Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most komolyan, Bűn a maszturbá...

Most komolyan, Bűn a maszturbálás?

Figyelt kérdés
(16/F) Mint mindenkit, engem is jobban érdekel a szex, mint előtte. Ez természetes, ügyelek rá, hogy ne vétkezzek. De itt van a maszturbálás, én meg nem tudom, hogy az bűn-e, vagy nem? mert ha meg nem maszturbálnék állna a farkam egész éjjel, ami zavarna, sőt állítólag még egészséges is... de Isten nem mondta-e volna, ha bűn lenne?
2009. máj. 28. 20:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

A tízparancsolat két dolgot ír a szexről: Ne paráználkodj! Ne kívánd felebarátod házastársát ...

Én mindkettőt úgy értelmezem, hogy személyhez kötött, illetve gyakran cserélgetett partnerekről van szó.

Így viszont a maszturbálást nem tekíntem bűnnek. Elvégre a gyönyör élményét is Isten adta. Máskülönben nem lennénk ilyenek amilyenek. Állítólag az állatok közül csak a csinpánz élvezi még a szexet az összes többi állat semmit. Lehettünk volna olyanok is, de mi megkaptuk a gyönyör élményét.

2009. máj. 29. 11:35
 12/31 anonim ***** válasza:
17%

Na idefigyeljen mindenki, akik ide hülyeségeket írogatnak és vegyétek komolyan olvassátok a Bibliát és fogjátok fel a dolgokat! Ha vallásosan kérdezi a kérdező h bűn-e akkor az,mert egy fajta tudatos vagy tudattalan lázadás Isten ellen,Isten szemében egy undorító dolog jobb ha tudjátok!

Azt a gyönyört,örömöt,amit éreznek az emberek az önkielégítéstől,azt nem Isten adja, az a gonosztól van, és ami a gonosztól van az bűn.. ezek a szexes bűnök mind a gonosztól erednek mert megkísérti az embereket,mivel rosszakaró.. Istentől eltávolodik az az ember,aki bűnöket követ el,márpedig ez az. Jézus csak azt mondta,hogy szaporodjunk,sokasodjunk, nem pedig azt h matyizzatok!

Aki önkielégítést végez, az egy idő után befordul magába és önzővé válik, pedig az önzőség is a gonosztól származik,tehát ez is bizonyítja h bűn az önkielégítés. Mert Jézus azt mondta: A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. 1 Kor. 7, 4 .. Ez itt pont az önzöségről beszél,hogy a férj se magáé,hanem a feleségé,és a feleség se magáé,hanem a férjé.. tehát megosztják testüket egymással és igy nem követnek el bűnt sem ha szexelnek is,mert egymásék.

ezt ajánlom figyelmetekbe,akik többet akarnak tudni erröl,hogy bűn-e,mert itt szépen le van irva, én most csak sietve irtam pár gondolatot róla.

[link]

[link]

google-ba csak annyit kellett volna beirnod hogy : önkielégítés bűn ( 2 kulcsszó ) :)

2009. máj. 29. 17:00
 13/31 anonim ***** válasza:
3%

ja és Isten a testi örömöt elveti.. mert ő mindig a lelki örömöt tanította nekünk, a lelki dolgok a fontosak neki.

pár ezzel kapcsolatos biblia idézet:

"Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." Mt 5, 27-28 Itt Jézus a fantáziálástól a házasságtörésig szélesíti a paráznaság bűnét.

Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává. (...) A test nem a paráznaságért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért. (...) Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik. Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek lévő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." 1Kor 6, 9-12. 13b. 18-20.

2009. máj. 29. 17:06
 14/31 anonim ***** válasza:
92%

Kedves 17:00-kor válaszoló!

Attól, hogy Te más értékrend szerint éled az életed, miért hülyeség az, amit mi írunk?

Attól, hogy valaki maszturbál, még nem lesz rosszabb ember senkitől sem ... szerintem.

2009. máj. 29. 17:10
 15/31 anonim ***** válasza:
59%
a biblia szerint bün!
2009. máj. 29. 20:53
 16/31 anonim ***** válasza:
85%

17:00 -ás komment írónak üzenem!!

Tedd a szívedre a kezed és mond azt, hogy te még sosem maszturbáltál. Hát, mert szerintem csináltad. Nem értem miért lenne bűn. Ok, biblia szerint az...(bár szó szerint ez a szó nem szerepel benne, hogy "édes fiam maszturbálni márpedig bűn és ne csináld, mert elkárhozol")de mint tudjuk a bibliát nem Isten írta..<- hehh most kövezzetek meg ezért, de ez van! és ha Isten elveti a testi örömök élvezetét, akkor miért így teremtett meg minket? hogy csak így tudunk szaporodni!!? ha ennyire elítéli akkor miért nem másképp nemzünk gyereket? hmmm? na ezt válaszold meg! Ennyi erővel akkor lehetett volna tényleg úgy, hogy a gólya hozza a gyereket pff...

2009. máj. 30. 07:18
 17/31 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy meg csak annyi, hogy evolúció. Tehát Istennek semmi köze semmihez..Szép dolog hinni benne na, de ezt ne már... mint amit pl. a 17órás írt...
2009. máj. 30. 07:22
 18/31 anonim ***** válasza:
66%

Egy bizonyítatlan dolog miatt feladni a testi javakat egyetlen életedben. Nekem ez a bűn. Nem azért születtünk, hogy mindenféle dolgot betartsunk amit egy könyve leírtak, hanem azért, hogy boldogan éljünk. Szerintem. Egy normális, kiegyensúlyozott ember igenis csinálja,mert ezzel örömet szerez magának. Sokat lehet hallani arról is, hogy egyes papok pedofilok, mert a sok önmegtartóztatás miatt bizony kialakulhatnak különböző hajlamok.

16 évesen már "illik" foglalkozni magaddal, szóval csináld nyugodtan, ha jól esik :)

2009. máj. 30. 11:35
 19/31 anonim ***** válasza:
* könyvben
2009. máj. 30. 11:36
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Isten végre válaszolt ezen a linken keresztül: [link]

, amit rendkívül köszönök a 17:00-esnek. Olvassátok el ti is! Megéri!

2009. máj. 30. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!