Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan Károli Biblia van-e,...

Olyan Károli Biblia van-e, amelyik a mai magyar nyelvnek jobban érthető módon van lefordítva? Tehát ugyanaz, csak a mai nyelvben használt szavakat, szófordulatokat tartalmazza?

Figyelt kérdés
Ha van,szeretnék linket kérni,hol lehet megrendelni!
2012. febr. 20. 17:46
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mit ajánlasz?
2012. febr. 22. 17:03
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
az uj Karoli forditas abban kulonbozik a regitol, hogy a "vala" es hasonlo dolgok a mai nyelvben hasznalatos modon vannak leirva. Tehat az eredeti forditas megmaradt.
2012. febr. 22. 23:43
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Keresd a "magyarországi református egyház kálvin jános kiadója(budapest, 2008)" kötetet.

Ez a leginkább mai magyarra fordított változata.

2012. febr. 28. 14:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A Károli biblia egy biblia fordítás megnevezése. Ha olyat szeretnél ami mai nyelven jobban érthető javaslom az Új fordítású vagy Ravasz által fordított bibliát amit már fentebb ajánlottak.

A Károli által fordított bibliát nem lehet másképp csak újra fordítással érthetőbbé tenni. Így nem értem pontosan mit akarsz.

A Károlit én egyébként jobban szeretem,mint a Ravasz félét.

A revidiált pedig nem lesz szintén más mint az eredeti Károli.

2012. márc. 8. 07:38
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ha lejjebb görgeted,találsz Új fordítású Károlit..:D

2012. márc. 8. 17:23
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy az előző hozzászóló által a Veritas kiadónál megjelent,illetve a 2003-ban kiadott revideált Károli miben tér el az eredeti Károlitól?

2012. márc. 9. 17:59
 17/21 A kérdező kommentje:

előző hozzászóló által linkelt

elrontottam bocsánat

2012. márc. 9. 18:00
 18/21 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Bocsi, de a kérdésre nem tudok válaszolni; viszont van egy linkem, amin nagyon sokféle fordítás elérhető, gondoltam, megmutatom:

[link]

Üdv. :)

2012. jún. 5. 01:39
 19/21 HudsonHawk ***** válasza:
100%

1 hónapja adták ki a legújabb Károli fordítást:

[link]

Én ezt használom:

[link]

2012. júl. 30. 15:31
 20/21 anonim ***** válasza:

Én 1908-ban revideált Károlit használok, semmi gondom a megértéssel:

Újszövetség Zsoltárok könyve (Kálvin Kiadó, 2009)

[link]

Ezt a kiadást szépsége és praktikussága miatt is tudom ajánlani, a fontos igerészek vastagabbal vannak szedve, úgy mint a régi Károliban.

A másik amit ismerek és jónak találok (kicsit modernebb a nyelvezete, de alapvetően a Károlira alapul), az a Ravasz László református lelkész által revideált Újszövetség-Zsoltárok - Példabeszédek, Gedeon társaság kiadásában:

[link]

2013. szept. 4. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!