Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberek hogy számolna...

Vallásos emberek hogy számolnak el a meggyilkolt állatok megevésével? Akik ilyen módon mészároltatják az érző élőlényeket azok is elérhetik isten birodalmát vagy úgy bánnak majd velük a pokolban ahogy ők tették azt a gyengébbekkel?

Figyelt kérdés

2012. febr. 29. 15:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Isten megengedte Noénak és az utána élőknek az állatok fogyasztását. De az állatkínzást megtiltotta. A megfulladt állatot se szabad megenni, és azt se amit nem véreztettek ki. Erről az újszövetség is ír. Tehát az állatot le lehet vágni, minél kisebb szenvedést okozva neki. Ezt a zsidók (muszlimok) is tudják, ezért koser/halall módon vágják le az állatokat. Tehát elvágják az ütőeret egy hirtelen mozdulattal és kivéreztetik. Ilyenkor áldást és imát is mondanak. Nekünk keresztényeknek ebben követni kéne ezt a két vallást, az más kérdés, hogy nem tartjuk fontosnak a dolgot. Tehát egy kereszténynek is illik gyorsan kivéreztetve leölni az állatot és imádkozni, hogy ne szenvedjen.
2012. febr. 29. 18:37
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.

Nem messze tőlünk van egy vágóhíd. Azt nem tudom mi van ott, nem is érdekel. Csak azt látom ahogy viszi a teherautó a vágásra szánt állatokat. Mindegyik sír és látványosan, hallhatóan szenved. Engem ez zavar és nem is támogatom ezt, ebből kifolyólag nem is eszem húst meg semmit ami ehhez köthető.

Igazából azt se tudom megérteni amikor valaki haszonállatot nevel. Felneveli, eteti, foglalkozik vele az állat kötődik hozzá majd leöli, megeszi. Érthetetlen számomra.

Megértem ahol nincs lehetőség alternatívára, hát persze enni kell. De most komolyan mindent meg lehet szerezni a piacon. Olyan változatosan lehet étkezni hús nélkül is hogy teljesen elhagyható. ráadásul egy állat felneveléshez annyi tápanyag kell mint egy emberéhez, ebből kifolyólag még pazarlás is vágásra szánt állatnak termelni. Emberek éheznek mi meg disznókat etetünk.

Hogy van e pokol vagy nincs egy szempontból mellékes is, egész egyszerűen szükségtelenül tartunk fel olyan létesítményeket ahol ölnek. Nincs bennünk együttérzés.

Amúgy is milyen már valakit visszatölteni a belébe. Milyen dolog már hogy testrészeket mutogatnak az utcán a tévében. Komolyan mondom ezek az állatok a pokolban vannak én nem akarok ilyen módon sem egy "démon" lenni. A közterületen történő dohányzás mellett ezeket a reklámokat is be tiltatnám mert még ha enném is akkor is nem oda való. Ezek a dolgok nem jó irányba vezetik az emberiséget.

2012. febr. 29. 20:25
 13/25 anonim ***** válasza:

Értelmetlen és provokatív a kérdés, mert nem tudnak értelmesen rá válaszolni azok, akik legyilkolt állatokkal táplálkoznak. Akik tudják a választ, azok meg régóta vegák vagy vegánok.

Egy logikai levezetés végül:

Ha valaki egy állat és egy növény élete közé egyenlőségjelet tesz, az ezzel egyenlőségjelet tesz egy ember és egy állat közé is, vagyis végső soron számára egy ember élete annyi, mint egy növény élete. Hiszen mindegyik él, szarjuk már le, hogy a tudatosságban óriási különbségek vannak.

Ezért aki így gondolkodik, akár a szomszédját is megehetné reggelire.

Logikából, értelemből egyes!

2012. febr. 29. 23:27
 14/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Iszonyatosan jól megfogalmaztad! Komolyan mondom, hogy nagyon elgondolkodtattál, hogy vegetáriánus legyek.

2012. febr. 29. 23:42
 15/25 anonim ***** válasza:

A növényeket meg Kakival dobálják(trágyázzák) mérgezik (permetezés) zsúfolt helyre zárják össze, majd amint megérik levágják egyik testrészét és ami rosszabb a növény életbe marad és újra növeszti csak azért,hogy megint levágják. Vágtál bele paradicsomba az ú.n. lé valójába a vér. A mag valójában a kis csecsemő. Szörnyűek vagytok a növények képesek vízen és napfényen elélni nem bántanak senkit mi meg lemészároljuk őket. Minden nem zöld gyilkosnak születik. Hát akarunk mi így élni?

Védd az élőlényeket egyél követ!!

2012. márc. 1. 00:10
 16/25 anonim ***** válasza:
A növényt is élőbe sorolják, de az nem vérzik. Isten miért engedte volna meg Nóénak és a többieknak a hús evést, ha szabadon lehetett volna? Szerintem Isten nem azért teremtette, de ilyen világ lett, hogy húsevők lettünk és Isten úgy döntött, hogy megengedi. Nekem ilyen véleményem van vallás szempontból.
2012. márc. 1. 09:00
 17/25 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, nem szabadna ölnünk, még közvetve sem.

Aki öl, az megöletik: ez törvény.

Ha ránézek a húsra a tányéron, egy tetemet látok (gyakran) és sajnálom az állatot.

Tudom, hogy valamikor a Földön nem volt ölés.

Tudom, hogy aranyország volt (a szó eredeti értelmében).

2012. márc. 5. 00:46
 18/25 anonim ***** válasza:

"koser/halall módon vágják le az állatokat. Tehát elvágják az ütőeret egy hirtelen mozdulattal és kivéreztetik. Ilyenkor áldást és imát is mondanak. "

-jó hogy hálát nem adnak (a ragadozó isteneknek elég a vérből frissen felszabaduló életszellem is)

(úgy is tanítják, hogy az isten: szellem)

(én ezt nem hiszem, az én istenem nem szellem)

2012. márc. 5. 00:49
 19/25 anonim ***** válasza:

Isten szellem, ezt írja a Biblia is. Mivel egy Isten van, joga van megmondani, hogyan tiszteljük. Az ószövetség idején állatokat, ételt kellett áldozni. Van amikor le kellett ölni, van amikor el kellett égetni stb. Egy évben egyszer vérrel kellett meglocsolni a szentek szentjében a frigyládát, gondolom erre gondoltál, amikor a vért emlegetted. Isten úgy döntött a vérrel lehet kiengesztelni a bűnökért. Aztán egyszülött fiának vére kellet, így ma már nincs szükség állatokra. A húsevés Noétól van megengedve, és ő is kapa parancsba, hogy ne kínozzuk az állatokat, innen van a kóser/hallal vágás, amit a keresztényeknek is be kéne tartania.

Viszont van rá utalás, hogy az eljövendő világban nem esz húsevés, hiszen ott az oroszlánok is a bárányokkal legelnek, tehát meg valósul az ölés nélküli élet.

2012. márc. 5. 01:30
 20/25 A kérdező kommentje:

rendben ha megengedi ha nem akkor sem csinálom ezt mert nagyon nem tűnik nekem tisztességes dolognak.

másrészről ha mint mondtad isten országában nem lesz ilyen akor akiknek lételemük a húsevés hogy lehetnek majd ott?

ránéznek a báránykára s hmmmm dejó lenne megenni? szerintem már most lehetne ezt gyakorolni.

azért mindenki elismeri hogy el van fajulva már a dolog.

nem tudom az állatokat is meg mindent istennek kell megmentenie? és majd a másvilágban is őrök vigyázzák majd a lépteinket hogy nehogy elburjánzzunk majd ott is? vagy mivan?

egyáltalán hogy lehet ott olyan aki nem tanult meg normálisan élni?

értem hogy isten felszabaddít a bűneinktől, de a szokásainktól is?

2012. márc. 5. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!