Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csinált már valaki 40 napos...

Csinált már valaki 40 napos böjtöt? Milyen volt? Nagyon elgyengült ezalatt? Mit vettél akkor magadhoz táplálékként?

Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 14:03
 1/9 yuda ***** válasza:
66%
Én csak hallottam,de nem normális dolog ez -akikről hallottam,többeknek megsínylete az egészsége-de persze (és ne értsétek félre), de ne akarjátok már Jézushoz hasonlítani magatokat!%
2011. febr. 3. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám minden nagybőjtöt betartott hús nélkül. Lecsós csusza, mákos/túrós tészta, pompos, fánk, túrós bukta, tojásrántotta, babfőzelék tükörtojással, aszaltgyümölcs,biracs stb. Minden ami egy felvidéki parasztházban megtalálható volt.Egyáltalában nem gyengült el ezalatt.
2011. febr. 3. 14:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

En mar csinaltam 1 honapig, s most eppen egy otnapos bojtot kezdtem el.

Egy legyengult szervezettel is lehet bojtolni, mivel akkor a testi tisztitas a cel, a gyogyulas pl.

A bojtnek tobb formaja is van, de nem derul ki az, hogy Te melyikre gondolsz?

2011. febr. 3. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értesz böjt alatt. Ha csak azt, hogy 40 napig nem veszel magadhoz húst, viszont megfelelő forrásokból pótlod a fehérjét és a vasat, nem lehet gond belőle. Idénre én is tervezem.

A teljes táplálékmegvonás 40 napig hülyeség, de ha ragaszkodsz hozzá, csak orvos felügyelete mellett ajánlott.

(egyik előző: lecsó hús nélkül? Nekem elmaradhatatlan belőle a jóféle parasztkolbász, bár ahány ház, annyi lecsó...)

2011. febr. 3. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Ha a húsevés mellőzéséről van szó azt én már 20 éve gyakorlom. Ha a teljes táplálékmegvonásról, ahhoz több évtizedes gyakorlásra van szükség. Először csak 24 ill. 36 órás böjtöt ajánlanak heti rendszerességgel, majd, ha ezt már megszokta a szervezeted, akkor lehet 2-3 napos böjtöt csinálni, persze úgy hogy közben pihensz. Ennél hosszabb böjtök csak orvosi felügyelet mellett képzelhetők el.

A témával kapcsolatosan ajánlom figyelmedbe Paul Bragg könyvét a böjt csodája címen, illetve Szabó Attila előadását, melyet meghallgathatsz a gödöllői Biblaház honlapján az életmód menüben: [link]

Üdv. Péter

2011. febr. 3. 16:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Előző!

20 éve nem eszel húst?Miért?

2011. febr. 3. 16:19
 7/9 anonim ***** válasza:
63%

Sziasztok!

Azért nem eszek húst 20 éve mert meggyőződtem róla, hogy nem egészséges a fogyasztása. A Biblia is alátámasztja, hogy az ember eredeti tápláléka gyümölcs és gabona és alapú volt. A vizözönkor az isten megengedte a hús fogyasztását. Ma lehetőség van ehhez az eredeti táplálkozáshoz visszatértni.

Sajnos én 20 éves koromig nem tudtam erről, azóta szoktatom le magam az állati eredetű táplálékokról - több kevesebb sikerrel. Alkalmanként még fogyasztok tejterméket, de igyekszem ezt is elhagyni. Nagyon jók a tapasztalataim. Ha érdekel részletesen a téma ajánlom figyelmedbe Ron Chamberlain előadását természetesen tolmácsolva a gödöllői honlap életmód menüjéből. Linket lásd az előző hozzászólásban.

Üdv. Péter

2011. febr. 3. 16:40
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Dehát az Édenben,nem volt halandó a testük.Gondolom,Isten nem véletlenül ajánlotta a hús fogyasztását az özönvíz után.Az újszövetség pedig még a tisztátalan állatok fogyasztását is feloldja.(apcs.10.)

Kol 2:16 Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:

Kol 2:17 Melyek [csak] árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.

Tudom Te nem ítélkeztél senki felett,aki húst eszik,de van ennek valami újszövetségi alapja?Vagy csak egyszerűen egészségesebbnek tartod?Jézus még feltámadása után is halat evett a tanítványokkal,aztán ott van a hal szaporítás is.

1Móz 9:3 Minden mozgó állat, amely él legyen nektek eledelül; amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat.

1Móz 9:4 Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.

Ez nem egy parancs?Azt mondja az állat legyen eledelül,mint a gabona.

2011. febr. 3. 19:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja,bocs 16:19 voltam.
2011. febr. 3. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!