Katolikus gyónásnál ha azt mondod paráználkodtál ugye nem kérdezik meg mikor hol kivel vagy ilyesmi?
csak maszturbáltam, de ez olyan kínos, és mért részletezzem ha felvállaltam bűneimet isten előtt és bocsánatot kérek tőle?
és mit válaszol ha azt mondom hogy erre inkább nem szeretnék válaszolni?
Abba nagyon ne is folyjunk bele, hogy mind az ószövetségi héber, mind az újszövetségi görög szövegben található ne paráználkodj kifejezés lefordítva annyit jelent, hogy ne törj házasságot.
Viszont bajban vagy, ha bűnnek véled a maszturbálást, meggyónva hazamész és folytatod.
Mert:
"Monda pedig más is: Követlek téged Uram; de előbb engedd meg nékem, hogy búcsút vegyek azoktól, a kik az én házamban vannak.
És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára." Lk 9,61-62
Tehát ha megbotránkozol a tettedben, akkor ne tedd. Mert attól, hogy bocsika, de már megint, meg megint, meg megint megtettem, ezt nem tudom, hogy hogyan gondoltad?
Uccsó: De az. [link] itt részletezik.
Egyébként igen, nagyon sokszor estem a tudatos bűnözésbe, de most leszokok a recskázásról és nehéz, de isten velem van :D
Nem tudok angolul, de nekem van egy nyelvemen szóló segítőm, ő nekem elég, ha részletezi.
Viszont neked is részletezhetem, ha gondolod, a Biblia fényében, ugyanis ez a szó, hogy paráználkodás, azt húzok rá, amit akarok.
óhéber:
נָאַף (ná'ap)
- A) Kal
házasságtörést követ el, házasságot tör (férfi vagy nő; Izrael Istennel szemben)
B) Piél
házasságtörést követ el, házasságot tör (férfi vagy nő; Izrael Istennel szemben)
ógörög:
μοιχεύω (moikheuó)
- házasságtörést követ el
Erre azért elég jó példát mondott Krisztus urunk is:
Máté 5:27 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!
Máté 5:28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Tehát elég egyértelmű, hogy ő is házasságtörésként beszélt róla.
De menj nyugodtan el a paphoz, és valld be neki az egyház által delegált bűnödet, erre bíztatlak én is, ha ez úgy gondolod, hogy jó neked. Ha úgy gondolod, hogy neked nem szabad többet ezt tenned, akkor tedd ezt. Ki vagyok én, hogy Isten szellemének munkáját bíráljam. Sátán nem bíztatja az embert, hogy ne maszturbáljon, az biztos. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!