Mi ez az újítás a templomokban? Neked is feltűnt és téged is zavar - idegesít?
Leginkább talán református templomokról beszélek, ahol mindenféle hangszerekkel dicsőítik az Istent a maguk kitalált kis zenéivel már egy ideje. Az orgona és az énekeskönyv imái háttérbe szorulnak! :(
Komolytalan válaszolók ne reagáljatok erre a kérdésre!
22:52-es. Nemcsak a "nyugi" és imádkozás miatt jár az ember templomba, hanem az áldás a lényeg, amit az Istentisztelet végén kap az ember. Ha valaki a lelkében is imádja Istent nap mint nap az tudja igazán miről is beszélek és őt is valóban zavarják ezek a fent említett dolgok. És köszönöm a válaszokat, mert benne megfogalmazták helyettem amit én nem tudtam igazán szavakba önteni. :)
A gondom ez lenne ezzel az egésszel ami miatt a kérdést is feltettem. Sajnos én úgy látom, hogy elviccelt kezd lenni az Istentisztelet a zenészek egyénieskedése, "produkciója", hogy ne mondjam magamutogatása miatt!
A ma született (ifjúsági) énekek többsége pedig szövegében elég gyermeteg, hogy ne mondjam bugyuta és teológiai mondanivalója elég sekélyes. Az Isten dicsőítése helyett megreked a szeressük egymást gyerekek szintjén! Van aki így gondolja velem együtt?
Új dalt énekeljetek az Úrnak, *
dicsérete zengjen hívei gyülekezetében. Teremtőjének örvendjen Izrael, *
és Sión fiai királyuk miatt ujjongjanak. Dicsérjék nevét körtánccal, *
kézidobbal s citerával zsoltárt zengjenek neki.
149. zsoltár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!