Volt aki már álmodott Istennel?
Nem muszály, hanem MUSZÁJ!!!! :)
És igen, álmodtam más Istennel is, és Jézussal is. Sőt! Még a gonosszal is! Nem volt jelentése, egyszerűen a lelki állapotomat tükrözte az álom.
Már volt itt de gondolom a kérdező még nem olvasta, bocs ha valakinek ez már ismétlés:
"Kiskoromban jártam katolikus hittanra, énekkarba, voltam elsőáldozó, de a nevelésem azért nem volt keresztényinek nevezhető. Szépen lassan ahogy teltek az évek kezdett magába szippantani a világ, de azért templomba még sokáig jártam. Aztán amikor 19 éves koromban jött egy nagy törés (az hogy mi azt nem mondom meg :)) ami miatt évekig rossz hangulatom volt és nem tudtam sehogy se segíteni rajta. Egy darabig még jártam templomba, de aztán amikor rájöttem hogy ez nem segít akkor abbahagytam. Úgy gondoltam akkor hogy igyekszem leélni az életemet minél jobban, de Isten nélkül, mert Ő úgy látszik nem törődik velem.
32 éves koromra az idő telésével szépen lassan rendeződött az életem és egyre javult ezzel a hangulatom is de Istennel még mindig nem tudtam kibékülni. Ekkor történt hogy nyaralni voltunk Krétán, és ott a befizetett idegenvezetős program keretében egy félórára benéztünk egy görög-keleti orthodox kolostorba. Nagyon szép volt, körülnéztünk kb. 10 percig aztán mentünk tovább. Aznap este azt álmodtam hogy abban a kis kolostorban lévő kápolnában vagyok (egy nagyon régi és nagyon kicsi kápolna volt ez) és úgy mintha az elmémbe lenne helyezve egy új gondolat, egy ideig 100%-os bizonyossággal tudtam hogy Isten létezik. Korábban is hittem benne, de akkor arra a rövid időre nem hittem, hanem tudtam hogy létezik.
Később megtudtam hogy a kolostor szent Györgynek van szentelve, akinek a közbenjárását hitben való megerősítésért szokták kérni, mint ahogy nekem is a hit erősítésében segített. Ráadásul Szent György a védőszentem, ezért gondolom ő segített a közbenjárásával."
Nemtom én a gonoszal szoktam álmodni hogy lejőn a főldre és a családomat akarja elvenni többek közöt az élettársamat de nem tudok micsinálni nem jön ki hang a számon nincs erő bennem hogy felkeljek és segitsek rajtuk és a szemem látára veszi eltőlem és különbözö ritusokat végez rajtuk (áldozat)
álmomban sírok és amikor felébredek a könnyeim igaziak!
Félek hogy egyszer megtörténik!
A családom az első és utána a biztonságom azért szereztem be pár fegyvert!
három vallással kapcsolatos álmom volt:
az első talán amikor nagyon közel álltam Istenhez és mindig kértem hogy mutassa meg magát olyan kíváncsi vagyok rá és egyszer álmomban meg is mutatta és repültem vele.
a második csak pár másodperces álom volt láttam az ördögöt meg a pokolt és remegve ébredtem fel
a harmadik pedig hogy állok egy kereszt előtt és imádkozom Istenhez és az ördög folyamatosan beszél hozzám hogy hagyjam abba,menjek vele de én Istent választom
neked kérdező volt már?
Kaizinger14:
Én néha rémálmok esetében szoktam hívni segítségül Jézust és néha Máriát is (tudom bálványimádó vagyok ;)) és álmomban is kivétel nélkül mindig segítenek. Esetleg próbáld ki te is.
Én igen, egyszer álmodtam Jézussal. De jobban kifejezi a valóságot, ha azt mondom: Jézus megjelent nekem álmomban. Mert ez nem egy szokásos álom volt. Monumentális élményű és hatású volt. Utána napokig(!) nem tértem magamhoz, úgy éreztem meg fogok halni. Főleg, hogy előtte nem is igazán hittem benne (mm Jézusban).
És ez a "találkozás" meg is változtatott. A lénye úgy megragadott, hogy azóta szép lassan a követőjévé váltam. Persze ebben más történések is szerepet játszottak, de ennek az álomnak elég nagy jelentősége volt ebben.
Szerintem ilyen álom csak egyszer adatik egy életben, és nem is mindenkinek. Úgyhogy igyekszem megbecsülni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!