Mit tegyek, hogy jó ember legyek?
16 éves lány vagyok.:)
NAgyon szeretek másoknak örömet okozni, lelkileg segíteni nekik.
Sajna mostanában követek el olyan dolgokat, amik miatt bűntudatom van. Hiszek IStenben, és nagyon fontosnak tartom, hogy jó ember lehessek. De ígéretet szegek, meg volt mikor hazudtam, és egyből megbántam. Hogyan tudnám ezeket jóvá tenni?:) Hogy helyrehozhassam a hibáim?
Szia!
Erre nézve van egy nagyon tanulságos történet a Bibliában. Egyszer egy ifjú odament Jézushoz, és megkérdezte, hogy "Jó mester, mit kell tennem, hogy örök életem legyen." Jézus erre azt válaszolta, hogy "Miért szólítasz engem jónak, nincs jó csak egy az Isten, tartsd meg a parancsolatokat." Az ifjú elmondta, hogy ezeket megtartotta gyermekkora óta, és visszakérdezett, hogy mi fogyatkozás van még benne. Jézus ránézett, és megkedvelte őt, és így válaszolt neki: menj haza, oszd el a vagyonodat a szegények közt, és kincsed lesz a mennyben, és jöjj kövess engem. Az ifjú erre szomorúan elkullogott, mert nagy vagyona volt.
Jézus tanítványai elcsodálkoztak az eseten, Jézus ezt mondta nekik: könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni a mennyek országában. A tanítványok visszakérdeztek: kicsoda üdvözűlhet tehát. Jézus erre így válaszolt: embereknek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges. Nagyon magas a mérce, emberileg nézve lehetetlen megugrani, Jézus azonban meghalt értünk, magára vette a bűneinket, és általa van üdvösség mindannyiunk számára. Ehhez nem kell mást tenned, mint elfogadnod Jézust személyes megváltódnak, és ő a szívedbe írja majd a törvényt, aminek megtartása vele együtt már működni fog.
Üdv. Péter
Az öröklött tökéletlenség miatt valósággal küzdenünk kell azért, hogy helyesen cselekedjünk. Mindnyájan vétkezünk szavainkkal vagy tetteinkkel. De Jézus váltságáldozata által elnyerhetjük ’bűneink megbocsátását’. Ehhez azonban őszintén meg kell bánnunk bűneinket, és alázatosan esedeznünk kell Jehovához a bocsánatáért, a Fia váltságáldozatába vetett hitünk alapján."Ha azt állítjuk: „Nincs bűnünk”, félrevezetjük magunkat, és nincs meg bennünk az igazság.Ha megvalljuk bűneinket, hű és igazságos ő, hogy megbocsássa nekünk bűneinket, és megtisztítson minket minden igazságtalanságtól."(1János 1:8,9)
Ahhoz hogy hitet gyakoroljunk Jézus váltságáldozatában nem elegendő csupán megbánnunk a bűneinket, ahogy a Jakab 2:26 is irja "Bizony ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül".Úgy mutathatjuk ki a Jézusba vetett hitünket, hogy minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy utánozzuk őt, nemcsak a szavainkkal, hanem a tetteinkkel is.
Pont az ilyen esetekre van a gyónás.
De nem akárkinél, hanem a papnál.
Ha katolikus vagy, az nagyon jó, mert akkor fel is oldoznak, tehát minden bünöd egyszer és mindenkorra el van törölve. (Ezt református papnál sajnos nem kaphatod meg, mert ö nem szakrálisan van felszentelve), de a nála gyakorolt bünbánatot is díjjazza Krisztus...)
Tehát gyónás (teljes szívvel, öszinteséggel, havonta lehetöleg 1x) + gyakori mise áldozással.
De a legfontosabb, hogy Jézushoz egy személyes kapcsolatot épits ki, úgy kezeld Öt, mint egy legjobb barátot, Akihez egész nap beszélhetsz, véleményét, segítségét mindenben kikérheted stb.
Ha így élsz Ö mutatni fogja Neked az utat, amin menned kell és AHOGY menned kell!
Minden jót, Isten áldjon!
Ígéretet szegsz? Ha tudod,hogy megszeged,akkor minek ígérgetsz?;-)
Ne vádold magad.a hazugsággal sem.ilyenek vagyunk mi,emberek.majd fejlődni fogsz önmagadhoz képest.
Nagyon nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat, és hogy ennyien segítettek.:)
Tényleg nagyon szépen köszönöm!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!