Mely állításai miatt nem tartod hitelesnek a bibliát?
A legfontosabb, ami miatt nem hiszek a Bibliában:
"A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik."
Én nem hiszem, hogy az Istenség, aki állítólag mindennél jobban szereti az embert, valakit csak azért juttasson örök szenvedésre, mert az illető nem hitt benne. Az anya sem eldobja a gyermekét, ha az hibázik és mégsem hajlandó beismerni, hanem megbünteti, elmagyarázza hol tévedett, majd esélyt ad neki kijavítani a hibáját. A szeretet megbocsátás, épp ezért abszolút ellentmondásos a szerető Isten és az örök kárhozat képe.
Számomra legalábbis ez így nem elfogadható. Én a szeretetben hiszek :)
Isten senkit sem küld a pokolba, az ember maga választja azzal, hogy Istent elutasítja. Mert aki nem dönt az is dönt!Ha valaki azt mondja hogy neki nem kell Isten, akkor miért lepődik meg azon, hogy nem vele fogja tölteni az örökkévalóságot?
1Péter 3:9
"Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen".
14:48
Engedj meg egy idevágó idézetet:
" Miért teremt az Isten tökéletlen lényeket, ha aztán bünteti őket a tökéletlenségükért?"
A Biblia egy teljesen hiteles könyv. Ha valaki tudományos szemmel nézi akkor nem érti meg,ha hittel nézi és kéri Istent,hogy mutassa meg neki a dolgokat akkor meg lehet érteni egész könnyen.
Isten Ádámot tökéletesnek teremtette hisz a saját képmására alkotta. Ádám engedetlen lett Istenhez, Isten elmondta neki,hogy mi lesz a választása következménye,ha eszik a fáról meg kell halnia. A sátán elhitette vele,hogy ez nem így van aztán Ádám evett róla és azért kellett meghalnia(nem tudom hány évet élt). Mivel mi Ádám leszármazottjai vagyunk ránk is ezek érvényesek. - Egyszer meg kell halni,fáradságos munka stb. Nem kell Ádámot okolni,ha te az ő helyében lettél volna lehet,hogy még hamarabb megetted volna a gyümölcsöt.
Innentől fogva a bűn tudott uralkodni az emberen. De ha valakin rajta van Jézus vére és Istentől bűnbocsánatot kér akkor kap.
El kell fogadni Jézust személyes megváltódnak akkor nincs baj. Ha hiszel és bemerítkezel(megkeresztelkedsz) akkor üdvözül,ha nem hiszel elkárhozol. Ebben nincs semmi olyan izé. Hinni kell és kész. Ha nem hiszel benne,hogy Ő létezik milyen jogon szeretnél vele lenni? Elválasztottad magad tőle a földi életben,akkor utána miért akarsz vele lenni?
Ha Ádám tökéletes lett volna, akkor nem esett volna bűnbe.
Különben én a bibliát elsőképp nem az állításai miatt, hanem a nem bebizonyítottsága miatt nem hiszek benne.
Bárki megírhatta volna a bibliát, akár egy elmebeteg is, és csak szerencse által emelkedhetett oda, ahol van. Persze akár "Isten" szava is lehetne, de amíg nincs rá bizonyíték, addig én nem hiszek benne.
Ez ugyanolyan, hogy ti miért hisztek benne? Honnan tudjátok, hogy az Isten szava és nem valami elmebetegé, akinek túl sok ideje volt?
És még mielőtt azzal jönnétek, hogy akkor nem lett volna ilyen híres, hát: ha ti hisztek a bibliában, akkor a politeista vallásokban nem, pedig azok is elég híresek lettek, tehát ez nem mérvadó ok. (Másrészt azért lett ilyen híres a kereszténység, mert az uralkodók számára hasznos volt)
"Hinni kell és kész. "
Miért, szerinted ez úgy megy, hogy a hasamra ütök és már hiszek is ?
A kereszténység Istent tartja az egyetlen tökéletes szeretetnek,minden rossz,kísértés,gonoszság a Sátántól ered.Nos,ez az Isten mégis ilyen dolgokat jelent ki:"Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
"1 Móz. 22,1 "És lőn ezeknek utána, az Isten megkisérté Ábrahámot".
Akkor most a Sátán a gonosz,vagy az Isten?
továbbá ez az Isten aki mindenkit egyformán szeret,gyilkolja a saját teremtményeit:•2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."
•1 Sám. 6,19 "... És a nép szomorkodott, hogy az Úr ily nagy csapással [az eredeti szöveg szerint: mészárlással] sújtotta vala a népet."
•1 Sám. 15,2-3.7-8 "Így szól a Seregek Ura [az Úr]: ... Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. ... Saul pedig megveré Amáleket ... a népet pedig mind kardélre hányatá."
•4 Móz. 15,36 "Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kívül, és agyon kövezék őt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."
•Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."
•Zsolt. 137,9 "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"
pedig ez is a Bibliában van:"Felhozza az ő napját mind a gonoszokra , mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak" (Mt 5:45).
akkor most mindenkit szeret kivétel nélkül,vagy időnként azért gyilkolászik is,ha úgy tartja kedve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!