Használhat egy vallásos ember homeopátiát?
Úgy tapasztalom, hogy M.o.-on nagy félreértések, jobban mondva "meg nem értések" vannak a homeopátiával szemben...
Különösen sajnálatosnak tartom, hogy a sok negatív vélemény és "lebeszélö tendencia" nem kis részben klerikális oldalról jön...
Pedig éppen egy olyan szegény ország, mint M.o., rengeteget profitálhatna anyagilag az egészségügyben ebböl a rendkívül olcsó, nagyon hatásos és minden mellékhatástól mentes gyógymódból.
Érdekelne a véleményetek.
Szerintem, ha betegek vagyunk, kötelességünk magunkat rendbehozni, hiszen kaptunk egy jólmüködö testet Istentöl és ez kötelez a "karbantartásra".
Csak az sem egészen mindegy, mivel hozzuk rendbe, milyen kezeléssel?
A gyógyszeripar "remekeivel", melyek tele vannak mellékhatásokkal és szörnyö állatkísérletek által lesznek kikisérletezve vagy állatkisérletek nélküli "szelíd" dolgokkal, melyeknek mellékhatásuk nincs és még jóval olcsóbbak is...
Hogy a homeopátia nem hatna?
Általában nem tudják az emberek, hogy emellett a gyógymód mellett nem szabad pld. kávét fogyasztanunk, mert az erösen lecsökkenti a hatást ill. teljesen meg is szüntetheti.
Erös illó olajokat sem...
Azonkívül, ha normálisan van tejünk szoptatni, nem indokolt, hogy homeopátikus gyógyszert vegyünk be rá, hogy (még több) legyen.
Ez ellentmond a homeopátia alapelveivel.
Csak akkor van értelme szedni, ha nincs tejünk, tehát elapadt, mint ahogy egy fiatalasszony írja is, ebben az esetben segíteni fog.
Egy másik aspektus: a tej elapadása sokmindenre vezethetö vissza teljesen individuálisan, tehát ilyenkor AZT (!) a hom. szert kell megtalálni, ami az illetöre individuálisan passzol!
A homeopátia MINDIG egy individuális kezelés kell (kéne...), hogy legyen, ezt nem lehet futószalagon és általánosítva csinálni.
Szia!
Elolvastad az 5. hozzászólásomban linkelt két cikket? Arról mit gondolsz?
Üdv,
Tamás
Kedves Tamás!
Tegnap már megválaszoltam a kérdésedet, de amikor el akartam küldeni, hirtelen összeomlott az egész oldal és máig nem is tudtam kinyitni a GyiK.-et... Fura, még ilyen eddig nem volt.
Szóval a cikk jól illusztrálja a témához való nagyon ambivalens hozzáállást.
Majd még alaposabban el kell olvasnom, de már átfutva is sok pontot találtam, ami korrigálást igényel.
Egyetlen egy orvos szólt csak helyesen hozzá, akin látszik, hogy érti a homeopátiát, annak nagyon örültem!
A cikk szerint az orvosi egyetemeken már lehet homeopátiát tanulni?? Tudsz erröl valamit?
Ez azért lep(ne) meg, mert ismerek 2 orvostanhallgatót (Pesten), akik azt sem tudták, mi ez...
Mégegyszer nagyon köszönöm a linkeket!
Szeretettel: üdv.!
Én már régóta használom ezt a gyógymódot, eddig mindig bevált, most már a családom is használja, szerencsénk van, ránk tényleg jól hat :)
Emellett vallásos vagyok (katolikus) és eszembe sem jutna, hogy valami probléma lenne ezzel.
Fűben-fában orvosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!