Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lefeküdtem a barátommal, de...

Lefeküdtem a barátommal, de azt érzem ezzel hatalmas csalódást okoznék vallásos szüleimnek?

Figyelt kérdés
mindig a jóra neveltek, járok templomba, de úgy gondoltam, h én ezt így szeretném csinálni. Átgondoltam, 1 éve vagyunk már együtt és már 21 éves vagyok. Tudom, h a szüleim, ha megtudnák, nagyon szomorúak lennének, h nem tudtak ránevelni, h ezt nem szabad házasság előtt. Vajon jogos?
2012. febr. 21. 09:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
39%
A felnőtt lányuk szexuális életéhez mi közük van a szüleidnek? :)
2012. febr. 21. 13:21
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy gondolom, mindenképpen mondd el a szüleidnek.

Miért lenne jó, ha nekik még hazudsz?

Szerintem, ha ő lesz a férjed akkor nem baj, megfognak nyugodni egy idő után. Mi a férjemmel úgy házasodtunk, hogy csak utána volt szex, de a férjem volt annyi idős mint te, én 19, így könnyebb volt várni vele, mert nagy a kisértés!

Mindenesetre na hazudj, mert az is fájni fog a szüleidnek ha rájönnek.

Ne gondolkodj ilyeneken, hogy rossz lesz a házasságod, mert ezért van bűnvallás, Isten megbocsájtja nektek, és megáldja a házasságotokat.

Sok boldogságot!

2012. febr. 21. 14:53
 13/17 A kérdező kommentje:
nem arról van szó, h hazudjak-e nekik, nem mondok semmit. Csak tudom, h csalódnának. Tudom h semmi közük hozzá, de mégis zavar h ennyire konzervatívak
2012. febr. 21. 17:25
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Miért zavar ha konzervatívak? Hogy is mondjam... az ő bajuk. Valószínűleg téged se érdekel az ő szexuális életük, kérd meg vegyenek rólad példát.
2012. febr. 21. 20:57
 15/17 anonim ***** válasza:
a szüleid nem konzervatívak, hanem a legjobbat aakarják neked és szeretnének téged megóvni a büntöl, ami sajnos nem mindig sikerül, engem is nagyon elszomorítana, ha az én lányom csinálna ilyet. Abból amit írtál, úgy látom csak bele nevelkedtél a vallásba, de nem hiszel igazán...
2012. febr. 22. 15:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem mondtad,hogy a barátod hívő-e.De,ha nem,akkor feküdj le velem is,mert mégiscsak jobb lenne úgy a tálalás a szülők felé,hogy volt egy hívő is.De,ha olvasnád a Bibliát,akkor tudnád,hogy Pálon keresztűl azt mondja az Úr,hogy minden szabad nekem,de nem minden használ.És nem a szülőknek kell megfelelni,hanem az Istennek.Jézus azt kérdezi:ki az aki szeret engem? Aki ismeri az én beszédeimet,és megtartja azokat!Azaz,ha szereted Istent,akkor tudod mit mond,mit akar(a Bibliából megtudható),és a szerint fogsz élni.Valami ilyesmi.Isten nem vádol Téged.
2012. febr. 23. 07:54
 17/17 anonim ***** válasza:
52%

Mit érdekel, mit mondanak a szüleid, 21 éves vagy már!

Ne tiszteld őket, ne indulj ki abból, hogy esetleg szeretnek. Azt pedig semmiképp ne vedd figyelembe, hogy ők tartanak el, ezért joguk is van beleszólni az életedbe.

Hát, ha te így akarod, csináld így. Később talán rájössz, miért féltettek ettől annyira. Ez azért nem törvényszerű.

De azért gondold végig: nem ettől lesz rossz a házasságod. Talán sohasem lesz házasságod. Mert ha egy férfi nem becsül és értékel téged annyira, hogy elkötelezze magát, mielőtt a tested kéne neki, akkor vajon mire fog később értékelni?

Mások véleménye miatt nem kell követned Isten törvényeit.Csak akkor kövesd, ha meggyőződtél arról, hogy életet jelentenek számodra, és ezt akarod. A törvény ugyanis nem arról szól, mit nem szabad. Arról szól, mik azok a korlátok, amik közt biztonságosan és boldogan élhetsz. A szakadék szélén lévő szalagkorlát nem azért van ott, hogy az autóst akadályozza, hanem hogy megvédje.

2012. febr. 23. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!