Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliát tényleg csak a...

A Bibliát tényleg csak a Jehova Tanúi ismerik helyesen? Értelmezik jól?

Figyelt kérdés
2012. márc. 2. 21:27
 71/111 anonim ***** válasza:
69%

Te még sosem gondoltál arra , hogy esetleg a Jt társaság a konkoly.

Kedves Kata!

Ne legyél elbizakodott, mert nagyobbat lehet esni.

2012. júl. 4. 22:34
 72/111 anonim ***** válasza:
30%
Jézus egyetlen igaz, tiszta vallási irányzatot indított útjára.Ma a Kereszténységnek kb. 10 000 változata létezik.Mindegyik azt állítja,hogy Jézust követi.Tantételeik azonban kisebb nagyobb mértékben eltérnek, vagy ellentmondanak egymásnak.Ennek ellenére nem kell vitatni az ellentéteket,inkább keressük meg a közöset egymásban,fogjunk össze,és mostantól szeressük egymást.Ez az Ökumenizmus.De hol van itt a Jézus által megalapított színtiszta imádat?Ne haragudjatok, de ebből egy példa jut az eszembe.Van egy helység,ahova nagyon sokan beférnek.Itt nagyon jól érezhetik magukat azok,akik ide betérnek,sőt még barátok is lehetnek,mert van közös témájuk.Az egyik dohányzik,a másik nagyon szereti az italt,a harmadik a nőket,de mégis van közöttük valami közös.Nagyon szeretnek beszélgetni.Ettől egy picit távolabb, van egy csoport,egy kis erdészlakban,akik visszafogottabbban élnek,szeretik a tiszta erdei levegőt,és italt is csak mértékkel fogyasztanak,dohányzás pedig távol áll tőlük.Alkalom adtán lejönnek a faluba,és látják,hogy abban a nagy helységben,ahol fojik a nagy Ökumenizmus, néhányaknak felhívják a figyelmét,hogy nem ideális az,amit művelnek,mivel vannak már közöttük olyanok,akiken látni,hogy nem keveset ittak,s hogy a levegő is erőssen szennyezett a dohányfüsttől,ami egészségkárosító.Erre a sokaság bizonygatni kezdi,hogy ez a néhány idetévedt idegen, nem jól látja a dolgokat.Csak be kellene jönniük a helységbe,és meggyőződni arról,hogy milyen jó is a hangulat,és ,hogy mennyire szeretik egymást.Jóllehet,sokan nem dohányzók,de hát azt a kis füstöt, el lehet viselni.Az ital,azt meg mindannyian szeretjük.Ja,hogy néhányan részegek,nem baj fő,hogy én még magamnál vagyok.S ahhelyett, hogy ti kritizáltok,inkább jönnétek közénk, és szeretnétek minket.Ha megfigyeljük a történteket,láthatjuk,hogy kik képviselik a Jézus által mondott széles utat és a keskeny utat.Az olvasó döntse el maga,hogy melyik úton jár.
2012. júl. 4. 23:12
 73/111 anonim ***** válasza:
5%
Nagy Kresztény egység.Az egyik Szlovákiai munkatársamtól értesültem az alábbiakról.Pozsonyban, (Bratislava)azt hiszem jól írtam egy kereztény templomban össze kaptak a hívők,mivel a szlovák misén néhányan magyarul énekelték az egyik éneket.A rendőröknek kellett közbeavatkoznikuk.Azt mondták a szlovák hívek,mennyenek a magyarok magyar misére, vagy énekeljenek szlovákul.Megjegyzendő,hogy nem mindenki volt ilyen nézeten, de elég sokan ahhoz,hogy felfordulásba torkoljon az egész.Hát ennyit a nagy Keresztény egységről.
2012. júl. 4. 23:27
 74/111 anonim ***** válasza:
6%
Ha valaki azt gondolná,hogy , ezek hívek voltak,a papok között azonba nagyobb az egyetértés, hát el kell szomorodni. Ugyanis nem.Megint csak szlováki.Választások előtt a magyar lakta területeken a misén a papok arra bíztatták híveiket,hogy aki magyar keresztény,az a magyar keresztény demokrata pártra, vagy a magyar koalíció pártjára adja le a voksát,ezzel nagyobb esélyt adni annak,hogy a magyar kisebbség több képviseletet nyerjen a parlamentben.Hogy mennyire érik ez az Ökumenizmus?Hogy oda ne rohanjak.
2012. júl. 4. 23:40
 75/111 anonim ***** válasza:
6%
Az előbbi felhívásban nem az a baj,hogy a magyarokat bíztatták,hanem az,hogy hol és ki?Nem,hogy a keresztény egységre buzdítanának,aminek le kellene küzdenie a nemzetiségi korlátokat,határokat, hanem a nemzetiség iránti buzgalmat tüzelték ezzel.Hogy ebből, hogy lesz Ökumenizmus?
2012. júl. 4. 23:46
 76/111 anonim ***** válasza:
30%
Berta Wooster-nek.Az,hogy a Hitgyülekezetben 2700-an adták át életüket az Istennek,nem csodálkozom.Úgy látszik egyre többen kezdik kedvelni az ingyenes Rock-koncerteket.
2012. júl. 5. 00:08
 77/111 anonim ***** válasza:
6%
Vértranszfúzió.Van két ember.Az egyik ragazkodik egy Isteni parancshoz,elvhez, és talán emmiatt meghal.Hát az ilyet meg kell kövezni,mert hülye.Ezzel ellentétben egy másik személy a frontvonalban meghal a haza becsületéért elvért,azt meg fel kell magasztalni és hősként kell ünnepelni.Hát nem furcsa?...Aki az Istenért hal meg,az Debil,akia hazáért, az meg hős.Hol van az Apcsel 5:29.hez való ragazkodás?
2012. júl. 5. 00:16
 78/111 anonim ***** válasza:
11%

"Amikor megprófétálták a világvégéket, elég bizonyosnak tűntek a dolgukban."

Látod kedves válaszoló, mielőtt az én "lekezelő" magatartásomat firtatnád, jobban tennéd, ha pontosabban megismernéd azt, amit kritizálsz!

A Tanúk NEM PRÓFÉTÁLTAK MEG SEMMIT, kicsit nézz ennek még utána, rendben?!

"Ha pedig nem biztosak mindebben, akkor milyen jogon zárnak ki embereket?"

Megáll az eszem! "nem biztosak mindenben" - mivel vádolsz te minket? Mióta van tévedhetetlen ember vagy csoport? Vagy a te maximalizmusod "tévedhetetlenné" tett? Azokról beszélj inkább, amik még mindig a szerves részét képezik a legtöbb "keresztény" egyháznak, a Tanúk ezektől már régen megvált.

"Aha. Mert te engem ismersz, ugye? Hát rossz hírem van, kedves tanú: nem ismersz."

De azt tudom, hogy nem vagy a hittestvérem, csak Ádámban a testvérem. Egy felebarátom vagy, akit éppúgy kezelek, mint mindenki mást, akit nem ismerek. Nem bélyegezlek meg, nem tudhatom, hogy belőled még mi lesz Isten előtt, de jelenlegi felfogásod az igazságról - és annak megismerésének az óhajáról - messze van a Szentírás szerinti mércétől.

Ha csak a testvéreimet szeretném, akár lehetnék egy passzív katolikus, vagy bármely nem tevékeny, Isten akaratát nem cselekvő "hívő" ember. De mivel igyekszem cselekedni, talán nem a szeretetnélküliségemet bizonyítja.

"a kereszténység már mindenhol elterjedt, mire a tanúk megjelentek a színen."

Melyikre is gondolsz, akik millió-számra gyilkolták le egymást??? Jó lenne pontosan meghatároznod, hogy mit jelent a "keresztény" szó.

"A házról házra járást a Biblia is tiltja (nézz utána Lukács evangéliumában)"

Ezeket a hamis érveket még meddig nyomjátok? Csak magatokat járatjátok le vele, nem hiszitek?

"és egyébként is felesleges,mert ha megnézed a statisztikákat, sokkal lassabban növekszik az egyházatok,mint mondjuk a hit gyülekezete hogy mondjak egy példát."

Ja, akinek a népszerűség a bibliai értékmérője...

"A jó hírt terjeszteni nem csak házalással lehet."

A "házalás" egy másik műfaj! Ez a házankénti prédikáló munka a Csel 20:20 szerint.

"Mert én tudom, hogy a katolikus egyházban uralkodó Mária kultusz ellenére is van rengeteg katolikus aki ezt nem műveli, például."

A Biblia szerint "mi közössége van..., ugye ismered? Aki olyanokkal tart szoros, imádati kapcsolatot, akik írásellenes dolgokat művelnek, az állást foglat mellettük! "Ki kell menni közülük", mondja a Biblia.

"Ha azért ítélsz meg valakit, mert katolikus, református stb. akkor a saját szemedben lévő bakker nagy petrencés rudat még Toldi Miklós sem tudná elmozdítani."

Csak te azt felejted el, hogy minden egyház és csoport hitelvei meghatározzák a cselekedeteiket is. Ezért követtek el annyian szörnyű dolgokat az egyházaik támogatásával! És aki egy bizonyos ilyen egyház tagja, annak el kell szenvednie annak negatív gyümölcseit.

"Én még nem láttam metodistát géppuskával vagy hitgyülist kézigránáttal"

Akkor jobban széjjel kéne nézned.

"De ne feledd: a holocaust idején katolikus papok is haltak meg a táborokban vagy bújtattak zsidókat."

Akkor miért is maradtak - amennyiben maradtak - abban a szervezetben, mely hivatalosan támogatta MINDEN OLDALON a hittestvérgyilkolást? A Biblia nem ezt mondja.

"Ha nagyon ugrál, azok is úgy jártak volna mint azok a jehova tanúk Afrikában"

Tehát a cél szentesíti az eszközt? Tehát az opportunista magatartást te krisztusinak tartod? Ilyen alapon mindent el lehet követni, csak hogy megmentsd az életed! Valóban ilyen elvtelen, megalkuvó magatartást olvasol ki a Görög Iratokból?

"NEM a hivatalos földi szervezetek az Isten egyháza. Isten egyháza azon hívők közössége (katolikus, protestáns, amit akarsz)akik a követik Krisztust."

Igen? És ezt hol olvastad a bibliában? Valamint ezen vallási zűrzavarban minden különböző valláshoz tartozó más, egymásnak ellenmondó utakon "követi", "hirdeti" Krisztust - sokan éppen úgy, ahogy kicsit feljebb írtam - fegyverrel! De ha nem is azzal, milyen bibliai egység létezhet közöttük? Nem, nem kedves válaszoló, nem emberi mércével mért LÁTSZÓLAGOS és FELÜLETES egységet vár el a Szentírás, ami a legtöbbször kimerül abban, hogy megegyeznek arról, miszerint nem értenek egyet. Ebben egységesek leginkább.

Ez köszönőviszonyban sincs azzal, hogy "hogy egy szellemben és egy gondolatmenetben" legyetek.

"hagyd már békén a mai katolikusokat a keresztes háborúkkal,nagyon unalmas és átgondolatlan ez az érv."

Akkor gondolj Ruandára és a Balkánra! Mit gondolsz, ha a szellemükön semmit sem változtattak (mert büszkék arra, hogy az "ősi szellem" munkál bennük), akkor milyen változás lenne a tetteikben. És ez igaz minden olyan egyházra, mely a múltban tragikusan félreértette Jézust.

""Jehova Tanúi a krisztusi szellemük miatt ebben nem vettek és nem vesznek részt."

Senki nem vádolta a tanúkat azzal hogy láncfűrésszel terjesztik az igét, a szervezetet vádoljuk hamis prófétálással és ártatlan emberek befolyásolásával."

Hatalmas ellentmondás van a szavaidban. Ha a szervezet "hamis" és "félrevezet", "hamisan prófétál" és még "rengeteg mocskot terjeszt" a vádjaitok szerint, hogyan lehet, hogy mégis ilyen egységes és békeszerető embereket tud kitermelni magából?! Ha mindaz a fertő, mely a szervezetet állítólag jellemzi igaz, akkor honnan vannak a tagjaikban azok a bibliai erényes viselkedési formák, melyek tagadhatatlanul jellemzik őket?

Nos, elmondanám amit eddig is mondtam: minden csoport azt teszi, amit tanítanak nekik! Ez az ok-okozat törvénye, ezt te sem fogod megcáfolni soha. Ezek azok a "gyümölcsök", melyekről Jézus is világosan beszélt.

""(mert ugyanis aki kitart egy olyan egyház mellett, mely ilyen cselekedetekben vesz részt vagy jóváhagyja azokat, az TÁMOGATJA azt)"

Ez viszont egy oltári nagy hazugság. soha nem lehetett volna megmenteni a katolikus egyházat a bűneitől, ha maguk a hívők nem reformálják meg belülről."

Hazugság? Akkor megint figyelj: Észak-Ír konfliktus, Ruanda, Balkán, stb. Ezen nem a régmúlt, már bocsi.

"," vagy azokra, akik egyetlen világméretű közösségben BÉKÉBEN és EGYSÉGBEN élnek egymással, mert szeretik egymást és amennyiben lehetséges mindenkivel békében vannak?!"

Mint nagyon sok más keresztény. fentebb elmagyaráztam, hadd nem ismételjem önmagamat."

Egyrészt a közelmúlt történelme is bizonyítja, hogy olyan sokan nincsenek, másrészt ezek is ragaszkodnak az általában a militarizmust támogató egyházaikhoz. És ez nem bibliai szemlélet.

"hiszen a katolicizmus és református egyház gyűlölete annyira elvakított, hogy nem látod a fától az erdőt"

A hazugságot gyűlölöm, de azt nagyon!

A humanitárius akciók és a föld nyomorán való elkötelezett segíteni vágyás nagyon szép, de ennek kellene a természetesnek lennie. De ha ez teszi ki egy pap teljes életcélját, közben hazug eszméket hirdet a szószékről mivel olyan egyház tagja, mely ezt tanítja, akkor ez olyan, mint amiről Jézus beszélt a farizeusoknak:

"Jaj nektek, írástudók és farizeusok, képmutatók! Mert beutazzátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyvalakit prozelitává tegyetek, és amikor az lesz belőle, gyehennára valóvá teszitek, kétszerte inkább magatoknál."

"Ahol a vértranszfúziót el kell utasítani akkor is ha nincs jelenleg más megoldás"

De van!

"El kéne fogadnod, hogy minden valódi hívő felekezettől függetlenül a legtöbbet teszi amit megtehet."

Nem attól lesz "valódi", vagyis IGAZ hívő valaki, ha ragaszkodik a mindenféle, egymásnak ellentmondó eszméket tanító egyházához, hanem attól, ha megkeresi az igaz vallást, mely a legtöbbet tette az igazság felderítésében.

" nem csak házalni lehet szavakkal, hanem más út is van."

Nem nézek le senkit, de van-e fontosabb, mint az igaz szellemi táplálék kiosztása? Persze, mindig, mindenhol igyekezni kell segíteni a bajbajutottakon, de ennek természetesnek kellene lennie. És nem ennek kellene az első helyen lenni, hanem az igazság megismertetésének, mellyel sok-sok ember tudná elkerülni a nyomort és a nélkülözést, valamint sok betegséget. Persze, korgó gyomorral nem lehet tanítani, de az sem mindegy, mit tanítasz nekik.

2012. júl. 5. 00:58
 79/111 anonim ***** válasza:
83%

Igaz ti nem fogtatok fegyvert a háborúban, ez helyes. Kiszeret más cselszövése miatt meghalni. De benneteket miért küldött ki a vezető testület a harctérre Őrtornyot és ébredjeteket osztogatni. Mártírkodni. Ha már mártírkodni akartak miért nem a vezetőitek mentek ki a harctérre.

Na azért azt nem, a kisujjukat sem mozdították. Ebben az értelemben ne csodálkozzatok ha annyi Jehova tanúja börtönbe került, a rosszabbik esetről nem is írok.

Nem kellett volna beleavatkozni a politikába.

De ti azt mondjátok, hogy ti nem , ez igaz is. A vezetőitek pedig igen, mert nem tudni mi volt a háttérben.

2012. júl. 5. 18:27
 80/111 anonim ***** válasza:
84%

"Én még nem láttam metodistát géppuskával vagy hitgyülist kézigránáttal"

Akkor jobban széjjel kéne nézned."

Oké, most már tisztán és egyértelműen vádaskodsz. bizonyítékot kérek arra amit állítasz. Különben nem tudok komolyan venni semmit amit mondasz.

"De ne feledd: a holocaust idején katolikus papok is haltak meg a táborokban vagy bújtattak zsidókat."

Akkor miért is maradtak - amennyiben maradtak - abban a szervezetben, mely hivatalosan támogatta MINDEN OLDALON a hittestvérgyilkolást? "

Nem támogatja. Én nézz utána a történelemnek. És hogy tudd: aki katolikus azt tartja, hogy mivel eredetileg nem volt más keresztény felekezet, a katolikus egyház az eredeti keresztény egyház és azt kell megtisztítani belülről nem elhagyni és kívülről ugatni.

"Ha nagyon ugrál, azok is úgy jártak volna mint azok a jehova tanúk Afrikában"

Tehát a cél szentesíti az eszközt? Tehát az opportunista magatartást te krisztusinak tartod? Ilyen alapon mindent el lehet követni, csak hogy megmentsd az életed! "

Nem,kedves tanú, nem a saját életed, hanem a mások életét. Gyerekek életét. tudom, hogy a te szervezetednek mások élete iránti felelősségvállalás semmit nem jelent, ott van az afrikai sztori meg a vértrafós sztorik. Köszönöm szépen, ne egy ilyen testület ítélje már meg, mi folyik a világban.

"NEM a hivatalos földi szervezetek az Isten egyháza. Isten egyháza azon hívők közössége (katolikus, protestáns, amit akarsz)akik a követik Krisztust."

Igen? És ezt hol olvastad a bibliában?

Ott, hogy minden nyelv aki Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, a szellem által szól. Ott hogy az ÚR a szíveket vizsgálja. sorolhatnám még, de ha valami nem egyezik az őrtorony idevágó passzusával, azt te úgysem fogod elfogadni.

"Valamint ezen vallási zűrzavarban minden különböző valláshoz tartozó más, egymásnak ellenmondó utakon "követi", "hirdeti" Krisztust - sokan éppen úgy, ahogy kicsit feljebb írtam - fegyverrel! "

Bizonyítékot, most azonnal. Mutasd be nekem a keresztény Bin Ladent.

"De ha nem is azzal, milyen bibliai egység létezhet közöttük? Nem, nem kedves válaszoló, nem emberi mércével mért LÁTSZÓLAGOS és FELÜLETES egységet vár el a Szentírás, ami a legtöbbször kimerül abban, hogy megegyeznek arról, miszerint nem értenek egyet. Ebben egységesek leginkább."

Nyilván nem értetted meg azt amit írtam arról, mi is a keresztény egyház.

"hagyd már békén a mai katolikusokat a keresztes háborúkkal,nagyon unalmas és átgondolatlan ez az érv."

Akkor gondolj Ruandára és a Balkánra! Mit gondolsz, ha a szellemükön semmit sem változtattak (mert büszkék arra, hogy az "ősi szellem" munkál bennük), akkor milyen változás lenne a tetteikben. És ez igaz minden olyan egyházra, mely a múltban tragikusan félreértette Jézust."

Hát Jézust például ti is tragikusan félre értitek, de ebbe most ne menjünk bele....:-)

Nos, a történelmi ismereteid cudarul hiányosak. Észak Ír helyezet? Évekig éltem kint. Szerinted az elnevezésen kívül mi katolikus vagy protestáns abban a helyzetben? Semmi. Adva van az őslakosság (nevezzük őket katolikusnak) és az elnyomók (nevezzük őket protestánsnak) két politikai érdekcsoport harcol egyetlen darab földért. A vallás huszadrangú kérdés, csak jól cseng.

"Senki nem vádolta a tanúkat azzal hogy láncfűrésszel terjesztik az igét, a szervezetet vádoljuk hamis prófétálással és ártatlan emberek befolyásolásával."

Hatalmas ellentmondás van a szavaidban. Ha a szervezet "hamis" és "félrevezet", "hamisan prófétál" és még "rengeteg mocskot terjeszt" a vádjaitok szerint, hogyan lehet, hogy mégis ilyen egységes és békeszerető embereket tud kitermelni magából?!"

Itt látszik jól,milyen betegesen gondolkodsz. Első sorban én két vádpontot említettem: hamis próféciát és félrevezetést. Te még hozzáteszed, hogy "rengeteg mocskot terjeszt" ezt nem állítottam, és tipikusan azért használsz ilyen drámai kifejezést, hogy most felháborodhass és adhasd a mártírt. Na, én erre nem vagyok vevő. Ja, és a "vádjaitok szerint" mondatból légy szíves elemezd már, hogy kiknek a vádjairól beszélsz. Ki az a "ti"? Mindenki más? Az egész sátáni befolyás alatt tengő világ?

Nos, a hamis prófécia stimmel, kérlek, olvasgass régi őrtornyokat vagy hallgasd meg Rutherford beszédeit. Igen, hamis próféciák a javából. Félrevezetés: igen, mert ugyanarról a témáról rendszeresen változtatják a véleményüket, holmi újabb világosságra hivatkozva. De mi lesz azokkal akiket menet közben kiközösítettek valamiért amiért nem is kellett volna?

És hogyan termelhet ki egy hazug szervezet egységes és békeszerető embereket? Megfélemlítéssel, bűntudat keltéssel, a felsőbb oktatásól való távol tartással, kijátszva az egyszerű, becsületes emberek érzéseit. Tehát könnyedén.

"Ha mindaz a fertő, mely a szervezetet állítólag jellemzi igaz, akkor honnan vannak a tagjaikban azok a bibliai erényes viselkedési formák, melyek tagadhatatlanul jellemzik őket?"

Nekem az nem erényes, ha szülő a gyerekével nem beszél, mert valamelyiket kizárták vagy kilépett. Az sem, ha én elfogadom a vértrafót a gyerekemnek és egy vén megátkoz azzal, hogy reméli, beteg vért kap a gyerekem. Az sem erény, ha valaki nem ünnepel szülinapot, a gyereke minden jóból kimarad az iskolában stb. Tudod, hogy miért vannak oly sokan erényes emberek a gyülekezetben? először is: mert aki elbukik az ki van zárva. aki másképp gondolkodik az ki van zárva. aki elolvassa a statisztikáitokat és látja hogy hány eset kerül a vének elé, az is ki van zárva gondolom,különben nem mondanád azt hogy hú de erényesek vagytok. Én másra sem kérlek; csak ismerkedj a saját irodalmatokkal, saját statisztikátokkal.

"Nos, elmondanám amit eddig is mondtam: minden csoport azt teszi, amit tanítanak nekik! Ez az ok-okozat törvénye, ezt te sem fogod megcáfolni soha. Ezek azok a "gyümölcsök", melyekről Jézus is világosan beszélt."

Nos, ki kell ábrándítsalak, de ha nem zárt közössgégről van szó, akkor nem feltétlenül. Nem mindenki agymosott ám. a gyümölcseid a saját jó vagy rossz tetteidé nem az egyházadé.

2012. júl. 5. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!