Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberek hogy számolna...

Vallásos emberek hogy számolnak el a meggyilkolt állatok megevésével? Akik ilyen módon mészároltatják az érző élőlényeket azok is elérhetik isten birodalmát vagy úgy bánnak majd velük a pokolban ahogy ők tették azt a gyengébbekkel?

Figyelt kérdés

2012. febr. 29. 15:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
27%
Úgy, hogy a szerencsétlen állat balesetben elhunyt. (Nem én ölöm meg)
2012. febr. 29. 15:22
 2/25 anonim ***** válasza:
27%
Jó kérdés, de biztos van erre is egy remek válaszuk, mint minden ilyen kínos kérdésre. Általában az a trükk, hogy relativizálják az adott problémát, és átirányítják vmi másra a figyelmed. Isten útjai kifürkészhetetlenek.
2012. febr. 29. 15:40
 3/25 anonim ***** válasza:
56%
Az ember mindenevő ha nem tudnád! Így alakult ki ha nem tudnád! Mi köze ennek a valláshoz?Nem hallottál arról hogy vannak kizárólag húsevő ragadozók?Mit tanultál te az iskolában?
2012. febr. 29. 15:41
 4/25 anonim ***** válasza:
57%
Van egy rossz hírem a paradicsom is élőlény csak neki nincs cuki szeme amivel kifejezhetné fájdalmát vagy lába amivel elfut a kés elől. Mind gyilkosok vagyunk ha csak nem követ eszel reggelire.
2012. febr. 29. 15:44
 5/25 anonim ***** válasza:
77%

Én vegetáriánus vagyok!

Nem vallási okokból döntöttem úgy,de nem is csak egészségi okokból.

Nem vagyok ateista,de nem korlátozom magam egyetlen vallással sem.Hiszek azért a túlvilágban.

Én azt mondom a szeretet a lényeg.A többi részletkérdés!

Az evés energia a fizikai testünknek.A lényeg az,hogy ezt minnél kevesebb szenvedés árán tegyük meg.

Tehát nem az a gond,hogy húst eszünk,ha nincs más választásunk,hanem az,hogy van választás és mégis esszük.

Ugyanakkor sokkal kisebb szenvedés a növény szenvedése,mint egy állaté.

Bármit is eszel adj hálát.Ha állatról van szó,akkor különösen fontos,hogy levágása előtt kérjünk tőle engedélyt és mondjuk,hogy sajnáljuk,hogy meg kell ölnünk és ennünk,de a fönnmaradásunk múlik rajta.

Így könnyebb lesz a húst is megenni.

Őseink így cselekedtek.Kár,hogy ezt elfelejtettük.

2012. febr. 29. 15:59
 6/25 anonim ***** válasza:
86%
Es az nem fura, hogy Isten allatok aldozasara szolitja fel a valasztott nepet az Oszovetsegben? Meghozza artatlan kis barikat, akiknek a veret felkentek az ajtofelfara.
2012. febr. 29. 16:01
 7/25 anonim ***** válasza:
27%

"Ugyanakkor sokkal kisebb szenvedés a növény szenvedése,mint egy állaté.

Bármit is eszel adj hálát.Ha állatról van szó,akkor különösen fontos,hogy levágása előtt kérjünk tőle engedélyt és mondjuk,hogy sajnáljuk,hogy meg kell ölnünk és ennünk,de a fönnmaradásunk múlik rajta. "

-Kedves csirke megölhetlek,hogy felszolgáljalak?

-kott-koooot-kot.

-Ezt igennek veszem.

Az állatokat se lassú fájdalmas halált halnak olyat az emberek szoktak. Nm hiszem,hogy bármelyik farmer belevágja a kést majd hagyja elvérezni órákig.

2012. febr. 29. 16:03
 8/25 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Először is fontos tisztázni, hogy a pokolban sehogyan sem bánnak az emberekkel, mert a pokol a halottak tartózkodási helye a Bibliában (lásd: Seol, Hádész). Innen lesz a feltámadás az örök életre, vagy a végső halálra.

A Szentírás kezdettől fogva a növényi alapú étrendet tanácsolja az ember számára. A Vízözön után megengedte az Isten az un. tiszta állatok fogyasztását, de akinek van lehetősége célszerű visszatérni az eredetileg adott étrendre.

Üdv. Péter

2012. febr. 29. 16:29
 9/25 anonim ***** válasza:
29%
Majd ha a pap is vega lesz...követem
2012. febr. 29. 16:39
 10/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező olvasd el a Bibliát és azon is belül 1Mózes könyvében Noé történetét. Jó olvasást!
2012. febr. 29. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!