Hol találkozhatok istennel?
ha azt mondod menjek templomba oda se írd
tehát ti vallásos emberek azt állítjátok az úr létezik ?
jelenleg hol van ? hány centi magas vagy széles vagy akármilyen az ember által használt mértékegység szerint miféle?
mert én meg azt mondom az én istenem megölte a tieteket és jelenjen már meg legyen kedves különben nehezen hiszem hogy még él/van
12:37:
> Nézz mélyen magadba, és megtalálod Istent.
Nekem például pont ezzel van a bajom.
A vallásban, hitben az a gáz, hogy ha bármikor arról beszélnek, hogy
"megtapasztaltam", az valami ködös, ellenőrizhetetlen, belső lelki folyamat.
Én ezzel jószerivel semmit nem tudok kezdeni.
4 igazad van, ez személyes, bensőséges - nem is nagyon lehet kommunikálni -> konzekvencia: magadnak kell keresni!
ahhoz, hogy "HOGYAN" keresik az utat Istenhez -ahhoz kaphatok segítséget a vértanúktól, szentektől, telológusoktól, tanúbizonyságot tevőktől (ezek között első és legfontosabb a szeretett tanítvány)
- de a megismerés útján (gnózis) saját munkával kell haladnom, saját akaratommal
- Akarsz-e meggyógyulni? kérdezi a Názáreti a bénát.
Ha nem - a Jóisten se tud segíteni. Ez van.
Én találkoztam már Istennel, például a homlokomra tette egyszer a kezét (igaz nem láttam, de tudom hogy Isten volt az mert a szobában mindenki más aludt). Voltak már más megtapasztalásaim is.
De én járok templomba és ezt másoknak is csak javasolni tudom ezért nem tudom hogy a válaszom számodra elfogadható-e.
A kedves kérdezőnek valami nagyon keresztbe fordult! Jó lenne tudni, hogy te miben hiszel? Mit javasolsz és miért a Teremtő Istenben való hit helyett? Ha materialista vagy, akkor tőled is ugyanezt az alapos levezetést várnánk az a mindenség, köztük az élet megjelenéséről is. Nem üres és bizonyítatlan maszlagokat, fantáziaregényeket, hanem részletekbe menő, bizonyított (vagyis ellenőrizhető) leírást arra, hogy az atomi szintekről hogyan képződik intelligens beavatkozás nélkül egyre magasabb szerveződés - olyannyira, hogy létrejöhessen az, amit életnek nevezünk.
"Én találkoztam már Istennel, például a homlokomra tette egyszer a kezét (igaz nem láttam, de tudom hogy Isten volt az mert a szobában mindenki más aludt)."
És ki az, aki Istenen kívül sosem alszik?! Az Ördög sosem alszik - ugye?
A Bibliát érdekes módon senki sem említette, vagy aligha. Pedig a mások számára (sőt magadnak sem!) ellenőrizhetetlen "megtapasztalás" helyett, annak racionális tanulmányozására buzdít maga a könyv, melynek neve: Biblia.
Semmi más biztos módszer nincs ezen kívül, hogy valaki elkerülje a hiszékenységet. Ugyanis az érzelmeink nagyon is manipulálhatóak, becsaphatóak. Egyedül a racionális úton megszerzett tudás, majd az ebből kiépülő bensőséges bizalom és hit adhat igaz hitet. Olvasd el a bibliai példákat erről, "tudakozták, (kutatták) az Írásokat, hogy úgy vannak-e azok", ahogy mondták nekik. Ezekre mondja a Biblia, hogy "nemesebb lelkűek voltak másoknál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!