Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megteremtette a Földet,...

Isten megteremtette a Földet, majd az emberpárt Ádámot és Évát. De honnan lettek a többiek?

Figyelt kérdés
Ádám és Éva gyermekei: Káin és Ábel, amikor Káin megöli Ábelt és Isten haragra lobban, elüldözi Káin ezt mondja: "Ímé elűzöl engem ma e földnek színéről, és a te színed elől el kell rejtőznöm; bujdosó és vándorló leszek a földön, és akkor akárki talál reám, megöl engemet. " Ki találna rá? Honnan származnak? Aztán Káin megnősül...honnan származik a felesége? Ki teremtette a többi embert?

2012. febr. 12. 09:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Biblia a legkevésbé sem sántít. Az nem számított bűnnek, hogy az unokatestvér az unokatestvérét vette el. Amúgy gondolkozz, az emberek nem 100, hanem akár 800 évet is éltek. Valószínűleg akkor még a föld éghajlata is sokkal kedvezőbb volt, és az emberek génállománya sokkal jobb. Akkor még sokkal egészségesebbek voltak az emberek, sokat éltek, és sok gyerekük született.

Azért is nem született pl.az unokatestvéreknek torz-mutáns gyerekük, mivel a gének sokkal tökéletesebbek voltak.

A Biblia nem számol be Ádám összes gyerekéről, másképp a Biblia legalább 2x olyan vastag lenne.

Isten nem teremtett több embert, csak Ádámot és Évát. A többiek az utódaik.

2012. febr. 19. 12:12
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
Nos igen a Biblia Ádám és Évát emlegetik, de azóta bukkantak pár dologra. Isten megteremtette Ádámot és Lilthet (egyenlőek voltak, por porból) csak Lilith nem akart hálni Ádámmal és Lilith elhagyta a paradicsomot, stb. Ekkor Isten Ádám bordájából megteremtette Évát aki már nem tudott Ádámnak nemet mondani. Kilehet keresni google-ben ezt a nevet, Lilith.
2012. febr. 19. 14:22
 23/37 anonim ***** válasza:
"por porból" mármint porból lettünk.
2012. febr. 19. 14:24
 24/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

S azok az írások amelyekben szerepel Lilith története. Azokat hol lehet megtalálni s azok az írások mikor keletkeztek?

2012. febr. 19. 17:25
 25/37 anonim ***** válasza:

Egy kis video ami a kimaradt Bibliát magyarázza:

http://www.youtube.com/watch?v=y95oHrZogu4&feature=related

Itt egy angol oldal ahol Lilith-ről való idézet van, persze angolul:

[link]

És itt van apokrif iratok magyarul amit még nem olvastam, de gondolom nem fog írni szószerint Lilth-ről:

[link]

2012. febr. 19. 20:40
 26/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Lilith története a 13. századból való. Már bocs de a teremtés könyvét sokkal korábban kezdték el írni. Időszámításunk Előtt 1500 körül.

A Zohár meg a zsidó misztikával foglalkozik. Valószínűleg démoni ihletésű. S ez a könyv is jóval később íródott.

2012. febr. 19. 20:53
 27/37 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy a teremtés könyvéből van, bocsi.
2012. febr. 19. 21:07
 28/37 anonim ***** válasza:
Ám meg kedves Vidiripi, ha nézted volna a videot amit linkeltem akkor láthatnád, hogy a Babilonon ott van ábrázolva Lilithu néven azaz a Babilon nem 13. században lett építve, ugye? Tehát kérdezhetném tőled is, hogy honnan szeded az információkat? Gondolom nem vagy zsidó és sem az akik a Bibliát elemzik illesztik helyükre. Azért nem tették bele vagy tettek bele dolgokat, mert vagy már ismert volt vagy éppen pont ellent mondana egyesekben. Ezért lett apokrif. Az éremnek két oldala van vagyis én is kérdezhetnék visszafele. Na meg a Bibliában sem olvasol olyat, hogy konkrétan szószerint Évát nevezi meg az első nőnek. Én nem volt ott 6. napon, te sem voltál és senki se, hogy tudja az igazat. Nekik a hit marad és előbb utóbb kiderül melyik volt igaz. Volt Lilith vagy sem.
2012. febr. 19. 22:30
 29/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Pont ebben a videóban hangzik el a 13. század. Amit te is linkeltél.

http://www.youtube.com/watch?v=y95oHrZogu4&feature=related

2012. febr. 20. 10:03
 30/37 anonim ***** válasza:

De a Babilon nem 13. század és ott van Lilith neve. Mindegy, mert kézzel fogható bizonyíték neked se és nekem sincs semmiről se beleértve az összes Bibliai dologokról. Nekünk csak a hit marad és én hiszek Istenben. Egyetlen dolgot sem vetek el, mert nincs bizonyítékom melyik igaz vagy sem ahogy neked se. Bármelyik zsidó bármit kihagyhatott vagy módosíthatott mikor a Bibliát állította össze. Szoktam is néha olvasni itt gyakorin: A Jézusba vetett hit reményt ad

Nem akarok én senkit se félre vezetni, ezért talán jobb is ha nem írok Lilith-ről inkább. Nem vagyunk okosabbak akár mennyire szeretnénk azt.

2012. febr. 20. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!