Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor egy buddhista menedéket...

Mikor egy buddhista menedéket vesz vágnak a hajából! Úgy tudom, hogy ezt összegyűjtik és Tibetben elégetik, de miért?

Figyelt kérdés
Milyen szertartás keretében és mi ennek a jelentősége?
2012. márc. 29. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Hát, nekem a DNS minta jutott eszembe elsőnek, de ez úgy irreális, ahogy van.

Hol hallottad ezt? Onnan nem tudod megtudakolni?

2012. márc. 29. 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt szimbolizálja, hogy Buddha is levágta a haját amikor elindult az úton.
2012. márc. 29. 12:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Elkísértem pár éve buddhista barátnőmet egy Láma látogatásra. Ma a kezembe akadtak jegyzetek, amikre firkáltam, hogy mik történtek az eseményen. Ott láttam, hogy a menedéket vevők hajából vágtak és, hogy barátnőm mesélte, hogy elégetik, de nem tudja pontosan, h miért is... Nagy kérdőjel volt mellette... :D gondoltam megkérdezem hátha vki tudja! Köszi azoknak akik írtak és még várok esetleges bővebb magyarázatokat is!
2012. márc. 29. 14:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Én megírtam, hogy miért vágják le a hajukat.

Te tudod, mi az a menedék?

Olyan értékek amik segítenek az úton. A benned lévő buddhatermészet, amik biztos pontok.

Az elégetés szimbolizálja, hogy egy irányba haladjon, tehát ne térjen le az útról.

Buddhánál azért volt ez fontos, mert a külsőségek fontosak voltak a gazdag családjában és nála értékrendváltozással kezdődött az út.

Jó tudni ezeket a dolgokat, de szerintem nincs akkora jelentősége, tehát ennyire nem kell kiragadni az egészből.

2012. márc. 29. 14:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen -kedves utolsó- megírtad! Köszönöm még egyszer! Az égetésre vonatkozó részre írt utólagos válaszodat is! Nem kiragadtam, hanem érdekel a téma (kagyü vonal) és zavart, hogy aki menedéket vett sem tudta mit miért tesznek!
2012. márc. 30. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!