Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi tényleg egy...

Jehova Tanúi tényleg egy szekta? Ha igen, miért, ha nem, miért?

Figyelt kérdés
2012. márc. 10. 21:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
34%

kedves kérdezö, bár honapok teltek el, de most jutottam net közelbe. a szekta szo jelentése, az értelmezö kéziszotár szerint:krisztus tanitásátol eltért felekezet.

mi nem tértünk el Jézus tanitásátol, és igyekszünk betartani azokat, még ha ezért sokan maradinak, vagy butának neveznek minket.

2012. jún. 14. 18:40
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Az eddigi hozzászólásokból eddig azt szűrtem le(+ még olvasgattam is hozzá egy kicsit),hogy olyan dolgokat tanít a Szervezet történelmi szempontból,ami abszolút nem felel meg a valóságnak.

Pl.a Jehova név kiírtása az Újszövetségből.

2012. jún. 15. 21:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Kedves 4-es.Arra a felvetésedre, miszerint Jehova Tanui nem fogadják el az Isten Szellemét személynek, az a kérdésem:...Milyen Bibliai parancs vagy utasítás szerint kellene ezt tennünk?Ha van ilyen írd meg, szeretném látni.Második felvetés az ,hogy Jézust nem hisszük testben feltámasztott személynek.Erről is jó volna, ha írnál utalást a Bibliából,hogy miért kell abban hinnünk.Egyébként köszönet azért, hogy nem támadod a Tanukat, mint mások.A kérdéseket nem epéssen tettem fel, nem is ellenségesen, inkább barátilag, hogy mire alapozod az állításaidat, és azt, hogy sajátosan magyarázzuk a Bibliát.
2012. júl. 9. 02:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kzs:vagy 4-es.Megfigyelhetted hogy sokszor támadott téma Jehova Tanuival szemben az, hogy a Szentleket nem fogadják el személynek.Ha részletesebb érvelésekre vagy kíváncsi, kérlek lapozz át a ,,Jehova tanui honnét veszik a Biblia magyarázataikat,,és itt az 5-ik,6-ik és 7-ik oldalon teljesebb képet kapsz az álláspontunkról.Ott bőven van ellenvetés is és érvelés is egymással szemben.Az olvasó, döntse el kiknek van igazuk.

üdv.László

2012. aug. 14. 02:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Még annyit az előző levelemel kapcsolatban , hogy szeretném korigálni az utalást: a helyes így hangzik:

Jehova Tanui honnét szedték a Biblia magyarázatukat.

üdv.László

2012. aug. 14. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!