Isten megsegít? Ugy értem, hogy tényleg ő segit vagy ha nagyon bizom valamiben akkor az ugy is bejönn, tudatalati.
Igen, hallottam .
Hát te azt, hogy
Annyit ér mint halottnak a csók ?
A forgalmas országút szélén Eulália nővér kerékcserével bajlódik. Végre megáll mellette egy autó, és a vezetője segít a nehéz munkában.
Közben nem állja meg, odaszól:
- Kedvesnővér. hogyhogy nem segítettek odafentről?
Eulália nővér elmosolyodik:
- Dehogynem segítettek ! Önt küldték!
Egy nem túl példás életű férfiú megy át a vasúti átjáróban, amikor véletlenül beszorul a lába a sínek közé. Elkezdi rángatni, de semmi eredmény. Aztán zajt hall és meglátja a közeledő vonatot.
- Istenem, segíts és abbahagyom az ivást! - kiáltja.
Semmi eredmény.
- Istenem, segíts és leszokom a dohányzásról!
Ugyanaz. A vonat elkezd dudálni.
- Istenem, ha segítesz, leszokom az ivásról, a dohányzásról és a feleségemet sem csalom meg többet!
Ekkor hirtelen lazul a szorítás, kiszabadul a lába és az utolsó pillanatban elugrik a vonat elől. Leporolja magát, az ég felé néz és így szól:
- Köszönöm Istenem, de megoldottam egyedül!
Miért pontoztak le ?
Mert ilyen sötét emberek. Egyáltalán nem örülnek, hogy kijöttél a tűzből, inkább sültél volna meg, mint ilyeneket állítani, hogy nincs Isten és nem segít.
Csak az önnön hitüknek a visszaigazolását díjazzák. Az ellentétes vélemények zsigeri gyűlőletet váltanak ki bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!