Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor kapja meg valaki a...

Mikor kapja meg valaki a Szent lélek keresztséget? Akkor amikor bemerítkezik? Addig nem?

Figyelt kérdés
Most nem a gyerek keresztelésre gondolok, és erről nem szeretné vitát nyitni.
2012. febr. 27. 21:08
 1/7 A kérdező kommentje:

* Szentlélek

*szeretnék

2012. febr. 27. 21:11
 2/7 yuda ***** válasza:

Mindkettő előfordult már. Ha elolvasod az apcselt, láthatsz arra is példát, mikor hirdették az evangéliumot, a hallgatáság spontán elkezdett nyelveken szólni, mert rájuk szállt a Szentlélek. Istent nem kötik a formák, azt tesz amit akar és akkor amikor akarja.

"Normális" esetben egyébként vízkeresztség után szoktak ezért imádkozni.

2012. febr. 27. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Megkapja mindenki a Szentlelket aki megkeresztelkedik, bérmálkozik vagy konfirmál vagy akiért kézrátétellel imádkoznak azért hogy a Szentlélek töltse be. Sőt, olyan is van hogy valaki közvetlenül Jézustól kéri a Szentlélek keresztséget és ilyen módon kapja meg.

Sajnos a keresztelőkön vagy bérmálkozáskor sokszor a jelenlévők nem várják azt hogy az illető most majd nyelveken fog imádkozni, prófétálni vagy gyógyítani fog, sőt lehet hogy sokan meg is botránkoznának ha ilyesmi történne. Ezért általában nem is történik semmi. De ettől még a Szentlelket megkapja a keresztelt vagy bérmálkozó.

Nincs mindig érzékelhető jele a Szentlélek-keresztségnek, de ettől függetlenül aki kéri az mindig megkapja.

Élet a Lélekben szemináriumokon is meg lehet kapni a Szentlélek-keresztséget. Ezeken bármilyen egyházhoz tartozó hívőket szívesen látnak a rendezők.

Velem úgy történt hogy egy Élet a Lélekben szemináriumon kaptam meg és ekkor nem történt semmi különös. De néhány hónap múlva viszont egyszercsak úgy betöltött a Szentlélek egy pillanat alatt hogy azt nem lehet semmivel se összetéveszteni. Kb. olyan volt mint egy nagyon-nagyon forró szauna de a forróság nem kívülről jött hanem belülről éreztem. A legerősebb a szívemnél volt ahonnan a Szentlélek kiégette a félelmeket. Ezt onnan tudtam, hogy mielőtt elkezdődött volna a dolog magamban azt mondtam: "Jézus átadom Neked a félelmeimet.". Hogy ezt miért mondtam azt nem tudom ez nem magamtól jutott eszembe.

Lukács 11.9 Azt mondom azért nektek: kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Közületek melyik apa ad a fiának követ, amikor az kenyeret kér? Vagy ha halat, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót ad neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle."

2012. febr. 28. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

A Szent Lélek keresztség , amire te gondolsz , az a nyelveken szólás. Ez a Szent Lélek egyik ajándéka. Megkaphatja valaki bemerítkezésnél, de nem feltétlenül .Akár jóval később. A Bibliában úgy van:

Cselekedetek 2:38  Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Aki meg van térve és be van merítkezve, az az Ige szerint készen van arra, hogy megkapja ezt az ajándékot.

Imádkozni kell, akár böjtölni és hittel ráállni az ígéretre.

2012. febr. 29. 15:15
 5/7 A kérdező kommentje:

#4-es!

Nem, nem erre gondoltam!

Ráadásul ez nagyon nagy csúsztatás, amit te írsz.

Korinthusbeliekhez írt I. levél 12. rész:

28. És pedig némelyeket rendelt az Isten az egyházban először apostolokul, másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.

29. Avagy mindnyájan apostolok-é? Vagy mindnyájan próféták-é? Avagy mindnyájan tanítók-é? Vagy mindnyájan csodatévő erők-é?

30. Avagy mindnyájoknak van-é gyógyításra való ajándéka? Vagy mindnyájan szólnak-é nyelveken? Vagy mindnyájan magyaráznak-é?

31. Igyekezzetek pedig a hasznosabb ajándékokra. És ezenfelül még egy kiváltképen való útat mutatok néktek.

"9. Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által;

10. Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása;

11. De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, a mint akarja."

Magyarán, ha valaki azt állítja, hogy a szentlélek keresztsége az a nyelveken szólás, abból az derűl ki számomra, hogy aki nem szól nyelveken, az nem kapta meg a szentlélek keresztséget. Ez nem igaz!

A kérdésem nem az, hogy mi a szent lélek keresztsége, hanem az, hogy a bemerítkezés feltétele-e ennek?

2012. márc. 1. 08:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem csúsztatás, amit írtam , olvasd csak el:

1 Korinthus 14:5  Szeretném ugyanis, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint nyelveken szóló, kivévén, ha megmagyarázza, hogy a gyülekezet épüljön.

. Pál azt mondja, h szeretné, ha mindenki szólna nyelveken. A prófétálás valóban nagyobb ajándék, de a nyelveken szólás mindenkinek áldásos, aki megkapja. Amit írtál, annak nem sok köze van ahhoz, amit én írtam .

A kérdésedre válaszolva, valóban, a vízkeresztség feltétele a nyelveken szólásnak. Lent:

Cselekedetek 2:38  Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Viszont a Bibliában van olyan eset is, hogy egyesek megkapták ezt az ajándékot.

Cselekedetek 10:47  Vajjon eltilthatja-é valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek, kik vették a Szent Lelket miképen mi is?

Tehát van kivétel, de amint feljebb írva van , térjetek meg, keresztelkedjetek meg. Ez a kettő szükséges ehhez.

2012. márc. 1. 15:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Amúgy kiegészítésként az előbbihez, abban valóban igazad van, hogy ha valaki nem szól nyelveken, nem jelenti azt hogy nem kapta meg a Szentlélek keresztséget. Aki a Szentlélek keresztséget megkapta, az meg kell h nyilvánuljon valamilyen ajándékban, pl prófétálás, csodatevő erő. Viszont leggyakrabban a nyelveken szólásban nyilvánul meg, legalábbis ahogy én látom.
2012. márc. 1. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!