Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tennem ahhoz, hogy...

Mit kell tennem ahhoz, hogy üdvözüljek?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 22:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
68%

„Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött.” János 6:29

„mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket a Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa.” Róma 3:23-25

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Ha hiszed, hogy Jézus Krisztus Isten fia, aki bűntelen életet élt, meghalt a bűneidért (azért hogy neked ne kelljen a bűneid miatti büntetést elszenvedned) és feltámadt a halálból, akkor üdvözülsz. Bűneid megbocsátattak és örök életed lesz a Mennyben együtt az Istennel.

„Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.”

Róma 10:9

Ezzel az imával kérheted Jézust, hogy legyen a te megváltód is. Átadhatod Neki az életedet és behívhatod a szívedbe:

„Uram, Jézus, megvallom, hogy bűnös vagyok és szükségem van Rád. Hiszem, hogy Te Isten fia vagy, aki meghaltál értem a kereszten, hogy bűneimre bocsánatot nyerjek. Megnyitom Előtted szívemet és életemet, befogadlak Téged, mint Uramat és Megváltómat. Köszönöm, hogy szeretsz engem és életedet adtad értem! Kérlek, formálj olyanná, amilyenné Te szeretnél! Ámen”

2012. febr. 5. 12:20
 12/31 anonim ***** válasza:
68%

Az üdvösség azt jelenti, hogy Isten kimenekít a jelevaló korszakra és a rád váró ítélet, a vétkek következménye alól. Ha belátod, hogy magad, saját erőből nem vagy képes kiszabadulni a vétekből, és saját bűnre hajló természetedből, akkor Istenhez fordulhatsz, aki megoldást, utat készített magához. Ez az út az Úr Jézus Krisztus, az Isten egyszülött Fia, az ő küldöttje, akit azért küldött, hogy neked életed, szabadulásod legyen. Ha hiszel benne, akkor téged is megszabadít. (tehát a kérdésedre a válasz, hogy higgy benne) Ő az, aki elrendezte a bűnt Isten előtt, megbékélést szerzett Istennel. Ez a megbékélés azt jelenti, hogy a te Isten ellen való cselekedeteid ítéletét elhordozta, felszögezte az adóságlevelet a keresztfára, és nincs szükség arra, hogy téged elítéljenek, szabadon mehetsz Istenhez, mint az ő fia. Ő a fiává fogad, csak hinned kell az ő Küldöttjében, Jézusban és követnek őt azon az úton, amiben ő tökéletességre jutott, szóval tanítványává válnod.

Isten ezt a menekülést szerezte, hogy higgy az ő fiában, hogy megszabadíthasson téged is, és örök életet ajándékozhasson.

Ez a rész a Bibliában arról szól, hogy Isten Fia mit tett érted is:

Ézs. 53:1. Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?

2. Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!

3. Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.

4. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!

5. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.

6. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.

7. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!

8. A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!

9. És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.

10. És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.

11. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.

12. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!

2012. febr. 5. 18:07
 13/31 anonim ***** válasza:
51%

Az előttem szólók mindent megírtak,amivel mind egyet is értek,ezért csak ennyi:

nézd meg ezt a filmet!

[link]

Érdemes elgondolkozni rajta,ezt mindenki másnak is ajánlom!

2012. febr. 5. 19:55
 14/31 anonim ***** válasza:
68%

Azt kérdezed mibe kerül a Mennyországba jutni? Értelmes kérdés. Fontos kérdés. Tudjuk, hogy Jézus Krisztus a Mennybe jutott (Lk 24:50). Ha őt követed, és ugyanúgy Istennel jársz, mint ő, akkor Te is odajutsz! "Aki azt mondja, hogy őbenne [Krisztusban] van, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt." (1Jn 2:6).

"Aki szolgálni akar nekem, kövessen: ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is" (Jn 12:26) Megint ott vagyunk, hogy követnünk kell Jézust, vagyis a tanítványa kell, hogy legyünk, hogy oda jussunk, ahol ő van. Hol volt (mit csinált) Jézus, amikor itt járt a földön? Ez elolvasható az evangéliumokban.

Még három idézetet írnék le, ami a tanítványsággal foglalkozik. Jézus a Lk 14:25-33-ban ki akarja józanítani azokat, akik csak "követgetik" őt:

1. "Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom."

Mintha Jézus azt kérdezné: "Tényleg tanítvány akarsz lenni? Ez a legjobb választás az életben, de tudd meg: én kell, hogy messze az elsővé váljak a szívedben. Olyan mértékben, hogy még a szeretteid felé mutatott szeretet is hozzám képest "gyűlölet"-nek látsszék." Ha nem Isten van az első helyen az életünkben, bálványimádók vagyunk, mert minden(ki) más csak teremtmény.

2. "Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet az én tanítványom."

Jézus nem egy intellektuális "hidd el ezt, és üdvözülsz" típusú kihívást ad, hanem felhív arra, hogy a tanítványi élet küzdelmeiben vállaljuk fel a nehézségeket. Az út, ami a mennyországba vezet, nem sétagalopp, különösen egy olyan világban, amely Istentől elidegenedett és a bűnök rabságában tengődik. A világ ellenségesen viszonyul az igazsághoz. Ha valaki kegyesen akar élni, és hirdeti az igazságot követve Jézust, azt üldözni fogják (2Tim 3:12). Jézus tudta, hogy bemenni a szoros kapun nem könnyű, az életünkön való változtatás nem egyszerű.

3. "Így tehát, aki közületek nem mond le minden vagyonáról, nem lehet az én tanítványom."

Jézus nem kér se többet, se kevesebbet, mint amit ő is megtett. Igen, a mennyország ilyen drága: belekerül mindenedbe: minden pénzedbe, minden energiádba, minden idődbe. Jézus odaadta mindenét értem és érted, beleértve a brutális kereszthalált is. Add oda mindenedet Istennek, és ő gondodat fogja viselni. Ha így teszel Te csak használója leszel az idődnek, pénzednek, energiádnak, de a tulajdonos már Isten. Ő határozza meg, hogy mire használhatod. Használd úgy, ahogy Jézus tenné.

2012. febr. 5. 20:53
 15/31 anonim ***** válasza:
50%

Próbáld megszerezni a Szentlélek-keresztséget. Például Élet a Lélekben szemináriumokon meg lehet kapni. Keress rá google-lel. Egyébként ezek a szemináriumok nem csak hasznosak de nagyon érdekesek is. A résztvevők nagyon érdekes dolgokat szoktak mesélni. Például amikor én voltam akkor az egyik nő azt mesélte hogy minden éjjel azt álmodta hogy utaznia kell és annyira sok mindent kell összecsomagolnia hogy nem fér bele a bőröndjeibe és emiatt aggódik. A szeminárium alatt életgyónást végzett és az álmai ezután megszűntek.

Jn 3,3 - Jézus azt felelte neki: "Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát."

2012. febr. 6. 08:55
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

A hit Isten ajándéka. Aki hisz Jézus Krisztusban, az üdvözül.

De ha nem tudod, miben, kiben kell hinned, akkor hogyan hihetnél, nem igaz?

Tehát meg kell ismerned Jézust. Ehhez pedig leginkább két forrást tudsz használni:

- közösséget, akik segítenek neked ebben, akik közül sokan hitetlenek voltak, de megtértek. Az ő tapasztalatuk segít majd megérteni a lényeget.

- a legfontosabb azonban a Biblia, amiből mindent megtudhatsz. Viszont a közösség ehhez is jó, mert segíthetnek megérteni neked a nehezebb részeket is.

Ajánlom az ún. újfordítású Bibliát, a Magyar Biblia Tanács adta ki. Ez a protestánsok körében leginkább elfogadott, széles körben használt, érthető változat.

Vannak mások is, az sem baj, ha olyat olvasol (kivéve pl. a Jehova tanúi által "ki"fordítottat). Ezt azért ajánlom, mert teljes fordítás és eléggé érthető, mai nyelven íródott. Bárhol megkapható. Szerintem sima könyvesboltban is.

Aztán olvashatsz olyan könyveket, ahol a szerző leírja, hogyan tért meg. Az egyik legfrissebb Molnár Róbert könyve, aki politikus volt, majdnem elvált, amikor megtért, és újra építette a házasságát is. Ma is ennek megfelelően él, polgármesterként Kübekházán.

A könyvének a címe: Egy politikus, akik rabul ejtett Isten. Kapható szinte mindenhol:)

[link]

Olvasd János evangéliumát először. Abban sokat ír Jézusról és az üdvösségről.

Mindeközben, térj meg a bűneidből: ami azt jelenti, hogy amit felismersz,hogy bűn az életedben, azt megbánod, imádkozol bocsánatért, és felhagysz vele.

Ha éppen budapesti vagy és érdekel, szeretettel várunk téged egy olyan alkalomra, ahol arról tudhatsz meg többet, mi a Biblia, hogyan íródott, kicsoda Isten és Jézus, mi az Ő üdvterve, hogyan lehet üdvözülni, stb. Ez egy kiscsoportos alkalom 5x1 estés találkozó. Kb. 3-4 hívő lesz ott és kb. ugyanennyi ember, aki nem hívő, de szeretne az lenni, vagy csak érdeklik ezek a dolgok.

Beszélgetős lesz, ahol felteheted a kérdéseidet, azokhoz hasonlóan, akik ott lesznek, és szintén nem túl tájékozottak a hit dolgaiban. Hiszen éppen az ilyenekért indítottuk el ezt.

2012. febr. 6. 16:15
 17/31 A kérdező kommentje:

Vidéki vagyok.

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!

2012. febr. 6. 16:22
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

"Aki hisz és bemerítkezik üdvözül."

"A Hit cselekedetek nélkül halott önmagában."

Higyj Jézusban és tedd azt amit Ő mondott!

2012. febr. 6. 22:05
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek: ha vidéki vagy akkor nehezebb részt venned az Élet a Lélekben szemináriumon. Én a helyedben imádkoznék azért hogy Isten segítsen ebben. Elvileg az is elég ha valaki akinek már megvolt a Szentlélek-keresztsége kézrátétellel imádkozik hogy a Szentlélek töltsön be Téged.

ApCsel 19.1

"Míg Apolló Korintusban tartózkodott, Pál a felső tartományokon át Efezusba érkezett. Itt néhány tanítványra akadt. Megkérdezte tőlük: "Megkaptátok a Szentlelket, amikor hittetek?" "Nem is hallottuk, hogy van Szentlélek" - felelték. "Mire keresztelkedtetek?" - kérdezte ismét. Ezt válaszolták: "János keresztségére." "János a bűnbánat keresztségével keresztelt - magyarázta Pál -, a népet meg arra biztatta, higgyenek abban, aki utána jön, azaz Jézusban." Ezt hallva megkeresztelkedtek Jézus nevére. Ezután Pál rájuk tette a kezét, és leszállt rájuk a Szentlélek, megkapták a nyelvek adományát és prófétáltak. Ezek az emberek együttvéve voltak vagy tizenketten."

2012. febr. 7. 10:21
 20/31 anonim ***** válasza:

Az előttem szóló úgy mondja ezt a "lélek szeminárim" micsodát, mintha ez lenne az egyetlen út, hogy Isten a Szellemével valakit betöltsön.

Szerintem jobb ha vigyázol, sokan akarnak befogni, hogy aztán rabszolgájukká tegyenek és értük buzgólkodj, és más szellemet is lehet venni, más evangélium is van Pál apostol szerint. Jobb ha mindent megvizsgálsz (és elsősorban Istenhez járulsz, nem emberekhez), mielőtt beleugrasz valami kátyúba!

2012. febr. 7. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!