Vallásos emberek hogy számolnak el a meggyilkolt állatok megevésével? Akik ilyen módon mészároltatják az érző élőlényeket azok is elérhetik isten birodalmát vagy úgy bánnak majd velük a pokolban ahogy ők tették azt a gyengébbekkel?
Én vegetáriánus vagyok!
Nem vallási okokból döntöttem úgy,de nem is csak egészségi okokból.
Nem vagyok ateista,de nem korlátozom magam egyetlen vallással sem.Hiszek azért a túlvilágban.
Én azt mondom a szeretet a lényeg.A többi részletkérdés!
Az evés energia a fizikai testünknek.A lényeg az,hogy ezt minnél kevesebb szenvedés árán tegyük meg.
Tehát nem az a gond,hogy húst eszünk,ha nincs más választásunk,hanem az,hogy van választás és mégis esszük.
Ugyanakkor sokkal kisebb szenvedés a növény szenvedése,mint egy állaté.
Bármit is eszel adj hálát.Ha állatról van szó,akkor különösen fontos,hogy levágása előtt kérjünk tőle engedélyt és mondjuk,hogy sajnáljuk,hogy meg kell ölnünk és ennünk,de a fönnmaradásunk múlik rajta.
Így könnyebb lesz a húst is megenni.
Őseink így cselekedtek.Kár,hogy ezt elfelejtettük.
"Ugyanakkor sokkal kisebb szenvedés a növény szenvedése,mint egy állaté.
Bármit is eszel adj hálát.Ha állatról van szó,akkor különösen fontos,hogy levágása előtt kérjünk tőle engedélyt és mondjuk,hogy sajnáljuk,hogy meg kell ölnünk és ennünk,de a fönnmaradásunk múlik rajta. "
-Kedves csirke megölhetlek,hogy felszolgáljalak?
-kott-koooot-kot.
-Ezt igennek veszem.
Az állatokat se lassú fájdalmas halált halnak olyat az emberek szoktak. Nm hiszem,hogy bármelyik farmer belevágja a kést majd hagyja elvérezni órákig.
Szia!
Először is fontos tisztázni, hogy a pokolban sehogyan sem bánnak az emberekkel, mert a pokol a halottak tartózkodási helye a Bibliában (lásd: Seol, Hádész). Innen lesz a feltámadás az örök életre, vagy a végső halálra.
A Szentírás kezdettől fogva a növényi alapú étrendet tanácsolja az ember számára. A Vízözön után megengedte az Isten az un. tiszta állatok fogyasztását, de akinek van lehetősége célszerű visszatérni az eredetileg adott étrendre.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!