Találkozhatok a mennyben a kiskutyámmal?
ha nem akkor miért nem?
a biblia szerint az állatok tényleg lélektelenek? :-(
szerintem nem lélektelenek.
egyszer hallottam valahonnan egy elméletet, miszerint minden élőlény, aminek vére van, annak lelke is van
ezt arra alapozta, hogy Isten megtiltja a zsidóknak azt, hogy várt igyanak, mivel "a vér a lélek"
Vidiripi
Példabeszédek 12:10
Az állatoknak is van lelkük ők is teremtett lelkek.
Viszont határozottan NEM a válasz a kérdésedre.
Nem találkozhatsz a kiskutyáddal a menyben. Mert a feltámadás reménysége csak is az embernek van megígérve.
Ha az állatok nem kerülhetnek a Mennyországba, akkor az állatbarátok számára nincs boldogság.
De azért van más vélemény is :)
Prédikátor 3:19,20 "Mert az emberek fiainak vége hasonló az állatoknak végéhez, egyenlő végük van. Amint meghal az egyik, úgy meghal a másik is; egy szellemük van mindegyiküknek, úgyhogy nem áll felette az ember az állatnak, hisz minden hiábavalóság. Mindegyik egy helyre megy; mindegyik a porból lett, és mindegyik a porba tér vissza"
Ezek a versek biztosítanak arról minket, hogy az állatok is ha meghalnak, öntudatlan állapotba kerülnek. viszont a feltámadásra csak az embereknek van lehetőség. Erről ír a jános 5:28, 29
Szerintem találkozhatsz
Ha szerettél valamit itt a Földön, és majd a Jóistentől kéred, miért ne adná meg, hiszen úgy szeret minket
Olvasd el Wass Albert Álom és valóság című novelláját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!