Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a legszebb ajándék amit...

Mi a legszebb ajándék amit Istennek adhatok?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 21:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most próbáld meg az imádkozást a bagoly helyett, ez egy bevált módszer :)
2012. ápr. 5. 11:05
 22/35 anonim ***** válasza:
71%

Kár volt azért a szegény bagolyért, hiszen a levélküldemények kézbesítése a postagalambok hatásköre, nem tudtad? :P

Istenhez viszont tényleg csak az imádkozás vezet. Eleinte lehet, hogy furcsa érzés lesz, vagy értelmetlennek tűnik, de ahogy elkezd kialakulni a kapcsolatod Istennel, egyre jobban fogod élvezni a dolgot. Plusz javaslom, hogy kezdd el olvasni a Bibliát, mondjuk Lukács vagy János evangéliumát, őszinte és nyitott szívvel, mert Isten így is tud szólni hozzád.

Eszembe jutott egy dal, ami nagyon klappol ide, de sajnos eddig nem találtam a YouTube-on. Most rákerestem, és megtaláltam: alig két hete rakta fel valaki:

Pintér Béla – A kulcs

http://www.youtube.com/watch?v=iFvWUi7sqRY

"Az ima az a kulcs amitől kinyílik a zár,

Olyan ajtók tárulnak, melyekről nem is álmodtál,

Feléled a hit és újra ébred a remény,

Az ima megváltoztatja a dolgok menetét."

Hát hajrá. :)

2012. ápr. 5. 11:44
 23/35 anonim ***** válasza:

Visszajött a baglyom, semmi baja. :D

Egyébként nem imádkozom olyasvalakihez, akiben én személy szerint nem hiszek. (Ezt nem sértésnek szántam.) Vannak dolgok, amikben hiszek, de Istenben vagy bármilyen istenségben nem.

2012. ápr. 5. 11:51
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Szereted őt, szereted embertársaid. Törekedsz arra, hogy ne bánts másokat, ne kövess el bűnt sem közvetlen, sem közvetett módon. Segíts másoknak, ha tudsz.
2012. ápr. 5. 12:31
 25/35 anonim ***** válasza:
Az életed még lehet egy jó válasz. (nem az öngyilkosságra gondolok)
2012. ápr. 5. 12:43
 26/35 anonim ***** válasza:
68%

Önmagadat, minden szereteteddel és bizalmaddal. Szeresd az Urat teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. És: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

Hogy mindezt Te hogyan tudod megvalósítani? Mindenkinek más. Keresd őszinte szívvel, milyen vagy Te Magad, és ebből kiindulva add Istennek az életed.

Van, aki egyedülállóként mások szolgálatában találja ezt meg, van, aki (nagy)családosként, van, aki aktív szerzetesrendben, van, aki szemlélődőként, van, aki remeteként, és sorolhatnám a különböző foglalkozásokat is. Keresd meg Önmagad, köszönd meg Istennek, hogy megalkotott és ilyennek alkotott, és mondd meg Neki, hogy mindenestül Neki ajándékozod mindezt, amiért Ő is neked ajándékozott MINDENT. Önmagát is. Ha Krisztust követjük, önmagunkat adjuk, ahogy Ő tette.

És ne inogj meg, ha valami rossz történik. Isten tud mindenről az életedben, és az Ő beleegyezésével történik. Bízz Benne, hogy mindenből azt hozza ki, ami Számodra a legjobb. Ha tartósan bosszankodsz a rossz miatt, az Ő szeretetét vonod kétségbe. (Persze ki lehet, sőt néha kell akadni Neki, ahogy a zsoltáros is szokott, de nem szabad ebbe az állapotba belefelejtkezni.)

Sok sikert! :) Isten áldjon!

2012. ápr. 5. 13:00
 27/35 anonim ***** válasza:

"Egyébként nem imádkozom olyasvalakihez, akiben én személy szerint nem hiszek. (Ezt nem sértésnek szántam.) Vannak dolgok, amikben hiszek, de Istenben vagy bármilyen istenségben nem."

Nem kötelező imádkozni és ha Te így döntesz akkor részemről OK.

De részemről nem értem hogy hogy lehet így gondolkodni hiszen abban senki se lehet biztos hogy Isten nem létezik mert nem tudjuk megmondani hogy a világegyetem távoli részein vagy más dimenziókban mi van vagy mi nincs. Egy ima meg egy embernek nem árthat semmit, nem is kerül semmibe, viszont sokat segíthet. Ezért nem értem az ilyen gondolkodást, ha én ateista lennék akkor is biztos hogy elmondanék egy rövid imát hogy "Isten, ha esetleg mégis létezel akkor kérlek mutasd meg nekem magadat".

2012. ápr. 5. 13:18
 28/35 anonim ***** válasza:
22%

Lépj be Krisztus légiójába. Ezt egy igaz katolikus alapította, majd a pápa és az egyház védelme alatt állt.

Ott soha nem leszel egyedül, és isten is megvéd, mint az ottani gyermekeket.

[link]

2012. ápr. 5. 13:36
 29/35 anonim ***** válasza:

Nem a vallás határozza meg a szívbéli ajándékot amelyet atyádtól kaptál.ha szívedben hiszed hogy Jézus a Krisztus és megtartod tanításait,üdvözülsz.

Mi a legfőbb parancsolat,

Béke veled!

2012. ápr. 5. 17:18
 30/35 anonim ***** válasza:
Utolsó hibás állítás, mert én nem utálom a melegeket, de mégsem vagyok Isten.
2012. ápr. 5. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!