Mely állításai miatt nem tartod hitelesnek a bibliát?
20:01
"az asszony teremtetett a férfiból"
Nos, ez sem feltétlenül igaz, de olyannyira általános nézet, hogy kevesen ismerik az androgün Ádám tézisét.
A Biblia eredeti, héber szövegében ugyanis az Ádám "ember"-t jelent; tehát nem férfit (ahogy ha én azt mondom, hogy ember vagyok, mindkét nem lehetek).
Ádám csak akkor válik férfivá, amikor az Úr kiveszi az egyik bordáját, csak abban a pillanatban lesz önálló neme, addig mindkettő volt - tehát a férfi és nő egyszerre születik meg, a bordakivétel másodpercében.
A bizonyíték? A Biblia csak ezután nevezi őket férfinak (ish) és nőnek (isháh); addig csupán emberek, ami egy nemtelen fogalom.
Ahogy a Szentlélek is nőnemű szó, tehát Isten elvileg épp annyira "Anya", mint Atya.
"Szükség, hogy Krisztus fiú legyen. Mert miképpen Krisztus hasonlította magát a vőlegényhez, az egyházát a menyasszonyhoz, aképpen van itt is."
Miért? A megváltó lehetne a menyasszony is, és az egyház a vőlegény.
"attól még Isten mindent amit alkotott, az igen jó "
Ha minden olyan jó a Biblia rendje szerint, akkor a nők miért próbáltak meg évszázadokon keresztül megváltoztatni a rájuk taksált szerepet? Ha annyira boldogok voltak, miért akarnak/akartak mást?
Nem hiszem, hogy a női nem rosszabb, tisztátalanabb, erkölcstelenebb, aljasabb lenne azért, mert nekik is éppolyan álmaik, érdeklődési körül és terveik vannak, mint a férfiaknak. Egy világban élünk, ez elkerülhetetlen.
Ha olyan jó hát ez az isteni rend, miért bukik meg újból és újból és újból?
Szia! Már az elején megbukatattuk, de nem vitatkozni akarok... Nem tudom miért vagy felháborodva a Bibliára, pontosan ezt írja a nőkről, ami a Te véleményed is. A nők nem aljabbvaló, hanem egyenrangú, csak a szerepe más, attól még nem hitványabb egyik vagy másik. Én nem ismétlem magam most már, olvasd el újra az idézeteimet, de ettől van még több is, meg lehet keresgélni.
Ne egy szón legyél kiakadva, hanem hallj.
Jó tanulmányozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!