Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tartod a böjtöt?

Hogyan tartod a böjtöt?

Figyelt kérdés
Nem eszel húst (csak pénteken vagy egész végig), nem jársz el szórakozni, nem iszol alkoholt, nem nézel TV-t, stb?
2012. márc. 19. 17:15
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Nem eszek húst, mert egyébként is félig vega vagyok, meg akkor pont nincs olyan kaja otthon, amiben hús lenne.

De nem érezném magam bűnösnek, ha megennék egy féldisznót.

brrrr...:)

Jézus is megmondta, hogy ne tegyünk olyat, ami nem szívesen teszünk.

Én úgy gondolom, nem csak így lehet kifejezni, hogy szeretjük az Istent. Nem hiszem, hogy szögeket kell fúrnom a hátamba, mert neki ez tetszene.

2012. márc. 19. 20:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel még nem böjtölhetek,csak bizonyos dolgokról mondtam le pl, capuccinózni szoktam napi egyszer, de most a 40 napos böjt alatt még hétvégén sem teszem, nem élek házaséletet férjemmel a böjt alatt, kevesebbet próbálok internetezni, többet olvasni a Bibliát,vizet iszom csak, gyümölcslevek helyett.

Ez sajnos nem helyettesíti a böjtöt, ezt érzem is, hiszen böjt alatt sokkal közelebb érezzük magunkhoz az Atyát, ezért a jövőben mindenképp szeretném majd megpróbálni először apránként, aztán remélhetőleg eljutok a 40 napos teljes böjtig, mégis fontos számomra, hogy addig is ezzel a kis lemondással kimutassam Isten iránti szeretetemet, hálámat.

2012. márc. 19. 22:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindent eszem, csak kevesebbet - bár valahogy nem kötődik a böjt időszakhoz, már előtte elkezdtem ezt a koplalást.

Tévét már évek óta nem nézek, sohasem jártam el szórakozni úgyhogy az böjtnek nem ér. :)

Na jó, mondjuk nem vagyok keresztény, de egy kis önfegyelemnek nem árt ez a böjt.

2012. márc. 20. 01:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos ma a böjt fogalma igencsak eltorzult, a hústól való tartozkodást értik rajta, pedig sokkal többről van itt szó! Az igazi böjt teljes megtartóztatást jelent minden ételtől!

Böjtölni általában azért szoktak az emberek, hogy megtisztítsák a szervezetüket a salakanyagoktól. Van egy nagyon híres könyv, én 3 évig vártam rá az antikváriumban, hogy hozzájussak, az a címe, hogy a böjt csodája. Ebben arra biztat mindenkit a szerző, hogy heti egy napon tartóztassa meg magát az evéstől, és jó sok tiszta vizet igyon, így a szervezet tud pihenni és regenerálódni. Sajnos gyermekkorunktól fogva hozzászoktatjuk a szervezetünket a folyamatos evésre, így soha nem tud megpihenni az emésztőrendszerünk, pedig neki is szüksége lenne időszakonként a pihenésre, regenerálódásra. Ezen túlmenően azt ajánlja a szerző, hogy évente 2-4 alkalommal tartsunk több napos böjtöket, ahol teljesen ki tud tisztulni, és méregteleníteni tudja magát a szervezet.

A helyes böjt az egészséges életmód része, ajánlom figyelmedbe ezzel a témával kapcsolatosan Szabó Attila előadását a böjt csodája címen, melyet le tudsz tölteni a gödöllői Bibliaház életmód menüjéből: [link]

Üdv. Péter

2012. márc. 20. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!