Mit kell tennem ahhoz, hogy üdvözüljek?
Kedves KÉrdező,
én hívtalak meg hozzánk:) Amennyiben vidéki vagy, de szeretnél ellátogatni ilyen helyre, szívesen ajánlok neked olyan közösséget, ahová elmehetsz, és szeretettel fogadnak. Elég sok testvérem, barátom van vidéken is, akikhez jó szívvel küldök bárkit, mert tudom, hogy éppen olyan szeretettel fordulnak bárkihez, mint mi magunk tennénk.
Nem Hozzánk téríteni akarlak,remélem ezt érted:) Mert nekem mindegy, bármelyik egyházhoz tartozol is, bárhová mehetsz, a lényeg itt az, hogy neked találjunk segítséget. Jézushoz akarlak téríteni.
Ezt szintén azért, mert látom, hogy elkezdődött az életedben az Isten munkája. Hiszen, ha Isten nem nyitja meg valaki szívét, sohasem merülne fel ilyen kérdés benne!
De ahogy egy szülés is könnyebb, ha jelen van a szülész orvos, és az újszülött is igényli a gondoskodást, úgy ez szellemi értelemben is, hogy az újjászületés könnyebb, ha van, aki segítsen ebben, és utána táplálja a hitedet, védjen, óvjon, és szeressen.
Ahogy egy nagyon kedves evangélista testvér mondta: kukába sem szülünk gyereket!
Vidéken hol van ilyen közösség?
Köszönöm a válaszokat!
Vidéken sok helyen. Szinte az egész országban tudok ilyet mondani.
Ha szeretnéd, írj nyugodtan privátban, és a lakóhelyed környezetében tudok javasolni.
"bármelyik egyházhoz tartozol is, bárhová mehetsz"
Miért, Krisztusnak hány egyháza van? - persze felekezet az van dögivel, de egyház?
Csak egy!
Kérdezőnek: pont tegnap olvastam a Dicsőítésben rejlő erő c. könyvben hogy egy nő közvetlenül Jézustól kérte a Szentlélek-keresztséget. Megpróbálom minél pontosabban idézni az imát amit elmondott otthon letérdelve:
- Jézus én egészen átadom magamat neked és elfogadom szent Igédet. Kérlek tisztíts meg engem mindentől ami nem Tőled származik. Kérlek keresztelj meg engem a Szentlélekkel. Köszönöm és hálát adok érte hogy megtetted.
A könyv szerint ez a nő három hét múlva már úgy énekelt hogy furcsa szavak keveredtek bele amiket nem értett, de aztán később rájött hogy nyelveken imádkozott. A nyelvi ima során a Szentlélek őbenne kérte Istent hogy az élete során elszenvedett lelki sérülésekből gyógyítsa meg. És ez hamarosan meg is történt. Így felszabadult és boldog lett.
De az is igaz hogy néha a Szentlélek keresztség semmilyen látható jellel nem jár (nálam is így volt hónapokig). Ha így lesz akkor is higgy benne hogy megtörtént ha imában őszintén kérted mert mindenki megkapja a Szentlelket aki Jézus nevében kéri.
Amikor ezt tegnap elolvastam egyből eszembe jutott ez a kérdésed, szerintem ez nem véletlen. :)
"Miért, Krisztusnak hány egyháza van? - persze felekezet az van dögivel, de egyház?
Csak egy!"
Természetesen én is így gondoltam.
Ne keverjétek bele a Szentlélek keresztséget, mert az üdvösséghez nem arra van szüksége, hogy ilyen élménye legyen, hanem arra, hogy hitre jusson. A kettő nem feltétlen válik el egymástól, de ez olyan, mintha azt mondanád, azért vegyen kocsit, mert jó a benne lévő motor. Ez igaz, de a fókuszt elhúzza a lényegről. Ha kocsit vesz valaki, nem csak a motorért teszi, hanem azért, mert azzal közlekedhet, eljuthat valahová. A kocsinak meg része a motor is.
Az ige azt mondja, az újjászületés olyan, mint mikor a szemed megnyílik, és látsz. Ez természetesen feltételezi a Szentlélek munkáját! De Krisztusról a Szentlélek keresztségre húzni a fókuszt nem kell. Hiszen a Szentlélek éppen Őt jelenti ki az ember számára. Élménnyel együtt, vagy attól függetlenül is.
Márk 16.16
Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, 18kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak."
Vagyis az üdvösséghez szükséges a Szentlélek-keresztség, hiszen anélkül senki se fog betegeket gyógyítani kézrátétellel, pedig Jézus azt mondja itt hogy akik hisznek benne és megkeresztelkednek azokat ilyen jelek fogják kísérni. Ezzel nem azt akarom mondani hogy mindenki elkárhozik aki nem hisz hanem inkább azt hogy aki szeretne üdvözülni az keresztelkedjen meg. Abban igazad van hogy nem kell a csodákat és a természetfeletti élményeket hajszolni hiszen sok szent volt akivel soha semmi misztikus dolog nem történt és ez jól is van így. De nem szabad ezek elől elzárkózni sem, Isten tudja hogy mire van szükségünk és amit adni akar azt fogadjuk el Tőle.
Utolsó, úgy látom, hogy van egy kis karizmatikus "beütésed". Gyógyítottál már beteget kézrátétellel? Szabadítottál már meg valakit? Azt tapasztalom, hogy a legtöbben, akik ezeket annyira hangsúlyozzák, nem éltek még át ilyet, csak max. a gyülekezetük vezetőire mutatnak.
Isten már szabadított és gyógyított az imámra. Tehát nem vagyok ellene, de ezeknek a témáknak ma nagyobb a füstje, mint a lángja. Pedig ez mindig is igaz volt, hogy ezek a jelek KÖVETTÉK azokat, akik hittek. És nem mi követtük ezeket a jeleket, vagy mentünk elébe.
"Utolsó, úgy látom, hogy van egy kis karizmatikus "beütésed". Gyógyítottál már beteget kézrátétellel? Szabadítottál már meg valakit?"
Nem, semmi ilyesmi nem történt eddig amikor kézrátétellel imádkoztam. Elismerem, Te vagy a jobb keresztény, bár kicsit furcsállom hogy versenyezni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!