Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért keresztelkednek át...

Miért keresztelkednek át reformátusból katolikusra?

Figyelt kérdés

Mi vonzza az embereket jobban a katolikusban. (most nem azoktól kérdezem, akik családi okok miatt teszik(pl. beleszeret egy katolikusba))

mert én pont fordítva vagyok.. kat.-ból ref.-re szeretnék, és nem láthatok bele annak hibáiba, amíg nem tapasztaltam... ezért kérem a segítségetek

2012. jan. 29. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:

A kérdésedre nem tudom a választ, de nézd meg a 2 egyházat, melyik hol tart, melyikről milyen hírek vannak, és szerintem egyértelmű, hogy melyik a vonzóbb...

Én is római katolikus voltam, legalábbis babaként megkereszteltek, de azóta már megtértem és megkeresztelkedtem máshol, szóval csak támogatni tudom a döntésed.

2012. jan. 29. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem jól teszed. A katolikus szép, vonzó, díszes. elterjedt. Mindent megbocsájt.

De a református közelebb jár az igazsághoz. Jobban ragaszkodik az Íge betűjéhez. Szerintem hitelesebb.

Ajánlom még az adventistát, ott betartják a tízparancsolatot is.

2012. jan. 29. 15:32
 3/6 anonim válasza:

Én egyedi vallású vagyok, leginkább keresztény-jedinek hívom magam.

Szerintem a katolikus vallásban az a vonzó, hogy lassan itt az állítólagos világvége, és mindenki bűnbocsánatot akar nyerni.

2012. jan. 29. 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:

én református voltam, hívő, és katolikus lettem. Nem volt bajom a reformátussággal, nagyon szeretettem a gyülekezetem.

Egy fontos kérdésem lenne Hozzád, kérdező, amit ha őszintén megválaszolsz, tudni fogod, hol a helyed.

Hiszed, hogy az Oltáriszentség Jézus valóságos teste?

Ha hiszed, nincs helyed a katolikus Egyházon kívül máshol (max. ortodoxéknál, de az még külsőségesebb). Ha nem hiszed, akkor meg nincs értelme katolikusnak maradnod.

Hát én ezért katolizáltam. (Kivonatolva, és nagyon röviden.)

2012. jan. 29. 23:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Volt egy ismerősöm aki áttért katolikusra. Ő azt mondta hogy a szentségek miatt tette (oltáriszentség és szentségimádás, házasság szentsége, gyónás, betegek kenete).

Ha érdekel a téma ajánlom ezt a könyvet:

[link]

2012. jan. 30. 09:00
 6/6 A kérdező kommentje:

hát 15:59-es... ha ez a legfőbb kérdés, akkor valóban nincs helyem a katolikusoknál :P :D

a többieknek is nagyon szépen köszönöm a válaszokat

2012. febr. 2. 17:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!