Mit tegyek hogy ne keljen enyi dolgon keresztül menjek?
Szia!
Én ugyan úgy vagyok mint te, valószínű nem fejezödik be a válásom míre szülök, pedig elíndítottam már az egészet már nem is most.Szeptember végén jön nálam a baba és hát úgye a bíroságokon 1 hónapos nyári szünet is van,mi is tiszta idegek vagyunk a párommal, hogy egy idegen ember nevét kell viselnie a picinek amikor semmi köze hozzá.Probálj meg elválni minnél elöbb,ha közös megegyezéssel váltok az nagyon hamar megy külföldön is 1 v max 2 hónap és ha a mostani párod elvesz feleségül a válás után akkor a kicsi automatikusan az ö nevét kapja.Ugyanis 300 napig a válás után a baba a volt férj neváre kerül.Én már írtam neked az elöző kérdésedre is választ,most azért válaszoltam ide is mert gondolom ideges vagy és szeretnék segíteni.Kitartás
Hat figyu asszem kicsit ertek hozza es sajnos semmit nem tehetsz amig te ferjnel vagy, addig sajnos a ferjed nevet (illetve a hazassagi anyakönyvi kivonaton megjelölt csaladi nevet kapja a pici) nem kerülhet a te nevedre (csak ha az van a kivonaton) es az apanak is aferjedet fogjak megjelölni a születesi anyakönyvin. Ha beadtad volna a valopert akkor arra lehet hivatkozni, akar a valasotok okakent is megjelölni a nem a ferjtöl szarmazo utodot es ebben az esetben eleg ha a valodi apa megteszi az apasagit a meg nem teljesen exferj pedig elismeri hogy valtok es ö is valni akar es nem az öve. Sajnos elöbb kellett volna gondolkodni, mert 9 honap alatt de meg fel ev alatt is lemegy egy valoper, ha nincs nagy verremenö vita. Es sajnos ha nem viszel semmilyen iratot akkor is utana fognak nezni mielött kiadjak a baba anyakönyvijet, es ha kiderül hogy eltitkoltad stb az kb feler egy okirat hamisitassal.
A jo hir, ha elvaltatok akkor az exferj lemondhat a gyerekröl es örökbe adhatja a jelenlegi parodnak es ez esetben öt irjak be apakent az anyakönyvibe es az exet kitörlik, mintha nem is lett volna- bar ez a bonyolultabb.
szia
anyakönyveztetted itthon a házasságkötést? ha nem az anyakönyvvezető nem tudhatja, h férjnél vagy. megcsinálja az apaságit
és amilyen hamar csak tudsz elválsz, persze külföldön
csak vigyázz mert ha kiderül, hivatalos személy félrevezetése miatt elmarasztalhatnak
Szia!
A legtutibb és leggyorsabb ha bemész az anyakönyvvezetőhöz és névváltoztatást kérsz, ezt bárki megteheti, felveheted a lánykori nevedet is és kérdezd meg mert házasság előtt lehet nyilatkozni arról hogy a gyermekek milyen családi nevet kapjanak, szerintem ezt később is meg lehet tenni. Elképzelhető, hogy kell hozzá a férjed nyilatkozata is de ha nem az övé a gyerek akkor ennek nem lesz szerintem a részéről akadálya, de erről az anyakönyvvezető majd tájékoztatást ad, és a válás után elintézed a többit.
31 hetes km
köszi a válaszokat!ugy néz ki megvan a megoldás remélem másoknak is tudok segiteni mert eléggé kikészitettük magunkat az elmúlt két hétben!ugy ahogy az életársi kapcsoalthoz kell apasági nyilatkozat ugy a házassági anyakönyvi kivonat is kell a korházba!én nem változtattam meg a nevemet igy hát megyek papairok nélkül szülni!én leszek az édesanyja:-D apád is kérdezni fogják a születésin és nem fogok hazudni igy kitudom kerülni a hazugságot!!viszont azoknál a kismamánál akik nevet vá
ltoztattak elég rossz mert ugye az idegen férfi nevét kapja a baby!de ahogy megszületik a gyerek bekell menni a gyámhivatalhoz elkell mondani hogy mi történt kell kérni az apára apasági vélelmet.és ők midnent intéznek kellemetlen mert az idegen nevére lesz irva de elvileg 2 hónap alatt lefut!remélem én is tudtam v.kinek segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!