Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallasos emberek miert akarjat...

Vallasos emberek miert akarjatok masra raeroltetni a hiteteket?

Figyelt kérdés

Mar, ha akarjatok.

En nem vagyok megkeresztelve, de megtalaltam magamban a teremtot.

Csak szeretnem jobban megerteni az allaspontotokat

2012. jan. 15. 00:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%

Én például nem akarom.

De régen azt hitték, hogy aki nincs megkeresztelve, pokolra jut... és őszintén aggódtak az embertársaik miatt, ezért mentek pl. az újonnan felfedezett Amerikába misszionáriusok, mert ízt hitték, a sok szegény indián lelke nagy veszélyben van.

Ez áll a háttérben történetileg.

Ma meg ha nem is a kárhozat veszélye fűti a misszionálni akarókat, az, hogy megosszák azt az örömet/biztonságot/békét, amit a hit/istenkapcsolat jelent nekik.

2012. jan. 15. 00:55
 2/18 anonim ***** válasza:
40%

Ez azért kicsit erős, biztos vannak akik rá akarják erőltetni a hitüket másokra. Ahogy azt az ateisták, muszlimok stb. teszik.

Én max. mondom és próbálom meggyőzni, de nem erőltetem. Véleményem szerint, nekünk keresztényeknek keresztényi kötelességünk, hogy segítsünk megtévedt embertársainkon, hogy ők is a mennybe juthassanak.

2012. jan. 15. 06:59
 3/18 GomalFace ***** válasza:
71%

Mindenki hisz valamiben.

Tudod, azt szokták mondani, hogy zuhanó repülőn nincs ateista :)

17f

2012. jan. 15. 11:22
 4/18 anonim ***** válasza:
40%

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Ezt a kérdést nemigazán értem, mivel szerintem senki nem tudja ráerőltetni egy másik emberre a saját hitét.

Olyan embert lehet csak valamely hit igazságáról meggyőzni, akinek magának nincs meggyőződése. Aki tiszta szívvel/meggyőződéssel hisz egy vallásban, arra az emberre nem tud senki ráerőltetni semmit, mert az illető ragaszkodni fog hitéhez, meggyőződéséhez.

Üdv: napirai11

2012. jan. 15. 15:55
 5/18 anonim ***** válasza:
29%

Vidiripi

Téríteni a gépeltérítők szoktak.

2012. jan. 15. 17:17
 6/18 anonim ***** válasza:
48%

Jézus az Olajfák hegyén elmondta, hogy ezt kell tenni. Fel kell keresni mindenkit (ahogy tanítványai is tették). Jézus ezt mondta:

"És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég." (Máté 24:14)

Ezt kutya kötelessége Isten népének elmondani, ha szót akar fogadni Istennek. Istenne népe viszont nem akarja eröltetni, hogy bárki elfogadja, mert nincs hozzá joga. Viszont el kell mondani, mert ezt kéri Isten. Ha azt mondod pl. valakinek aki elkezdi mondani, hogy téged nem érdekel, akkor ezzel már te magad fogsz Isten előtt felelni. A hirnök megtette amit Isten kért (megpróbálta elmondani). A többi már a hirnököt nem érdekli. Ha téged nem érdekel, nem kényszerít. Nem az a feladata, csak sokan félreértik.

Isten a népének ezt mondta: "Akkor az igazak fénylenek, mint a nap, az ő Atyjoknak országában. Akinek van füle a hallásra, hallja." (Máté 13:43) Tehát ezzel azt, hogy aki érteni akarja az igét, az figyelni fog. Aki pedig nem akarja, az nem fog odafigyelni, mint Noé idején. Ott bárkába kellett menni. Most egy szellemi bárkába (szervezetbe) hívnak. Aki akar megy, aki nem nem.

Felkészített Isten arra, hogy gyűlölni fogják az ő népét ezért:

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." Ézs 66:5

"És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de aki mindvégig megmarad, az megtartatik." (Márk 13:13)

Igen. Isten neve: meglátod a zsoltárok 83:19-ben. No ezért a névért már eleve gyűlölik őket. Nézd meg itt: [link]

Remélem sikerült választ adnom. :)

2012. jan. 15. 20:10
 7/18 anonim ***** válasza:
33%

1-es hozzászólónak:

Seol/hádesz: néhány helyen pokolnak fordították. De igazi jelentése üres hely, sírgödör. Nincs pokol.

Wikipédia: [link]

Ellent is mondana a pokol a Bibliának: Isten szeretet, tehát lehetetlen, hogy kínozzon pokolban. Nem? Ilyen butaságot.

Ezenkívül a halottak nem éreznek semmit. Öntudatlanok. Tehát nincs halál utáni élet. "Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett." Préd 9:7

"Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak." (Zsolt 37:29) Tehát nem a mennybe jutnak.

Van egy kiválasztott kicsiny nyáj akik viszont igen, de csak 144ezer (Jelenések könyve)

2012. jan. 15. 20:14
 8/18 anonim ***** válasza:
57%

"Vallasos emberek miert akarjatok masra raeroltetni a hiteteket?"

Értelmetlen álkérdés. Mi van kérdező, valaki pisztolyt nyomott a halántékodnak, hogy legyél vallásos, különben lő? Vagy milyen szörnyű atrocitás ért?

2012. jan. 15. 20:38
 9/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

1Timóteusz 2:3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében,4akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.

2012. jan. 15. 21:04
 10/18 bromkrezol ***** válasza:
20%
Az emberek a saját kételyeiket, bizonytalanságukat próbálják kompenzálni. Minél többet ismételgetnek, győzködnek, másokat meggyőznek, annál kevesebb bennük a kétely...
2012. jan. 15. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!