Mit kell tennem, hogy biztosan ott lehessek a megígért paradicsomban?
Harmadik! Nem vagyok egy túl nagy vallásos, de a katolikus tízparancsolatban akkor mi a 8. parancsolat?
"Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! "
A kérdező kérdésére nem tudok válaszolni, mert én valahogy nem tudok hinni ezekben a dolgokban, mert nálam túl sok érv szól ellene, de ennek ellenére természetesen tiszteletben tartom a hívőket.
Szia!
Erre nézve van egy nagyon tanulságos történet a Bibliában. Egyszer egy ifjú odament Jézushoz, és megkérdezte, hogy mit kell tennie, hogy örök élete legyen. Jézus erre azt válaszolta, hogy tartsa meg a parancsolatokat. Az ifjú elmondta, hogy ezeket megtartotta gyermekkora óta, és visszakérdezett, hogy mi fogyatkozás van még benne. Jézus ránézett, és megkedvelte őt, és így válaszolt neki: menj haza, oszd el a vagyonodat a szegények közt, és kincsed lesz a mennyben, és jöjj kövess engem. Az ifjú erre szomorúan elkullogott, mert nagy vagyona volt.
Jézus tanítványai elcsodálkoztak az eseten, Jézus ezt mondta nekik: könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni a mennyek országában. A tanítványok visszakérdeztek: kicsoda üdvözűlhet tehát. Jézus erre így válaszolt: embereknek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges. Nagyon magas a mérce, emberileg nézve lehetetlen megugrani, Jézus azonban meghalt értünk, magára vette a bűneinket, és általa van üdvösség mindannyiunk számára. Ehhez nem kell mást tenned, mint elfogadnod Jézust személyes megváltódnak, és ő a szívedbe írja majd a törvényt, aminek megtartása vele együtt már működni fog.
Üdv. Péter
Ide kell elmenned, és 100%, hogy bele kerülsz a paradicsomba:
Felejts el.Itt születtél ezen a bolygón,élj egy jó emberként.Emlékezzenek rád jó érzésekkel.Ennyi az egész.
A vallási humbukkot,ha akarod mérvadónak tarthatod,de szerintem felesleges.Légy jó!!!
"Aki hisz és bemerítkezik üdvözül."
De a hinni nem azt jelenti,hogy te hívőnek vallod magad hanem..
"A Hit cselekedetek nélkül halott."
"Bánjátok meg bűneiteket.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!