Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alvás közben, álomban...

Az alvás közben, álomban "elkövetett" bűnöket is meg kell bánni és meg kell vallani?

Figyelt kérdés
Rémlik egy ilyen Ige, hogy álmainkban se kövessünk el bűnt, viszont ezt nem lehet befolyásolni. Mit mond erről a Biblia?
2012. febr. 21. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha te irányitod az álmaid, akkor lehet. Amúgy meg ha nem irányitod az álmaid, akkor nincs mit.
2012. febr. 21. 20:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen ige. Gondolatban se kövess el bűnt.
2012. febr. 21. 20:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Erre tényleg nincs ige, csak a gondolatokra, tettekre. Pl én szinte soha nem emlékszem arra, hogy előző éjjel mit álmodtam. Így ha volna is valami, amit meg kell bánni, arra sem emlékeznék..
2012. febr. 21. 21:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Akkor nyugodtan elkövethetsz bármit, mert ha nem emléxel rá, meggyónni se kell!

De jó a skizóknak :D

A biblia róluk nem ír?

2012. febr. 21. 21:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, mert nekem rémlik ilyen ige, viszont én álmaimra jól emlékszem és tudok ott erőszakos és nagyon gonosz ember lenni és ártani másoknak. Míg ébren eszembe se jutna az életben erőszakos dolgokat csinálni.
2012. febr. 21. 21:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Valószínű azért álmodsz ilyeneket mert mindent elfojtasz magadba. Ezen is úgy kiakadtál mindha valójában megtetted volna, is itt reménykedsz,hogy megbocsájt isten. Lehet pont a vallásod miatt van ilyen agresszív álmod.
2012. febr. 21. 21:44
 7/10 anonim ***** válasza:
ugye ez csak vicc?
2012. febr. 22. 08:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem volt olyan álmom amikor álmomban megöltem valakit és azután nagyon is valóságos lelkiismeret-furdalást éreztem sokáig. Ez az álom megmutatta nekem hogy mennyire rossz lenne ha azt az illetőt valóban megölném (ugyanis ezt akkoriban komolyan fontolgattam).

És néha tudom is szabályozni azt hogy mit tegyek álmomban. Sőt, olyan is volt hogy álmomban azt gondoltam hogy ezt most lehet hogy nem kellene megtenni, de végülis csak álomban vagyok úgyhogy akkor miért is ne? :)

Egyszer a dalai láma (akit egyébként nem tartok jó tanítónak de ez most mellékes) elmondta hogy néha szokott egy szép nővel álmodni, de álmában ő ilyenkor mindig megmondja a nőnek hogy ő szerzetes és ezért nem lehetnek együtt :)

2012. febr. 22. 10:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod, hogy a pap hülyének nézzen akkor igen. Ha nem akkor nem.

Ha teljesen idióta akarsz lenni:

Akik ellen álmodban vétkeztél, azoktól kérj bocsánatot, de azonnal!

2012. febr. 22. 11:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem kell. Legalábbis a katolikus egyház tanítása szerint nem - szerintem teljesen ésszerűen.

Viszont ha valakinek ártasz álmodban, lehet, nem árt végiggondolni, van-e valami bajod az illetővel - és esetleg ez alapján bűnbánatot tartani.

2012. febr. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!