A Mennyországban az állatok és a növények is jelen lesznek-e?
Ézsaiás 11. és 65.részt érdemes elolvasni. De támpontot nyűjthat az édeni állapot is.
"És lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat;
A tehén és medve legelnek, és együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik;
És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a baziliskus lyuka felett terjengeti kezét:
Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják. "
Szia!
A "menny" - emberi módon szólva - a világmindenség központja, Isten lakóhelye, világ-kormányzásának székhelye a Biblia szerint. Amikor a földi történelem lezárul, Krisztus visszatér, a halott igazak feltámadnak, és akkor egy meghatározott időre a mennybe kerülnek, ahol komoly munka vár rájuk. Részt kell venniük az ítéletben, ahol Isten véglegesen lezárja a bűn kérdését. Ezután támadnak fel azok, akik nem részesülnek az örök életben, és Isten szembesíti őket a bűneikkel, és az ítélet végrehajtásra kerül.
Ezután teremti Isten újjá a Földet, ahol az állatokkal és növényekkel együtt egy új élet kezdődik, amelynek nem lesz vége. A Biblia így mutatja be az eseményeket, és így tesz külsönbséget a menny és a Föld között.
Üdv. Péter
Ez egy jó téma :)
Igen, szerintem a mennyben lesznek növények és állatok is.
Ha valaki itt a földön Istennek tetsző életet él akkor az már itt megkezdi az üdvözült boldog életet. Példa erre Szent Ferenc és a farkas története:
Bocsánat hogy ilyesmivel hozakodok itt elő, de volt egy álmom megtérésem után ami ezzel kapcsolatos. Az álomról most csak annyit szeretnék írni hogy akkor álmomban körbenéztem a környezetemen (egy pesti utcán) és mindent hihetetlenül sugárzóan szépnek láttam. Az embereket is, a tárgyakat is, a növényeket is, mindent. Pusztán az hogy ezeket néztem, ujjongásszerű, nagy örömet okozott. Gondolom valahogy így lesz ez a mennyben is.
Isten országa ,vagy a meny ország ott van ahol Jézus Krisztus uralkodik,Mivel nemsokára vissza jön és Ő lessz a Király,uralkodó,természetesen lesznek itt a földön álatok növények.
Az hogy az eddig elpusztúlt álatok feltámadnak e ,arról úgytudom nem ír a Biblia .
Isten Igéje azt tanítja, hogy a látható világ a láthatatlanból állt elő. Mózesnek is a szent sátort, és annak kellékeit a mennyeinek mintájára kellett elkészítenie. A földi dolgok csak árnyékai a mennyeieknek.
Isten az élet fáját a teremtéskor az Éden kertjébe helyezte, de figyeld meg, mit mond János apostol a mennyről szóló látomásában:
"És megmutatá nékem az élet vizének tiszta folyóját, amely ragyogó vala, mint a kristály, az Istennek és a Báránynak királyiszékéből jővén ki. Az ő utczájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét..." Jel 22:1-2
Tehát az élet fája biztosan fent van a mennyben! A mennyei dolgok szerintem hasonlóak a földiekhez, csak sokkal dicsőségesebbek. Isten az embert is a képmásra alkotta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!