Büszkék vagytok arra, hogy Isten veletek van/Istennel vagytok?
Az én fejemben a büszkeség valahol a bálványimádásal mozog egy kategóriában.
Ha nagyon a mélyére nézek, a büszkeség csak az önbizalomhiány olcsó gyógyszere. Jó, nem ez a legeleő dolog, amiről le kell szokni, csak úgy leírtam:P
Tehát nem.
Szia!
Folytatom a 12.10-kor hozzászóló gondolatait. A keresztény ember itt a Földön ugyanolyan esendő, bűnre hajló, mint bármelyik embertársa. A kereszténység Jézus Krisztus követését jelenti, róla pedig soha sem olvassuk, hogy büszke lett volna, sokkal inkább szerény - noha kétség nem férhet hozzá, hogy valóban az Atyával volt.
"Aki áll vigyázzon, hogy el ne essen" olvassuk Pál apostolnál. Éljünk Krisztushoz méltó módon, és Isten velünk lesz, félnünk nem kell semmitől, emelt fővel járhatunk, de soha ne legyünk büszkék, mert a kisértő csak arra vár, hogy elbízzuk magunkat...
Üdv. Péter
én is úgy látom, hogy büszkének lenni tulajdonképpen bűnbeesés. ugye a büszkeség elégedettséget, önteltséget mutat, és ekkor az egyén önmagát más fölé emeli, így önzést követ el, ami pedig a sátán sajátossága.
köszi egyébként a válaszokat. érdekelt, más hogyan látja a dolgot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!