Csinált már valaki 40 napos böjtöt? Milyen volt? Nagyon elgyengült ezalatt? Mit vettél akkor magadhoz táplálékként?
En mar csinaltam 1 honapig, s most eppen egy otnapos bojtot kezdtem el.
Egy legyengult szervezettel is lehet bojtolni, mivel akkor a testi tisztitas a cel, a gyogyulas pl.
A bojtnek tobb formaja is van, de nem derul ki az, hogy Te melyikre gondolsz?
Attól függ, mit értesz böjt alatt. Ha csak azt, hogy 40 napig nem veszel magadhoz húst, viszont megfelelő forrásokból pótlod a fehérjét és a vasat, nem lehet gond belőle. Idénre én is tervezem.
A teljes táplálékmegvonás 40 napig hülyeség, de ha ragaszkodsz hozzá, csak orvos felügyelete mellett ajánlott.
(egyik előző: lecsó hús nélkül? Nekem elmaradhatatlan belőle a jóféle parasztkolbász, bár ahány ház, annyi lecsó...)
Szia!
Ha a húsevés mellőzéséről van szó azt én már 20 éve gyakorlom. Ha a teljes táplálékmegvonásról, ahhoz több évtizedes gyakorlásra van szükség. Először csak 24 ill. 36 órás böjtöt ajánlanak heti rendszerességgel, majd, ha ezt már megszokta a szervezeted, akkor lehet 2-3 napos böjtöt csinálni, persze úgy hogy közben pihensz. Ennél hosszabb böjtök csak orvosi felügyelet mellett képzelhetők el.
A témával kapcsolatosan ajánlom figyelmedbe Paul Bragg könyvét a böjt csodája címen, illetve Szabó Attila előadását, melyet meghallgathatsz a gödöllői Biblaház honlapján az életmód menüben: [link]
Üdv. Péter
Előző!
20 éve nem eszel húst?Miért?
Sziasztok!
Azért nem eszek húst 20 éve mert meggyőződtem róla, hogy nem egészséges a fogyasztása. A Biblia is alátámasztja, hogy az ember eredeti tápláléka gyümölcs és gabona és alapú volt. A vizözönkor az isten megengedte a hús fogyasztását. Ma lehetőség van ehhez az eredeti táplálkozáshoz visszatértni.
Sajnos én 20 éves koromig nem tudtam erről, azóta szoktatom le magam az állati eredetű táplálékokról - több kevesebb sikerrel. Alkalmanként még fogyasztok tejterméket, de igyekszem ezt is elhagyni. Nagyon jók a tapasztalataim. Ha érdekel részletesen a téma ajánlom figyelmedbe Ron Chamberlain előadását természetesen tolmácsolva a gödöllői honlap életmód menüjéből. Linket lásd az előző hozzászólásban.
Üdv. Péter
Dehát az Édenben,nem volt halandó a testük.Gondolom,Isten nem véletlenül ajánlotta a hús fogyasztását az özönvíz után.Az újszövetség pedig még a tisztátalan állatok fogyasztását is feloldja.(apcs.10.)
Kol 2:16 Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:
Kol 2:17 Melyek [csak] árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.
Tudom Te nem ítélkeztél senki felett,aki húst eszik,de van ennek valami újszövetségi alapja?Vagy csak egyszerűen egészségesebbnek tartod?Jézus még feltámadása után is halat evett a tanítványokkal,aztán ott van a hal szaporítás is.
1Móz 9:3 Minden mozgó állat, amely él legyen nektek eledelül; amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat.
1Móz 9:4 Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.
Ez nem egy parancs?Azt mondja az állat legyen eledelül,mint a gabona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!