Bűn a maszturbálás? (Bővebben lent)
Biblia szerint nem (sehol nem tiltja), az egyház szerint igen (ők az egyik ószövetségi történetet magyarázzák úgy, de az azért eléggé nem klappol).
Olvasd el Onan történetét, arra szoktak leginkább hivatkozni.
Szia!
Igaz én nem vagyok keresztény, de tudok neked véleményt mondani.
Jézus megmondja, hogy a test hordozza a "bűnt", amit én inkább visszatartó effektnek neveznék, s ez effekt a továbblépésben gátolja az egyént, ugyanis ilyenkor a testi vágyait részesíti előnyben, vagyis a testtel azonosítja magát...pedig az elme az első, az elme(lélek) a tiszta, és az hordozza az önzetlen szeretet csíráját.
Másrészt pedig egy másik emberre gondol ilyenkor az egyén, amikor ezt a cselekményt végzi...vagyis megkíván mást, aki felebarátja, vagy annak párja. Ez gondolatban birtoklást jelent, vagyis önzést, ami pedig az ember eredendő bűne. S tudjuk, hogy gondolatban elkövetett bűn is az, hiszen Isten minden tud. Ez nem azt jelenti, hogy elkárhozik az ember, ha bűnbe esik...nem, ilyenről nincs szó. Csupán a saját fejlődési "idejét" tolja ki, mindaddig, amíg be nem látja, hogy ez a rossz, vagyis észre nem veszi, hogy ez blokk a nemessé(igaz lélekké) válás előtt. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Persze, ilyen alapon a katolikus egyház szerint már létezni is bűn, hiszen dugni bűn (főleg, ha még élvezed is, fújj), a gyerek meg abból, a bűnből keletkezik, szóval bűnből születünk (az eredendő bűn..), ezt a bűnt cipeljük egy életen keresztül, és ezt egy pillanatra se felejtsd el.
Azért talán ennyire nem kell durvulni még a Biblia szellemében sem (sőt, annak szellemében tán végképp nem).
Ismételten: a Biblia sehol nem tiltja, de ha a mély katolikus értelmezést veszed, amiben úgy általában a szexualitás maga bűn (aminek a bibliai alapjai már megint kissé belemagyarázás jellegűek), akkor ja, ez is hozzátartozik a szexualitáshoz, szóval így ja.
Leviták könyvében melyik idézet is az?
Ott a szexualitásra vonatkozó törvényekben felsorolja, hogy mit ne csinálj, nincs vérfertőzés, nincs homoszexualitás, tilos állattal, és ennyi. Vagy én maradtam le valamiről, de én nem találkoztam olyan résszel, hogy tilos önkielégíteni.
"Mondjátok meg Izrael fiainak: Ha egy férfi teste magfolyásban szenved, ez a magfolyás tisztátalan.
Lev 15.3
Aki ilyen folyásban szenved, annak tisztátalanságára ez vonatkozik: Akár kiengedi a teste ezt a folyást, akár visszatartja, mindig tisztátalan.
Lev 15.4
S a fekvőhely is, ahova az ilyen ember lefekszik, tisztátalannak számít, és minden bútor, amelyre leül, tisztátalanná válik.
Lev 15.5
Aki megérinti ágyát, az mossa ki ruháját és fürödjön meg vízben, de estig tisztátalan marad.
Lev 15.6
Aki ráül arra a bútorra, amelyen az ilyen ember ült, mossa ki a ruháját, fürödjön meg vízben, de estig tisztátalan marad.
Lev 15.7
Aki megérinti a magfolyásban szenvedő embert, mossa ki a ruháját, fürödjön meg vízben, de estig tisztátalan marad.
Lev 15.8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!