Szeretettel fogadjuk az érdeklődőket, van info-pult, ahol bármiben segítenek és garantálom, hogy nem fognak kiküldeni, ha az alkalomnak megfelelő öltözetben jelensz meg.
Szóval szeretettel várunk, és addig is nézd bátran az ATV-t Vasárnap 11 órától (délelőtt).
üdv :)
Röviden annyi, hogy a római katolikus egyház nem sajátíthatja ki sem Jézus Krisztust, sem a kereszténységet, sem az egyház címet, így azt más felekezetek is használhatják.
Jézusnak 1 db Egyháza van, ez nem a katolikus, nem valamelyik protestáns, nem a hitgyülis stb. egyház, hanem AZ Egyház, mindazok összessége, akik az Úrhoz tartoznak.
Az apostolos részről pedig: a római katolikus egyházat sem az apostolok alapították (és Péter nem volt az első pápa), így ehhez szerintem nincs mit hozzáfűzni. Mindenkinek joga van Jézushoz. :)
Akkor kedves Hit Gyülisek áruljátok már miért számít világinak, aki mondjuk a református egyházba keresztelkedett?
Rendet kéne tenni magatok és a tanaitok közt! Én találkoztam rendes HGY-sal, de a többség fertelmes egy nézeteket vall. Ha olyan tagjaitok vannak, akik rossz híretek keltik miért nem tesztek ellene valamit? Németh Sanyi miért hiszi magát szinte pápának?
Ugyanazt a Bibiliát olvassa, ugyanazt az Istent, Jézust dicsőíti az összes keresztény felekezet, akkor ti miért akartok különbek lenni?
Isten szemében mindenki egyenlő, akkor miért helyezi a HGY magát más keresztény irányzatok fölé?
Na ezt válaszoljátok meg!
HGY-sként mondom:
tudjuk, hogy vannak problémák a gyülekezetben. Azt is tudjuk, hogy vannak olyan tagok, akik tényleg azt gondolják, hogy a HGY minden felett áll. Vannak ez ellen tanítások, de a normálisabbak is próbálják az ilyen nézeteket irtani, csak sajnos több tízezer ember között ez nem egyszerű. Sajnos attól, hogy valaki megtér, nem lesz automatikusan bölcsessége, azt külön kellene kérni mindenkinek, aki felismeri, hogy nincs neki (aminek a felismeréséhez külön bölcsesség kell). Én sajnálom, hogy vannak ilyenek, amennyire lehet, én is próbálok ellene tenni, több-kevesebb sikerrel. Távolról sem vagyunk tökéletesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!