Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen Isten tetszene neked?

Milyen Isten tetszene neked?

Figyelt kérdés
Sokan elfogadják a Biblia Istenét a szeretet, igazság, bölcsesség és hatalom legfőbb forrásának, Jézus Krisztus pedig egyenesen a jóság megtestesítőjének nevezte.(vö. Máté 19:17)Mégis nem kevesen elutasítják Istent, sőt vannak akik káromolják, megvetik, becsmérlik és kritizálják Őt. Te melyik táborba tartozol és miért?
2012. febr. 22. 21:37
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:

Én szerintem nem illik ***** szavakat mondani Istenről mivel ő adta mindenkinek az életet,de a többi arról szól hogy kinek elég annyi bizonyíték hogy higgyen benne. pl: Jézus feláldozta magát értünk meg Isten alkotta a Földet.

De ritkán csak azért mondanak csunya szót Istenről a jóemberek is ha valami rossz történik velük,de nem figyelnek arra hogy azt egy lélek teszi és nem Isten.Mivel semmise a véletlen műve,de néha igen.

Én csak tisztelem Istent :)

2012. febr. 22. 21:46
 2/39 anonim ***** válasza:
73%

Abba aki elutasítja mert a csupaszeretet,csupajó isten szerintem szörnyen demagóg és kivitelezhetetlen. Ha meg is valósulna az "ő világa" számomra rosszabb lenne mint a mostani. Ha mindenki szeretne mindenkit és kedves lenne egymáshoz, és mindig csak jó dolog történik az maga a pokol. Mert az azt jelenti mindenki egyforma és ebből adóan uncsi lenne. Nem lenne értelme az életnek csak mászkálnánk mit egy zombi sereg. Nem kell semmit csinálni mert megvan mégse és semmid sincs.

Lehet az én hülye szemléletem de aki túl kedvesnek állítja be magát szinte biztos vagyok benne (még ha egy univerzum teremtő lényről beszélünk akkor is) ,hogy csak álca és kösz nem.

2012. febr. 22. 21:53
 3/39 anonim ***** válasza:
79%
Én az Istenhívők táborába tartozom. Természetesen ennek semmi köze azokhoz a vallásokhoz, amelyek kis történetecskékkel tanítják az embereknek Istent, meg azt is gondolom, hogy Isten nem valami sikerköny-író, nem írogat Bibliákat, Koránokat, más hasonlót, Isten sokkal nagyobb dolog ennél. Istent vagy megtapasztalod, vagy nem. Egyébként megsúgom, ez neki általában közömbös. De mivel csodák millióit teremtette, nem imádjuk őt ezért, hanem hálásan ámulunk a világán. Ha tudsz ámulni Isten világán, melléd ül és egyre többet mutat meg neked az ő hihetetlen alkotásából.
2012. febr. 22. 21:55
 4/39 anonim ***** válasza:
66%
Nekem tökéletesen megfelel az az isten, amiben én hiszek. Egyensúlyra törekvő, emberiségellenes, természetközpontú és öntudatlan. Megvezethetetlen, nem is jó, nem is gonosz.
2012. febr. 22. 22:06
 5/39 anonim ***** válasza:
Hát biztos nem olyanban, aki állítólag csupa jóság és szeretet, de azért képes örök időkre a pokolra küldeni...
2012. febr. 22. 22:08
 6/39 anonim ***** válasza:
52%
Abban hiszek a legkevésbé, hogy Isten szereti, ha állandóan a talpát nyalják, dicsérgetik és hizelegnek neki...
2012. febr. 22. 22:11
 7/39 anonim ***** válasza:
100%
Az Isten táborához tartozom, mert már felfogom a nagyságát.
2012. febr. 22. 22:38
 8/39 anonim ***** válasza:
Minél jobban megismerem a Bibliát, annál jobban kibontakozik előttem, hogy milyen is valójában az Isten. Kritizálásra pedig akkor vagyok hajlamos, ha nem teljesen értek egy adott szituációt, és akkor a saját egyéniségem és jellemem szerint próbálok értelmezni vagy ítéletet hozni, de lehet hogy tévesen. Egyébként úgy vagyok az Isten megismerésével, mint a házastárs megismerésével. Idő kell hozzá és sok személyes tapasztalat.
2012. febr. 22. 23:23
 9/39 Mirk ***** válasza:

A 3. válaszoló hozzáállása nagyon tetszik.

Ha választanom kell az ő megoldását választom, egyébként nem szeretném elfogadni bármilyen isten létezését.

2012. febr. 22. 23:27
 10/39 anonim ***** válasza:
Nekem L Ron Hubbard. Hehe csak vicceltem, katolikus vagyok és Isten jóarc, nem akarja a bűnhődésünket de csak ezzel világíthat rá minket hogy minden cselekedetünkben Őt tiszteljük.
2012. febr. 22. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!