Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is érez így?

Más is érez így?

Figyelt kérdés

"Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.

Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyűlölök, azt cselekeszem.

Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó.

Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bűn.

Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom.

Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.

Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn.

Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.

Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;

De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.

Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?

Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok."

Egy valamit kiemelnék: "mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom"

Hiába szeretnék megváltozni, úgy érzem nem megy. Nagyon szeretnék türelmesebb lenni, de valamiért nem megy. A higgadság a türelem hiányzik belőlem, pont azokkal szemben akik közel álnak hozzám.

Kevés a hitem???

2012. febr. 25. 11:05
 1/9 szabolcs1988 ***** válasza:

Fontos, hogy eljussunk ’az egységre a hitben és a pontos ismeretben’, ugyanilyen fontos az is, hogy életünk minden területén megteremjük Isten szellemének a gyümölcsét.Azért, mert ahogy már láttuk, az érettség nem láthatatlan, rejtett tulajdonság, hanem olyan, jól megfigyelhető jellemzőkben nyilvánul meg, amelyek hasznára lehetnek másoknak, építhetik őket. Természetesen a szellemi előmenetelre való törekvésünk nem pusztán annyit jelent, hogy igyekszünk valamiféle csiszolt modort mutatni. Inkább arról van szó, hogy amint növekszünk szellemileg, és követjük Isten szellemének a vezetését, csodálatosan átalakul a gondolkodásmódunk és a tetteink. „Folyton szellem által járjatok, és egyáltalán nem fogtok hústest szerinti kívánságot véghezvinni” — mondta Pál apostol (Galácia 5:16).

„a szellem gyümölcse” kifejezés arra utal, hogy az itt felsorolt tulajdonságok nem az úgynevezett személyiségfejlesztésre tett erőfeszítéseknek köszönhetőek, hanem annak, hogy Isten szelleme működik az egyénen. Ahhoz hasonlóan, ahogy egy fa akkor terem gyümölcsöt, ha megfelelően gondozzák, egy ember is akkor termi meg a szellem gyümölcsét, ha a szent szellem szabadon áramolhat az életében.

Tehát a szellem gyümölcsének a tulajdonságait próbáld meg alkalmazni az életedben.

2012. febr. 25. 11:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem biztos,de Isten nélkűl sosem leszel jó.Ha Istent megismered,elkezdesz vele járni,egyre jobban elkezdesz rá hasonlítani.Ő majd segít véghezvinni.Sok sikert!
2012. febr. 25. 11:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Nincs olyan,hogy kevés hit. A hit nem ragozható vagy hiszel vagy nem. Az akarat erőd na az kevés. Vagy csak másik személyiséget akarsz magadra erőltetni.
2012. febr. 25. 13:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Én azt érzem, hogy amióta Istennel járok, tényleg új lelket és szívet kaptam. Nincs bennem indíttatás arra, hogy bűnt kövessek és, még akkor sem, ha ott van előttem a kísértés. Egyszerűen nem akarom elkövetni, nem vágyom rá, nem bánom meg, hogy kihagytam a "lehetőséget". Pedig korábban nem ilyen voltam! Ha tényleg hagyod, hogy Isten vezessen, és rábízod magad, akkor megtisztít a bűneidtől, egyszerűen csak a jóra fogsz vágyni, és azt fogod cselekedni.
2012. febr. 25. 14:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Ki beszélt itt bűnről? Én azt idéztem, hogy tudom, hogy mi a jó cselekedet, de nem teszem, ahogy Pál sem, és pont erről írt.
2012. febr. 25. 14:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Pál apostol beszél a test szerinti kívánságról.

De a válaszom végén ott van az is, hogy ha Isten vezet, akkor tudni fogod, mi a jó. Cselekedni viszont neked kell!

2012. febr. 25. 14:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Pál is tudta, és én is tudom. Nem ez a kérdés.
2012. febr. 25. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem valahogy úgy rémlik, hogy az idézett levél folytatásában ott van a válasz is.

De inkább a magam tapasztalatát írom: Isten mindig megmutatja, mit kell tenni. Ad hozzá erőt, külső segítséget, ha kell, és megadja a belső késztetést is.

Kérdés, hogy meg tudjuk-e hallani, meg tudjuk-e látni? Nem füllel és nem szemmel, hanem lélekkel.

Nem akarni kell, keresni sem kell különösebben: a válasz mindig ott van készen, csak észre kell venni! Sokszor nem a legracionálisabb formában. És apró lépésenként, mindig csak a következő lépést mutatja Isten.

Ahogy Pál apostolnak is csak annyit mondott a megtérése után, hogy menjen a városba, és ott majd megkapja a további "utasításokat". Isten így vezet, fokról fokra, apró lépésenként. Nem kötelező hallgatni az útmutatásokra, hiszen szabad akaratunk van. De én megtapasztaltam, hogy érdemes hallgatni Rá!

2012. febr. 25. 15:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: a Szentlélek-keresztséget megkaptad már? Szoktál naponta imádkozni? Szerintem ha ezek megvannak és imában kéred hogy Isten adjon Neked több türelmet akkor biztos hogy előbb-utóbb megkapod ezt.

A legjobb megoldás egyébként ha érzed hogy nem tudsz higgadtan beszélni (vagy a másik fél nem higgadt) ha csendben maradsz. Én is ezt szoktam csinálni.

2012. febr. 27. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!