Milyen Isten tetszene neked?
Természetesen az Isten tökéletes, ö elvárja az igaz követőitől, hogy ne legyenek tökéletlenek.
Ti ezért legyetek tökéletesek, mint a mennyei ATYÁTOK.
Tehát nem maradhatunk sötétségben.
Isten tökéletes, de ez nem mond sokat. Hogy miért, az nagyon egyszerű. Istent ugyanis a szívedben ismered meg. Ha Isten megismerése, vagy az arra való vágy nem párosul egyfajta törekvéssel, hogy megváltozz, pontosabban olyan (tiszta) állapotban kerüljön a szíved, hogy minél inkább megismerhesd őt és felfogd a nagyságát akkor Istenről torz képet fogsz alkotni.
Sokan hívőként is egy szigorú apának képzelik el Istent, és bár megbocsátásról papolnak, de ők maguk sem képesek szívből megbocsátani és tudat alatt maguk is rettegnek a büntetéstől. Nos, ez nem Isten hibája, hanem egy pszichológiai jelenség, és az ilyen hívők ritkán változnak meg, mert pszichikai függésbe kerülnek a belső,elképzelt despotától.
Pedig Isten egyáltalán nem ilyen. Még csak nem is olyan nagyon "külső" hiszen Jézus is mindig arról beszél hogy a szívedben lakik Isten, és hogy aki szereti Istent, Ő és az Atya ahhoz mennek és annál lakoznak.
Tehát az "isten-kép" nem annyira az eltérő Biblia fordítások vagy felekezet tanítások miatt van, hanem sokkal inkább az eltérő embertípusok szerint. Ezért nincs értelme azt mondani a másiknak, hogy tévedsz, Isten egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzeled. Ez egy értelmetlen mondat, mert te is és mindenki más is elsősorban elképzeled Istent.
Furcsa média az emberi szív (és az intellektus is). Megszűrik az információt. Olyanok vagyunk, mint a festett üvegablakok egy katedrálisban. Jön a fény, és mi ezer színben tündöklünk. A kék ablak szerint a fény kék, a sárga szerint sárga. Csak a színtelen ablak adja vissza az igazi fényt, csak az éntelen ember tudná megtapasztalni Istent teljes valójában. Ezt az állapotot azonban nehéz elérni, és akkor is csak pillanatokra. Tehát -bár a fény mindig ugyanaz- mi, festett üvegablakok csak a saját színünkben tudjuk visszatükrözni. Kiszínezve.
Ha ezt észben tartjuk, sokkal szelídebben tudunk vitázni a vallásról és Istenről.
És hogy milyen Isten tetszene nekem? Az igazi tökéletesen megteszi. Csak adasson meg nekem az éntelenség kegyelme néhány pillanatra az életem folyamán.
Freya
"Ha mindenki szeretne mindenkit és kedves lenne egymáshoz, és mindig csak jó dolog történik az maga a pokol."
Egy illető bozótvágókéssel vett elégtételt magának (két embert lemészárolt), mert kikosarazták. Az illetőnek nyilván olyan isten tetszik, aki nem vonja felelősségre a tetteiért, a felelősségre vonó Istent meg félrelökte. Netán így képzeled te is?
"meg azt is gondolom, hogy Isten nem valami sikerköny-író, nem írogat Bibliákat, Koránokat, más hasonlót,".
Akkor neked nyilván egy néma isten tetszik, aki nem beszél. De ha nem beszél, akkor minek is halljon, tehát süket lenne az. Ha meg néma is meg süket is, akkor nyilván vak is, hiszen egyik illik a másikhoz. Te tehát egy eléggé bárgyú istent találtál ki magadnak, hiszen akinek van egy jókora fogyatékossága (nem kommunikál az emberteremtményeivel), annak miért ne lenne több is. Sőt, egyik hozza magával a másikat. Neked tehát egy ilyen mereven az űrbe néző isten teszik. De nyilván mindenkinek a saját egyénisége diktálja, hogy neki milyen isten tetszik, hiszen mindenki a saját eszén keresztül forgatja meg a dolgokat.
"Nekem tökéletesen megfelel az az isten, amiben én hiszek. Egyensúlyra törekvő, emberiségellenes, természetközpontú és öntudatlan. Megvezethetetlen, nem is jó, nem is gonosz."
Talán olyan színtelen-szagtalan, amilyen te is lennél?
"Hát biztos nem olyanban, aki állítólag csupa jóság és szeretet, de azért képes örök időkre a pokolra küldeni..."
Pedig Isten maga a szeretet, hiszen szeretetet az anyagtól nem kaphattunk (mivel neki sincs), viszont bizony hogy képes kedvezőtlen ítéletben részesíteni bárkit, ha az rászolgál.
"Abban hiszek a legkevésbé, hogy Isten szereti, ha állandóan a talpát nyalják, dicsérgetik és hizelegnek neki..."
"Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek." (1János 5:3)
Ezek szerint nem talpnyalásról van szó, hanem engedelmességről.
Igen pontosan! Leírtad számomra a tökéletes világot halál,káosz és bosszú mindenütt maga az éden!
Nagyon kiforgattad szavaimat. A te tökéletes világodba ha ember odajön hozzád és kér egy milliót te mosolyogva oda adod neki, majd minden szomszéd megismétli és te csak vigyorogsz rájuk és tönkre teszed magad míg te és a családod. A kedvesség paradoxon nem lehetsz mindenkivel kedves az előbb említett példámból azokhoz akik kértek pénzt kedves voltál (tegyük fel tényleg jó ügyért kérik a pénzt hisz tökéletes a világ). De a családoddal ezzel szemben elveszed a pénzt. Ha valakinek segítesz lehet mástól elveszed a esélyt ritka az olyan esett ahol nem így van.
Ha az iskolába megírod más háziját akkor számára jót cselekszel de valójába a lusta hozzá állását támogatod. Ha meg vissza utasítod ő fog rossz szemmel rád nézni.
Nem azt mondom,hogy gyűlölj és vess meg mindenkit hanem azt,hogy ha valaki árt nekem akkor legyen jogom kerülni őt vagy beleköpnöm az italába. Ne teára invitáljam amiért ő ártott nekem.
Akarva akaratlanul bántunk másokat te is megbántottál azzal,hogy valami őrült anarhistának hittél.
Sajnálom de az idilli élet csak a mesékbe létezik és ott se sokáig.
"Minél jobban megismerem a Bibliát, annál jobban kibontakozik előttem, hogy milyen is valójában az Isten. "
Valóban, a Biblia bemutatja, hogy milyen az Isten, hogyan bánt az emberekkel, milyen érzései vannak, mik a parancsolatai. A kérdés az, hogy tetszik-e nekem az az Isten, Aki a Biblia lapjain megnyilvánul, vagy nem? De még nagyobb kérdés, hogy én tetszek-e Istennek?
"egyébként nem szeretném elfogadni bármilyen isten létezését."
Legjobb távol állni mindenféle parancsolgató istentől, ez a legjobb álláspont, hogy aztán úgy éljünk, ahogy akarunk - nem? Nyilván, aki elővette a bozótvágó kést, az is azon a véleményen volt, hogy bármilyen isten létezését nem szeretné elfogadni. De mondjuk, ha elfogadta volna annak az Istennek a létezését, Aki azt parancsolja, hogy szeresd felebarátodat, mint magadat, akkor talán nem rendezett volna vérfürdőt. Na és mi van akkor, ha éppen a te nővéredet vagy bátyádat mészárolta volna le? Nem lenne jobb, ha hinne a szeretet Istenében és követné a parancsait?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!