Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Büszkék vagytok arra, hogy...

Büszkék vagytok arra, hogy Isten veletek van/Istennel vagytok?

Figyelt kérdés
2011. febr. 7. 10:49
 1/9 Phoney ***** válasza:
33%

Az én fejemben a büszkeség valahol a bálványimádásal mozog egy kategóriában.

Ha nagyon a mélyére nézek, a büszkeség csak az önbizalomhiány olcsó gyógyszere. Jó, nem ez a legeleő dolog, amiről le kell szokni, csak úgy leírtam:P

Tehát nem.

2011. febr. 7. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Termeszetesen....az a hivo aki nem tud buszke lenni arra hogy Istennel jarhat,az nem igazi hivo,csak felszines.Az eletben sokmindenre vagyunk buszkek pl.gyerek,elert tanulmanyok stb. de arra kell a legbuszkebbek legyunk hogy Isten gyermekenek mondhatjuk magunkat!
2011. febr. 7. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a büszkeség nagyjából szitokszó. Hálás vagyok az Úrnak, amiért Velem van, de nem érzem magam különbnek annál, aki nem hisz. Én szerencsés vagyok, hogy jobban megismerhettem Istent már fiatalon is és imádkozom azokért is, akiknek ez nem adatott (még) meg. Azt is tudom, hogy manapság nagyon nehéz a helyes utat járni, én is letérek róla, tehát nem is tudom, hogy mire kéne büszkének lennem.
2011. febr. 7. 12:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen.
2011. febr. 7. 12:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen az vagyok!
2011. febr. 7. 12:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Folytatom a 12.10-kor hozzászóló gondolatait. A keresztény ember itt a Földön ugyanolyan esendő, bűnre hajló, mint bármelyik embertársa. A kereszténység Jézus Krisztus követését jelenti, róla pedig soha sem olvassuk, hogy büszke lett volna, sokkal inkább szerény - noha kétség nem férhet hozzá, hogy valóban az Atyával volt.

"Aki áll vigyázzon, hogy el ne essen" olvassuk Pál apostolnál. Éljünk Krisztushoz méltó módon, és Isten velünk lesz, félnünk nem kell semmitől, emelt fővel járhatunk, de soha ne legyünk büszkék, mert a kisértő csak arra vár, hogy elbízzuk magunkat...

Üdv. Péter

2011. febr. 7. 12:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Megkerdezhetem hogy milyen vallasu vagy Peter?Csak mert megfogtak a valaszaid.
2011. febr. 7. 12:50
 8/9 A kérdező kommentje:

én is úgy látom, hogy büszkének lenni tulajdonképpen bűnbeesés. ugye a büszkeség elégedettséget, önteltséget mutat, és ekkor az egyén önmagát más fölé emeli, így önzést követ el, ami pedig a sátán sajátossága.

köszi egyébként a válaszokat. érdekelt, más hogyan látja a dolgot. :)

2011. febr. 7. 18:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem.miért lennék az? nem azért vagyok Istennel,hogy nagy mellényem legyen emiatt.
2011. febr. 8. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!