Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megteremtette a Földet,...

Isten megteremtette a Földet, majd az emberpárt Ádámot és Évát. De honnan lettek a többiek?

Figyelt kérdés
Ádám és Éva gyermekei: Káin és Ábel, amikor Káin megöli Ábelt és Isten haragra lobban, elüldözi Káin ezt mondja: "Ímé elűzöl engem ma e földnek színéről, és a te színed elől el kell rejtőznöm; bujdosó és vándorló leszek a földön, és akkor akárki talál reám, megöl engemet. " Ki találna rá? Honnan származnak? Aztán Káin megnősül...honnan származik a felesége? Ki teremtette a többi embert?

2012. febr. 12. 09:49
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Elképzelhető hogy volt olyan zsidó aki kiakart hagyni valamit az írásból. De szerinted a Teremtő hagyta volna ezt ha nem egyezik az akaratával?

"Mindegy, mert kézzel fogható bizonyíték neked se és nekem sincs semmiről se beleértve az összes Bibliai dologokról."

Igaz hogy vannak olyan dolgok amire nincs tárgyi bizonyíték. De rengeteg olyan dolog van amire igen is van kézzelfogható tárgyi bizonyíték.

2012. febr. 20. 11:32
 32/37 anonim ***** válasza:

"Elképzelhető hogy volt olyan zsidó aki kiakart hagyni valamit az írásból. De szerinted a Teremtő hagyta volna ezt ha nem egyezik az akaratával?"

Ha nem hagyná akkor Lilith-ről se engedné, hogy ezt állítsák, nem?

"Igaz hogy vannak olyan dolgok amire nincs tárgyi bizonyíték. De rengeteg olyan dolog van amire igen is van kézzelfogható tárgyi bizonyíték."

Ezt értem, de az a te kezedben van? Hát nem. Azt vagy média által tudod vagy valami közvetiti, de nem te láttad saját szemeddel a saját kezedben.

Én is hívő vagyok, ezért nem cáfolni akarom a dolgokot! Csak azt mondom, hogy én nem tagadom meg ezt se és azt se. Egyik írás sem tagadja meg Istent. Miért én tagadjam meg? Higyj abban amiben akarsz, mert én nem mondok ellened se.

2012. febr. 20. 12:08
 33/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ha Lilith valóban létezett akkor a Teremtő miért hagyta azt hogy ne kerüljön bele a Bibliába ha az az igazság?

2012. febr. 20. 12:13
 34/37 anonim ***** válasza:
Isten miért hagyja, hogy legyenek rosszak? Miért hagyja, hogy az Isten káromlók az ő nevét szídják? Na van ez így, nem de?
2012. febr. 20. 12:43
 35/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igen ez így van. S hogy miért van így?

Ádámmal és Évával kezdődött. Ettek a tiltott gyümölcsből. Pedig a Teremtő megmondta nekik hogy ne egyenek. S így ezt az utódaik is örökölték. A halált. Az első ember pár tökéletes volt. Genetikailag is. De sajna az emberiség genetikai állománya egyre romlik. S ez nem csak külső hatás. Van most ez az időszak amely arra hivatott hogy az ember belássa a Teremtőnek joga van megmondani hogy mit tilt meg az embernek s mit nem. S ez a világ pontosan olyan amelyet nem a Teremtő felügyel hanem az aki bűnbe vitte az embert. Valaha fényhozónak hívták de már csak az elvakítás és sötétség ura. S rengeteget tesz azért hogy ez egyre csak fokozódjon.

Aztán ott vannak még az előre nem látott események. (anyagfáradás miatt leszakad egy híd)

Meg az emberi tökéletlenségből adódó hibák balesetek s döntések vagy épp az önzés illetve az önző vágyak kielégítése. (erőszak)

Mert ha ismerjük az Isten törvényét és féljük is őt annyira hogy elfogadjuk az útmutatását akkor nem így állna az emberiség. De sajna a gonosz hatalmában vagyunk.

2012. febr. 20. 13:03
 36/37 anonim ***** válasza:
Ne keverjük össze a miért bűnhödünk és miért halunk meggel. Nem az volt a kérdés. Az Isten káromlás nem tartozik oda. Ha valaki káromolja az nem Ádám és Éva bűne miatt van. Az ő bűnük miatt megkaptuk a sorsunkat ez így van, de ez más. Ha eljön az idő akkor mindent megtudunk.
2012. febr. 20. 16:24
 37/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Isten miért hagyja, hogy legyenek rosszak? Miért hagyja, hogy az Isten káromlók az ő nevét szídják?"

Azért mert még nem jött el az ítélet napja.

2012. febr. 20. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!