Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallasos emberek miert akarjat...

Vallasos emberek miert akarjatok masra raeroltetni a hiteteket?

Figyelt kérdés

Mar, ha akarjatok.

En nem vagyok megkeresztelve, de megtalaltam magamban a teremtot.

Csak szeretnem jobban megerteni az allaspontotokat

2012. jan. 15. 00:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem erőltetés! Csak felkínáljuk szeretettel, hogy mi szükséges a megmentéshez. Ha nem tetszik, nem muszáj. Noé idején sem volt muszáj bemenni a bárkába, most sem muszáj bemenni a szellemi bárkába. Viszont muszáj legalább egyszer elkezdeni mondani, hogy ne rajtunk függjön senki élete. Ha nem érdekel, leállíthatod az első mondat előtt is akár. A te életed a tét, nem azé aki prédikál, tehát ő nem fog kényszeríteni, hogy megmentsd az életed. Senkit sem kényszerített Noé sem. Nincs hozzá senkinek joga ma sem. Viszont elmondani elmondhatja... ha meghallgatod.
2012. jan. 16. 10:06
 12/18 anonim ***** válasza:

#10:

Szerintem Noé nem azért prédikált, hogy a kételyt eloszlassa magában! Azért, hogy mások is megmentésben részesüljenek. Ha jól ismered a Bibliát, akkor tudod, hogy most is ezért van rá szükség, hogy prédikáljanak - a megmenekülés miatt. Közel van Armageddon!

Te valószínűleg nem prédikálsz, ezért gondolod, hogy a kételyt akarják a prédikálók eloszlatni magukban. Talán Jézus is ezért prédikált szerinted? Nem! A Bibliát olvasgatva megtudhatod. :)

2012. jan. 16. 10:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező ezt mondod "En nem vagyok megkeresztelve, de megtalaltam magamban a teremtot."

Ha megtaláltad magadban és úgy érzed, hogy ő az igazi, akkor ezt minden prédikáló el fogja fogadni. Ha viszont nem szólítanak meg, akkor joggal mondhatnád majd Armageddonkor, hogy "de Istenem! nekem nem bizonyítottad be, hogy vagy! nem mondtad mit kell tennem, hogy éljek!"

Igy hogy meg sem akarod ismerni, hanem eleve elutasítod (mielőtt a prédikálót meghallgatnád) már nem mondhatod Armegeddonkor, hogy Isten gonosz, mert nem úgy dönt, ahogy te viszonyultál hozzá.

Szóval ha nem érdekel, akkor jelentsd ki nyugodtan. Ez a te döntésed. De emlékezz Noéra! Mikor elkezdett esni az eső, már késő volt....

2012. jan. 16. 10:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem mind akarja. De találkoztam már olyan vallással, amiben elő van írva, hogy toborozzon. De egy igaz Istenfélő nem erőszakoskodik, max egyszer megemlíti, megpróbl rávezetni, de ha nem akkor nem, tudja hogy nem helyes.
2012. jan. 17. 17:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem adott vallások hanem a Biblia írja elő a prédikálást. Máté 24:14 valamint teljesen ingyen, ahogy Jézus adta. :)

A Mt 24:14-ből "és a királyságnak ezt a jó hírét prédikálják az egész lakott földön"

Szóval amely vallás nem teszi, nem követi Isten parancsát.Ez egy kötelesség, mely Bibliai alapú.

2012. jan. 18. 13:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha valaki nem szívesen fogad (mint Noét pl.) "És valakik be nem fogadnak titeket, kimenvén abból a városból, még a port is verjétek le lábaitokról, bizonyságul ő ellenök." (Luk 9:5) ---> azaz innentől kezdve az illető felelőssége.

"Azért legyen néktek tudtotokra, atyámfiai, férfiak, hogy ez által hirdettetik néktek a bűnöknek bocsánata:" (Csel 13:38)

"Mert ha az evangyéliomot hirdetem, nem dicsekedhetem, mert szükség kényszerít engem. Jaj ugyanis nékem, ha az evangyéliomot nem hirdetem." (1 Kor 9:16)

Szinte éjjel-nappal kell munkálkodni: "Emlékezhettek ugyanis atyámfiai a mi fáradozásunkra és bajlakodásunkra: mert éjjel-nappal munkálkodva hirdettük néktek az Isten evangyéliomát, csakhogy senkit meg ne terheljünk közületek." (1Tess 2:9)

"Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen isten köztetek, és ti vagytok az én TANÚIM, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok." (Ézs 43:12)

2012. jan. 18. 14:26
 17/18 anonim válasza:

Nem értem azokat az embereket, mint itt néhányan akik Bibliai idézetekkel válaszolnak a feltett kérdésre. Szerintem a kérdés nem afelé irányult aki hisz és szeretné megértetni hitét a szerinte hitetlenekkel, hanem azok felé akik az ajtón kopogtatnak, esetleg ha meghallják hogy meleg a fiuk máris papot hívatnak. Ez volt az egyik része.

Másrészt: Én sem vagyok megkeresztelve, de ez közel sem azt jelenti, hogy ne hinnék semmiben sem. Hiszek valami felettünk állóban nevezzük Istennek vagy beszéljünk éppen kreacionizmusról (hozzáteszem a kettő nem zárja ki egymást). De a Bibliában leírtakat nem tudom teljes mértékben igaznak hinni; a tanítások úgy gondolom alapvető emberi értékeket mutatnak nekünk, de soxor túlságosan is drasztikusnak tekintenek egy-egy bűnt pl. A történelmi eseményekkel viszont nem feltétlenül értek egyet minden esetben, hiszen a Bibliát is emberek írták. Ezért az előttem szóló néhány embernek akik már válaszoltak szólna a kérdésem, csak és kizárólag kíváncsiságból: Miért gondoljátok úgy, hogy ami a Bibliában le van írva az 100%-osan biztos?

2012. jan. 24. 18:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"..a tanítások úgy gondolom alapvető emberi értékeket mutatnak nekünk, de soxor túlságosan is drasztikusnak tekintenek egy-egy bűnt.."

Hát épp ez az emberek írták ,de ugyan úgy emberek akarták elpusztítani is. Sikertelenül! 40 ember írta különböző korokban különböző társadalmi rétegből származtak. S még is belső összhang jellemzi. Pedig 1600 év alatt íródott.

Több mint 2500 nyelvre lefordították. Miért?

Rengeteg ember adta azért az életét hogy fenn maradjon. Miért? Azért mert alapvető emberi értékeket tartalmaz? Ahogy te magad fogalmazol.

Olyan kérdésekre is választ ad amelyekre abban a történelmi korszakban amikor íródott senki sem tudhatta a választ. A Föld kereksége. A héberek soha nem hitték azt hogy a Föld lapos. Aki leírta ezt az honnét tudta az információt? Persze ez csak egy a sok közül.

A lényeg az hogy a biblia nem csak alapvető emberi értékeket tartalmaz annál sokkal több. Történelem ,az élet kérdései ,életmód ,egészség ,higiénia ,erkölcs ,gyereknevelés ,házastársak viselkedése stb.

Sokkal többet tartalmaz ha veszed a fáradságot és komolyan tanulmányozod akkor rá is jössz erre. Viszont egyet ne feledj a biblia Isten szava az van benne leírva amit ő helyesnek tart s nem az amit az emberek tartanak annak. 2Timóteus 3:16-17 "A teljes írás Istentől ihletett s hasznos a tanításra....."

2012. jan. 25. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!