Isten akarja, hogy ezen menjek keresztül?
Szeretnék már párt találni,de nehéz,nagyon.Nehéz olyat találni,akinek fontos vagyok és figyel rám.A sértéseket meg sorban kapom,hogy miért nincs már pasim.Olyanokkal ismerkedtem meg eddig,akik idióták,pl több éves kapcsolat mellé akartak szeretőnek.Olyannal meg nem akartam kezdeni semmit,akivel nincs meg a szikra,semmi vonzódást nem érzek,mert akkor annak úgyis szakítás lenne a vége.De olyat még nem találtam,akibe bele tudtam volna szeretni.Még szerelmes se voltam.Ráadásul minden alkalommal azzal kell szembesülnöm,hogy mindenki talál párt,még az is,akinek sok éve nem volt.Én meg már mióta szeretnék valakit,de nem jött össze,pedig nagy szükségem lenne rá.Vagy lehet,hogy én vagyok érzelmileg analfabéta és nem tudok szerelmes lenni?Meg kéne elégednem akárkivel?
Amúgy azért vagyok ilyen válogatós,mert nagyon rossz tapasztalatokat látok magam körül(megcsalás stb),én meg nem akarok olyan életet,mint pl anyámnak van a férjével.22n
Azt hiszem ez az időszak az egyik legnehezebb az ember életében. Én hiszek benne hogy Isten mindenható és ezért mindenkinek tud jó párt adni. De ugyanakkor az is igaz hogy az emberek tökéletlenek és ezért mindenkiben lehet hibát találni. Ezt csak azért mondom hogy a tökéletes férjre fölösleges várni.
Ha én lennék a helyedben akkor igyekeznék sokat imádkozni azért hogy Isten segítsen a párkeresésben. Sőt, lehet hogy még egyéb dolgokat is felajánlanék erre a célra, pl. jócselekedeteket vagy böjtöt. De akár az egyedüllét okozta lelki szenvedést is felajánlhatod Istennek, hiszen ez a szenvedés nem kicsi és ha jó szívvel ajánlod fel akkor ez nagyon értékes. Sokat segít ha mondjuk elképzeled hogy a felajánlott szenvedésedért mondjuk Isten megment egy lelket aki így nem kárhozik el, vagy mondjuk valakinek ezért megadja a megtéréshez szükséges kegyelmet. Nem tudjuk hogy Isten mire használja fel a felajánlott áldozatokat, de azt tudjuk hogy Ő nagyon nagylelkű ezért nem nagy tévedés az ilyen gondolat.
És ezután pedig nagyon figyelnék hogy vajon ki lehet az akit Isten nekem szánt. Én biztos hogy kérnék jelet is Istentől hogy tudjam hogy ki az mert Isten jobban tudja hogy mire van szükségünk és azt is jobban tudja hogy ki az akivel majd hosszútávon is jól ki tudunk jönni vagy hogy ki az aki jó férj/feleség lesz és jó apja/anyja lehet majd a közös gyerekeiteknek.
Még bátorításnak annyit tennék hozzá hogy én kb. 13 évet vártam a feleségemre és nagyon sokat szenvedtem emiatt de most hogy összeházasodtunk és megszületett a kislányunkannyi örömet kapunk hogy ezt korábban el se tudtam volna képzelni. Nem mondom hogy mi vagyunk a tökéletes család vannak azért problémáink de a családi légkör nagyon jó és ha előre tudtam volna hogy Isten majd ilyen sok jót ad nekem akkor sokkal könnyebben viseltem volna a szenvedéseket.
Kedves Kérdező!
Bízz az ÚRban, imádkozz sokat.
"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." 1Pt 5,7
Áldás, békesség!
Mihály
Az ilyen esetekre van egy örök érvényű igazság.
Ereszd el a ragaszkodást egy (majdani) párhoz, és rögvest megkapod. Engedd el, és a Tiéd lesz.
Fontos, hogy türelmes legyél, nagyon sokat segíthet.
A kiírt kérdésedre válaszolva pedig igen, Isten mindent úgy intéz, hogy Te abból a lehető legtöbbet tanulhasd meg, és mindent a Te érdekedben tesz. S neked valójában az Istennel való azonosulásra van szükséged, ugyanis ha ez megtörténik, a hiány elszáll, és Minden a Tiéd lesz.
üdv és sok sikert
27/F
LastOne.Left
Köszi mindenkinek a választ!
Első:13 év az nem semmi,én már ettől a nem tudom hány év magánytól is meghalok.De azt azért jó hallani,hogy megérte várni:)Nem a tökéletes férjjelöltet keresem,csak egy kicsit aggaszt engem az a dolog,hogy még soha egyetlen pasival sem tudtam volna magam elképzelni.Még szerelmes sem voltam.És én valahogy képtelen vagyok úgy hozzáérni valakihez,hogy nem érzek iránta semmit.Mindig azt érzem,hogy valami hiányzik és anélkül semmi értelme az egésznek.:S De bízok benne,hogy majd egyszer eljön a csoda.:)
Ha Isten mindható, és ő adja a párt valakinek, akkor elég lenne otthon dögleni egész nap, Isten majd megoldja.
Hát nem.
22 évesen nem vagy lecsúszva még semmiről, ugyanakkor nekem fura, hogy egy ilyen kérdést miért a vallás témában tetted fel, holott köze nincs hozzá.
de mindegy
biztosan találsz majd magadnak valakit, de ne akard ezt görcsösen, legyél picit lazább, nyitottabb, az is lehet, hogy túl magasak az elvárásaid, vagy taszító a személyiságed, túlságosan rátelepszel mindenkire, álló nap szenteskedsz, bármi lehet, erről nem írtál semmit.
Ezen gondolkozz el: milyen olyan rossz tulajdonságaim vannak amik másokat taszítanak, milyen rossz tulajdonságai vannak másoknak amik engem taszítanak. Le is írhatod egymás mellé egy-egy listában.
Egylbként meg járj el szórakozni, közösségbe, ismerkedj, ne otthon búslakodj egyedül.
wow, végülis meg is korbácsolhatod magad, hiszen Istennek kedves a szenvedés
ti normálisak vagytok?
milyen istenetek van nektek? az enyém nem ilyen. az enyém jóságos és szeret, nem egy szemét szadista állat, aki élvezi, hogy mazochisták mint perverzkednek őrá hivatkozva.
Imádkozz sokat. persze, és majd jön a herceg fehér lovon. az ima nem segít semmit. Isten nem fog neked párt találni, ahhoz neked kell tenned érte, nem Istennek, nem ok nélkül adott Isten neked szabad akaratot, legkényelmesebb várni a sültgalambot.
Ne járj dolgozni, Isten majd ad ételt, hogy ne halj éhen. Az éhezéssel járó szenvedés egyébként is üdvös, így mentheted meg a lelked.
Pontosan ezt írták le előttem egyesek. No nekük az egész vallási felfogásuk, Istennel való viszonyuk torz és sátáni.
Szia!
Az első problémám az, nem derül ki a kérdésedből, te magad hiszel-e Istenben? Mert itt rengeteg ateista tesz ám fel kérdést azzal kapcsolatban, mit is akar Isten. Nekünk keresztyéneknek egészen más válaszunk van akkor, ha ezt egy megtért hívő lány teszi fel, és egészen más, ha egy Istent személyesen nem ismerő lány teszi fel. (félek te az utóbbi csoporthoz tartozol) Az, hogy esetleg úgy gondolod van Isten, még nagyon távol áll a keresztyén hittől. Ahhoz, hogy Isten segítségét tudd kérni ebben az ügyben is, személyes kapcsolatba kell kerülnöd vele. De ez a kérdés nem erről szól.
A kérdésedre konkrétabban: Az a baj, rossz helyen keresel. Különböző helyekre különböző embercsoportok járnak. Egészen más emberekkel fogsz megismerkedni egy heavy metal koncerten, mint egy hipp-hopp fiú banda koncertjén. Ez eddig érthető? Tehát, ahova eddig jártál ismerkedni, nem a legjobb helynek tűnik. Nagyon sok komoly fiatal ember van a sokkal több idióta mellett, csak ők nem oda járnak, ahova az idióták. A net-en keress olyan programokat, amit keresztyén fiatalok szerveznek. (Pl. minden év januárjában a Debreceni Baptista Ifjúság országos ifjúsági konferenciát szervez, erről már lemaradtál, de a videókat megnézheted róla) De rengeteg hasonló lesz még az idén más felekezetek más gyülekezetei által szervezve. A legtöbb ingyen, és általában szállásról is gondoskodnak. Menj el egyre, meg fogsz lepődni, mennyire más fiúk és lányok is vannak azokon kívül, akiket most ismersz. És nem lesznek savanyú uborkák.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
22 évesen még nem maradtál le semmiről: a szerelmet nem lehet erőltetni, az jön majd magától.
Dolgozz, tanulj, ha úgy érzed, szeretsz másokon segíteni, menj el civil szervezetekhez önkéntesnek, és csinálj olyasmiket, amit szeretsz.
Abban is igaza van az egyik válaszolónak, hogy Isten csak akkor tud segíteni neked, ha te is teszel érte. Imádkozni is kell, de ha te semmit nem teszel az ügy érdekében, akkor az nem ér semit. Ha te már mindent megtettél, akkor lehet bízni isten segítségében, és akkor fogod megtalálni a párod, amikor nem számítasz rá.
Ha úgyérzed, tudnék neked valamiben segíteni, írj privit.
Üdv: Napirai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!