Isten megteremtette a Földet, majd az emberpárt Ádámot és Évát. De honnan lettek a többiek?
Szerintem a Biblia a legkevésbé sem sántít. Az nem számított bűnnek, hogy az unokatestvér az unokatestvérét vette el. Amúgy gondolkozz, az emberek nem 100, hanem akár 800 évet is éltek. Valószínűleg akkor még a föld éghajlata is sokkal kedvezőbb volt, és az emberek génállománya sokkal jobb. Akkor még sokkal egészségesebbek voltak az emberek, sokat éltek, és sok gyerekük született.
Azért is nem született pl.az unokatestvéreknek torz-mutáns gyerekük, mivel a gének sokkal tökéletesebbek voltak.
A Biblia nem számol be Ádám összes gyerekéről, másképp a Biblia legalább 2x olyan vastag lenne.
Isten nem teremtett több embert, csak Ádámot és Évát. A többiek az utódaik.
Vidiripi
S azok az írások amelyekben szerepel Lilith története. Azokat hol lehet megtalálni s azok az írások mikor keletkeztek?
Egy kis video ami a kimaradt Bibliát magyarázza:
http://www.youtube.com/watch?v=y95oHrZogu4&feature=related
Itt egy angol oldal ahol Lilith-ről való idézet van, persze angolul:
És itt van apokrif iratok magyarul amit még nem olvastam, de gondolom nem fog írni szószerint Lilth-ről:
Vidiripi
Lilith története a 13. századból való. Már bocs de a teremtés könyvét sokkal korábban kezdték el írni. Időszámításunk Előtt 1500 körül.
A Zohár meg a zsidó misztikával foglalkozik. Valószínűleg démoni ihletésű. S ez a könyv is jóval később íródott.
Vidiripi
Pont ebben a videóban hangzik el a 13. század. Amit te is linkeltél.
De a Babilon nem 13. század és ott van Lilith neve. Mindegy, mert kézzel fogható bizonyíték neked se és nekem sincs semmiről se beleértve az összes Bibliai dologokról. Nekünk csak a hit marad és én hiszek Istenben. Egyetlen dolgot sem vetek el, mert nincs bizonyítékom melyik igaz vagy sem ahogy neked se. Bármelyik zsidó bármit kihagyhatott vagy módosíthatott mikor a Bibliát állította össze. Szoktam is néha olvasni itt gyakorin: A Jézusba vetett hit reményt ad
Nem akarok én senkit se félre vezetni, ezért talán jobb is ha nem írok Lilith-ről inkább. Nem vagyunk okosabbak akár mennyire szeretnénk azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!