Hogyan viszonyul az állatok jogaihoz a Szentírás, illetve a katolikus egyház ma?
A ministrálás itt talán egy kicsit más téma. Azért ne becsüld magad alá ennyire!:)
Most inkább Péter és LastOneLeft válaszára lennék kiváncsi! Hol vagytok ilyenkor??
"A hivatalos álláspontra lennék kiváncsi. Nem arra, hogy személy szerint ki mit talál megfelelő vzonyulásnak!"
"Most inkább Péter és LastOneLeft válaszára lennék kiváncsi! Hol vagytok ilyenkor??"
Egyik sem katolikus, LastOneLeft még nem is keresztény. Ennyi erővel bárki válaszára kíváncsi lehetnél:)
Hello. :)
Én úgy tudom, hogy az a keresztény, aki Krisztust követi, vagyis azzal próbál azonosulni...Egyébként én embernek tartom magam, ahogyan a többieket is, felesleges a megkülönböztetés.
A kiírt kérdéshez:
Ha a Szentírást vesszük alapul(mivel a katolikus tanokat értelmetlen, ugye azért, mert elvileg azok is a Bibliára épülnek), s benne Jézus Krisztus hozzáállását, akiben teljes érvényt nyert a tiszta, önzetlen, feltétel nélküli szeretet, akkor megállapíthatjuk, hogy nemhogy az állat, de bármi ami létezik megérdemli ezt a fajta magatartást, azaz a megértést, türelmet, tiszteletet, kedvességét, stb, tehát a szeretetet és igazságot. Azaz az állatnak is vannak ,ha úgy nézzük, amit illik betartani, már csak azért is, mert a negatív gondolkodás, az önző megnyilvánulás(még gondolatokban is) "választ el" Istentől...de ez csak képletesen értve.
Bízom benne, hogy saját véleményt vártál, s nem Bibliai idézetet...ha igen, akkor szerintem ha Péter benéz ide, megadja neked azt is, mert igazából ő az, aki betéve ismeri a Bibliát(kettőnk közül)...mivel én nem olvastam el egyszer sem a Szentírást, maximum "egy-két" igehelyet...de ettől függetlenül tudom miről szól. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
"Azaz az állatnak is vannak "JOGAI", ha úgy nézzük..."
bocsi csak egy szó kimaradt. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Van egy könyv, amiben össze vannak szedve a természetvédelmi szempontból fontos egyházi nyilatkozatok, állásfoglalások. Nézd meg ott, ha.
Köszönöm :)
Én is ezt tartanám logikusnak.
De mivel őbennük nincs meg a szentlélek, ezért mintha "barmoknak" lennének titulálva, az ember afféle haszonállatai, amikkel azt csinálhatnak, ami az embereknek jó. Pedig attól, hogy nincs annyi eszük még éreznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!