Milyen Isten tetszene neked?
Figyelt kérdés
Sokan elfogadják a Biblia Istenét a szeretet, igazság, bölcsesség és hatalom legfőbb forrásának, Jézus Krisztus pedig egyenesen a jóság megtestesítőjének nevezte.(vö. Máté 19:17)Mégis nem kevesen elutasítják Istent, sőt vannak akik káromolják, megvetik, becsmérlik és kritizálják Őt. Te melyik táborba tartozol és miért?2012. febr. 22. 21:37
11/39 anonim válasza:
olyan istent szeretnek, aki megertene az embereket es magukert szeretne oket nem azert mert elvar toluk valamit
12/39 anonim válasza:
Én Krisztushoz az egyházhoz tartozok mióta ismerem az Urat mindig megmutatta szeretetét, jóindulatát felém.
Ha elestem feltudtam kelni, ha beteg voltam meggyógyított ha bajba voltam megsegített, ha szükségben voltam Ő mozgatta a szálakat a javamra.
Shalom
13/39 A kérdező kommentje:
"Az Isten táborához tartozom, mert már felfogom a nagyságát."
Hogy lehet ide eljutni?
2012. febr. 23. 08:42
14/39 anonim válasza:
Úgy juthatsz el, hogy megpróbálod a legnagyobbra kitárni a kapuidat. Az egyházak kis ablakocskákat nyitnak és magánisteneket teremtenek maguknak, kis magántanulságokkal, saját használatra. Isten sokkal, de sokkal magsztosabb hatalmo, mint egy egyház rajzolt, repkedő öregembere. Isten nem öregember, nem egy felhőn szellőzteti a lábát laza tógában, hanem a világmindenség teremtője, tevékeny mozgatója! Emberi erkölcsei azomban nincsenek. A legfőbb úrnak nincsenek semmiféle erkölcsei, neki nem kell semmihez sem alkalmazkodni. Felesleges. Az erkölcs emberi találmány. Isten hatalma biszont mindenek feletti, ebből következik, hogy erkölcsök, egyházak feletti is. Ha látod, amit teremtett, ha megérted a szándékát ezzel, a működés elképzelhetlen bonyolultságát elhiszed, akkor picit az ő szemével is látsz és felülemelkedték egy csomó dolgon te is. Megtanulsz csodálni és csodálkozni és hálás leszel a létért.
15/39 anonim válasza:
Bocsánat, most látom a hibákat a szövegben... (irul-pirul smiley)
16/39 anonim válasza:
A kérdést bölcsebb lenne így feltenni: Milyen legyek, hogy Istennek tetszek? Ugyanis én vagyok a teremtmény, Ő pedig a Teremtő. A válasz pedig a Bibliában megtalálható.
17/39 anonim válasza:
Nem, kedves 16-os. ha mórikálni kellene magunkat azért, hogy megnyerjük Isten tetszését, akkor Isten egy kicsit olyan lenne, mint a spártai apa, aki nézi és eltöpreng azon, hogy teremtményét leveti-e a Taigetosról, vagy megtartsa. Ez nem egy ilyen vetélkedő Isten kegyeiért. Isten már megjutalmazott bennünket, valamennyiünket, hogy világ szépségeit elénk tárta és részeseivé válhattunk csodáinak, benne élhetünk. Viszont nem szed ezért naponta beléptidíjat utólag, mert ez nem is volna helyénvaló és tisztességes.
18/39 A kérdező kommentje:
Sokan sokféleképpen látjuk/képzeljük el Isten minőségileg kedvező jellemét. De vajon Istennek kellene-e a saját jellemében annyiféleképpen megnyilatkoznia, ahányféle értékítéletű ember létezik - hogy mindenkinek tessen, vagy netán mindenkinek az egyetlen Istenhez kellene igazodnia, aki a jellemében tökéletes, hogy mi tessünk Őnéki?
2012. febr. 23. 14:53
19/39 anonim válasza:
Én nem hiszem, hogy Istennek van a mi fogalmaink szerinti "jelleme". Ugyanis nincs mihez mérnie magát, nincs kihez alkalmazkodnia, valószínűleg nincs társa, tehát nem is kommunikál egyenrangúakkal, és így például az emberi erkölcsökre sem akar befolyással lenni, mert számára semmit nem jelent a család vagy gyilkosság fogalma. Mindezek egy nagy rendszer, egy működési mechanizmus elemei, nincs értelme megitélgetni őket ilyen vagy olyan szempontból. Az egész mű, a fenntartható működés szempontjából vannak lényeges vagy lényegtelen dolgok. De az, hogy valaki káromkodik, vagy hogy hány nővel malackodik, ez teljesen lényegtelen Isten szemszögéből. Talán az fontos lehet neki, hogy a világokat benépesítő lények jól érezzék magukat, egyébként sokat veszítene az egész a hasznából vagy az élvezeti értékéből.
20/39 anonim válasza:
Kedves kérdező.
Az ember akkor fogja fel az Isten nagyságát , amikor rájön ,hogy ő maga milyen kicsi, magában nem ér semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!